• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" na kojima bi pozavideli i neki "A" timovi

Autor mondo.rs

Tomislav Sivić objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće okršaje sa Norveškom. Ulog plasman na EP 2017.

Mlada reprezentacija Srbije kroz dvomeč sa Norveškom pokušaće da se domogne Evropskog prvenstva u Poljskoj narednog leta.

Selektor Tomislav Sivić u ponedeljak je tim povodom saopštio spisak igrača na koje računa za utakmice 11. novembra (18.00) u Beogradu, na stadionu Partizana i četiri dana kasnije u Norveškoj.

Nema mnogo promena u odnosu na prethodne mečeve, s tim da su tu ponovo Nemanja Maksimović, Nikola Ninković i Dejan Meleg, a prvu put je pozvan Aleksandar Lutovac.

Ekipa je sastavljena uglavnom od svetskih prvaka u omladinskoj konkurenciji, a nema sumnje da bi na ovakvim imenima pozavideli i neki selektori "A" reprezentacija:

Golmani: Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković - Savić (Lehia), Filip Manojlović (Crvena zvezda).

Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Vukašin Jovanović (Zenit), Darko Lazić (Anži), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Antonov (Grashopers), Nikola Maraš (Rad), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Aleksandar Bjelica (Mehelen).

Srednji red: Andrija Živković (Benfika), Dejan Meleg (Vojvodina), Nemanja Maksimović (Astana), Nemanja Mihajlović (Partizan), Marko Grujić (Liverpul), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Sergej Milinković - Savić (Lacio), Nikola Ninković (Đenova), Saša Lukić (Torino), Srđan Plavšić (Crvena zvezda).

Napad: Uroš Đurđević (Partizan), Ognjen Ožegović (Čukarički), Aleksandar Čavrić (Slovan Bratislava), Aleksandar Lutovac (Rad).


Bitno je, ipak, da ulogu favorita "orlići" potvrde na terenu...

"Nalazimo se pred najbitnijim utakmicama u kvalifikacijama. U jednom momentu Norvežani jesu bili želja, ali isto tako smo hteli i Austriju. Bilo je bitno da izbegnemo Španiju", priznao je selektor Sivić i napomenuo:

"Norvežani uopšte nisu slabi i ne bih voleo da se stvori slika kako smo dobili lakog rivala. Igraju tipičan skandinavski fudbal, 4-4-2, organizovano u napadu. Moramo da pristupimo maksimalno ozbiljno utakmicama".

Objasnio je Sivić i zašto je pozvao nešto više igrača nego što je uobičajeno.

"Ima malo više igrača, jer se neki žale na povrede i tek ćemo videti da li će moći da pomognu. Neki nisu standardni u svojim klubovima i zato ćemo morati da budemo malo racionalniji, odnosno da pojedine igrače sačuvamo za revanš. Mi jesmo svetski prvaci do 20 godina i evropski do 19, ali ne igraju svi igrači u kontinuitetu u svojim klubovima, što predstavlja veliki problem. Zbog toga im se dešava da nemaju kondicije da izdrže celu utakmicu u visokom ritmu kada igraju za reprezentaciju".

Jedno od pitanja novinara na konferenciji za medije održanoj u prostorijama FSS na Terazijama odnosilo se na povratak Nikole Ninkovića u nacionalni tim posle tri godine i posebno na njegov problematičan karakter.

"On je prvi od svih pozvanih debitovao za reprezentaciju, igra redovno Ligu Evrope, ima kvalitet, a za sve drugo sam spreman da preuzmem rizik. Pričao sam sa njegovim trenerom, koji mi je rekao da više nema tih problema u ponašanju i zaslužio je šansu. Imali smo i pre igrače koji su bili problematični, ali su imali kvalitet".

Posebnu pažnju privukao je i debitant iz Rada, napadač Aleksandar Lutovac.

"Igrao je dobro za reprezentaciju ispod ove, dobro igra u klubu i želim da ga vidim u ovoj grupi, pa ćemo proceniti. Ima konstituciju da može da se nosi sa fizički veoma jakim Norvežanima".

Kada se sve sumira, Sivić se slaže da je Srbiji mesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

"Najbitniji je naš pristup. Moraćemo da se borimo za svaku loptu svih 180 minuta, jer Skandinavci uvek igraju do poslednje sekunde. Objektivno, mesto nam je na Evropskom prvenstvu i nadam se da ćemo to i ostvariti", priželjkuje selektor.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC