• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić iskreno: Kako me je Murinjo ponizio...

Autor mondo.rs

"Ali, nisam reagovao. Neki igrači reaguju, ja nisam, iz poštovanja prema dresu koji nosim svake nedelje", rekao je srpski fudbaler.

Mesec dana pre nego što će ga Roman Abramovič drugi put otpustiti, Žoze Murinjo se u jeku rata sa "milion" neprijatelja u klubu i oko njega, okomio i na Nemanju Matića.

Srpski fudbaler koji ove sezone blista u dresu Čelsija pod vođstvom Antonija Kontea i koji iz meča u meč potvrđuje da Abramovič nije pogrešio kada ga je otkupio nazad od Benfike za pet puta više novca nego što ga je prodao, prisetio se prošle jeseni i meča sa Sautemptonom u kojem je doživeo najveće poniženje do sada u karijeri.

Upravo od Murinja, čoveka koji je i insistirao na tome da Matić, kao jedan od najbolji vezista u Evropi te sezone, bude vraćen iz Lisabona po svaku cenu.

Naime, Murinjo je odlučio da uvede Matića u igru na poluvremenu, pri rezultatu 1:1, ali ga je izveo iz igre samo 20 minuta kasnije! Utakmica je završena pobedom "svetaca" od 3:1, a potom su usledili najhladniji odnosi između temperamentnog menadžera i uglavnom smirenog i staloženog veziste.

Možda je, samo možda, Murinjo tražio novi incident iza kojeg bi se sakrio usled loših rezultata, ali mu Matić nije pružio to zadovoljstvo...

"Kako sam se osećao? Užasno", rekao je srpski internacionalac za engleske medije godinu dana kasnije, kada je Murinjo već postao menadžer Mančester junajteda, gde mu takođe ne cvetaju ruže i gde, takođe, vodi sitne ratove u svlačionici sa igračima koji su do njegovog dolaska bili jako važni u klubu.

S tim da je Matić važan i Čelsiju i posle Žozeovog odlaska... Dobrim delom i zbog toga što mu je klub bio na prvom mestu i kada je bio optužen da je krivac za loše igre ekipe.

"Ja sam pre svega čovek, a tek onda fudbaler i naravno da mi je bilo teško tada. Ali, nisam odreagovao. Ostao sam profesionalac. Poštujem ovaj klub i dres koji nosim svake nedelje i upravo zbog toga nisam reagovao", dodao je Matić, kojeg je Čelsi prodao za pet, a kupio za 25 miliona dve i po godine kasnije.

"Naravno da takva zamena nije najgora stvar koja može da vam se dogodi, ali verujte da nije lako izboriti se sa tim. To može da razume samo onaj ko se bavio fudbalom. No, to je ipak bila samo jedna fudbalska utakmica i morate da se izborite sa takvom situacijom, da ostanete profesionalac do kraja, da poštujete tim pre svega. Gore od toga je svakako kada ste povređeni", rekao je i zaključio:

"Ali, znam da sam uradio pravu stvar što sam samo seo na klupu i oćutao. Ponosan sam što nisam reagovao".

Mesec dana kasnije, Murinjo je ponovo bio bivši u Čelsiju i stvari su počele da se menjaju na bolje za Matića, postepeno, sve do starta ove sezone kada je u tandemu sa novajlijom Ngolom Kanteom oformio jedan od najboljih parova centralnih veznih igrača u Premijer ligi o čemu mogu da posvedoče i Pol Pogba i Maruan Felaini.

"Mnogo smo napredovali kao tim. Svakog dana radimo naporno na onome što trener traži od nas i polako se vide rezultati. I individualno svi smo bar malo bolji nego što smo bili pre", prokomentarisao je Matić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC