• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović: Da slavimo i u Beogradu i u Kardifu!

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije kaže za MONDO da je optimista uoči predstojećih duela mlade i A selekcije.

Seniorska reprezentacija Srbije 12. novembra igra u Kardifu protiv Velsa utakmicu 4. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a mlada dan ranije u Beogradu protiv Norveške prvi meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

U dogovoru dvojice selektora, Slavoljuba Muslina i Tomislava Sivića, odlučeno je da se Nemanja Maksimović vrati među "orliće" i pomogne im da se domognu turnira u Poljskoj, koji će se održati narednog leta.

"Voleo bih da nekako mogu da igram i jednu i drugu utakmicu, ali pošto je to nemoguće, drago mi je što ću se zajedno sa vršnjacima boriti za plasman na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo se na kraju svi zajedno radovati uspesima obe selekcije", diplomatski je odgovorio Maksimović u razgovoru za MONDO.

U slučaju da Norveška bude eliminisana, selektori će ponovo morati na sastanak zbog mladog veziste, možda i još nekih igrača, pošto će se EURO u Poljskoj održavati od 16. do 30. juna, a u to vreme će A reprezentacija Srbije biti domaćin Velsu (11. jun).

"Uf... Naravno da bih opet voleo da budem i na jednom i na drugom mestu, ali možda više na Evropskom prvenstvu, ako se kvalifikujemo. Svakako će selektori odlučiti".

Iako ne želi da "trči pred rudu" u svojim izjavama, Maksimović veruje da "orlići" imaju kvalitet da prođu Norvešku.

"Iskreno, ne poznajem rivala, ali sigurno se radi o kvalitetnoj ekipi čim su bili drugi u svojoj grupi, kao i mi. Mislim da će ključna biti prva utakmica i da je najbitnije da ne primimo gol u Beogradu. Verujem da, uz dobru igru, možemo da prođemo".

Bez obzira što je već neko vreme u A timu, vezista Astane dobro poznaje saigrače iz mlade reprezentacije i selektora Tomislava Sivića, tako da neće morati da se uigrava.

"Drago mi je što sam ponovo sa njima i daću sve od sebe da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Ovo mi je peto okupljanje pod komandom Tomislava Sivića, tako da sam upoznat sa njegovim načinom rada i neće mi biti problem da prihvatim ono što bude tražio".

Već smo ranije konstatovali da je, po imenima i klubovima za koje nastupaju, spisak igrača koji će se suprotstaviti Norveškoj takav da bi ga sigurno poželeli i neki selektori seniorskih reprezentacija. Slaže se sa tom ocenom Maksimović.

"Imamo izuzetan kvalitet. Svaki igrač sa spiska može da igra od prvog minuta i za koga god da se selektor odluči, neće pogrešiti. Smatram da će upravo to doneti prevagu u ovom meču. Ova ekipa ima pobednički mentalitet i ako uspemo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, imaćemo velike šanse da ostvarimo uspeh, ali polako. Idemo korak po korak. Bitno je da se dobro spremimo za duel u Beogradu i da u utakmicu uđemo sa razmišljanjem kao da nema revanša. Samo tako ćemo napraviti dobar rezultat", smatra mladi vezista.

Prethodno kada je igrao za mladu selekciju, Maksimović je bio kapiten, dok je u njegovom odsustvu traku nosio Uroš Đurđević. Na pitanje kome će pripasti ta uloga u mečevima baraža, selektor Sivić je dao šaljiv komentar, rekavši da Maksimović "svojim ponašanjem odlično animira saigrače", dok Đurđeviću "traka lepše stoji".

"Mislim da je najmanje bitno ko je kapiten. Mnogo je važnije da se plasiramo na turnir u Poljskoj i da atmosfera u ekipi bude odlična kao do sada", zaključio je Nemanja Maksimović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC