• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije za svakoga: Pogibeljan start na Fejsu!

Autor mondo.rs

Nadamo se da srpski fudbaler nije doživeo novu tešku povredu, iako ovaj snimak naslućuje drugačije. Muslin je sasvim izvesno ostao bez opcije u sredini terena pred put u Kardif.

Ljubomir Fejsa propustio je 627 dana u prethodnih nepunih osam godina, a izgleda da ga je grubi ukrajinski fudbaler Sergej Ribalka poslao na još jednu pauzu.

Videćemo koliku, ali snimak pogibeljnog starta Ribalke, za koji je od francuskog sudije Klermona Turpana dobio samo žuti karton (!?), ne sluti na dobro.

I dalje nije poznato koliko je tešku povredu ligamenata skočnog zgloba zadobio naš reprezentativac, koji je trebalo da se nađe na spisku putnika u Kardif, ali je malo verovatno da će moći da se pojavi na prozivci selektora Slavoljuba Muslina. Ujedno, pitanje je i hoće li Muslin potražiti zamenu na poziciji koju je ove sezone u klubu i reprezentaciji maestralno držao 27-godišnji Fejsa.

Ovom momku iz Vrbasa povrede su u velikoj meri uticale na karijeru, on je kao igrač Partizana, Olimpijakosa i Benfike skoro pune dve godine proveo oporavljajući se od različitih povreda, a svakako su do sada najteže bile one ukrštenih ligamenata kolena koje su ga zadesile u Partizanu 2010. i Benfiki 2014. godine.

Pogledajte snimak ili bolje nemojte...

Fejsa je ove sezone odigrao već 14 utakmica za "orlove", skoro sve kao starter, proveo je na terenu punih 1.211 minuta dok Andreas Samaris nije morao da ga zameni u 56. minutu utakmice 4. kola Lige šampiona u kojoj je Benfika golom Eduarda Salvija sa bele tačke u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena pobedila Dinamo 1:0.

Inače, Ukrajinci su tokom većeg dela utakmice na "Da Lužu" bili izuzetno grubi, Turpan im je podelio šest žutih kartona, četiri u prvom poluvremenu, ali je propustio da isključi Ribalku koji je mogao i teže da povredi Fejsu, kandidata za mesto centralnog veziste za utakmicu Vels – Srbija, koja će biti odigrana 12. novembra, odnosno za deset dana.

Fejsa je u Benfiku došao 2013. godine za samo pet miliona evra iz Olimpijakosa, gde je igrao dobro, ali gde nije bio ljubimac navijača, što se u potpunosti promenilo u Lisabonu, gradu u kom je predanim igrama i ogromnoj uloženoj energiji u svakoj utakmici "kupio" fanove slavnog portugalskog kluba.

Oni su mahom tvitovali: "O, ne, zar opet?" prisećajući se povrede ligamenata koju je Fejsa zadobio u junu 2014. i zbog koje je pauzirao sve do marta 2015. godine. Deset meseci kasnije, početkom ove godine, Benfika ga je nagradila povišicom i produžetkom ugovora do 2019. godine, čime je čvršće vezan za klub za koji su nastupali i nastupaju brojni srpski fudbaleri.

Mnogi su u međuvremenu dolazili i odlazili, ali Fejsa se dokazao kao igrač s kojim se ozbiljno i dugoročno računa u Lisabonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC