• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mire za MONDO: Gol Realu kao onaj u Dnjepru

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Fudbaler Legije Miroslav Radović u razgovoru za MONDO kaže da će pamtiti gol Realu kao onaj koji je zabio Dnjepru i obezbijedio Partizanu plasman u osminu finala Kupa UEFA.

Miroslav Radović još jednom je pokazao da je legenda varšavske Legije.

Nekadašnji fudbaler Partizana postigao je prelijep pogodak za izjednačenje protiv madridskog Reala. Legija je u nastavku i povela, a „kraljevski klub“ je golom pet minuta prije kraja spasio Mateo Kovačić.

Gol Radovića Realu
Izvor: YouTube

Miroslav Radović u razgovoru za MONDO kaže da je remi sa šampionom Evrope veliki uspjeh je veliki uspjeh za Legiju koja je odigrala odličan meč.

„Vratili smo se poslije 2:0 i to protiv Reala. To nije mala stvar. Odigrali smo jednu dobru, otvorenu utakmicu i sa jedne i sa druge strane. Vodili smo do pet minuta prije kraja i ne bi bilo nezasluženo da smo mi dobili, ali ni da je Real dobio. Ovo je realan rezultat na kraju. Mi smo napravili jako dobar rezultat koji nam daje samopouzdanje da možemo u sljedećem meču još bolje. Sampopouzdanje je na jednom većom nivou i pokazali smo da možemo da igramo sa najvećima“, rekao je Radović.

Radovićev gol protiv Reala podsjeća na onaj koji je zabio Dnjepru u dresu Partizana 2005. godine i obezbijedio plasman „crno-bijelima“ u osminu finala Kupa UEFA.

Radovićev gol Dnjepru
Izvor: YouTube

"Dosta sličan je gol. Manje-više je ista udaljenost. Koliko mi je drag taj gol protiv Dnjepra u dresu Partizana na toj jako bitnoj utakmici, posebno mi je drag i ovaj. I golmana Navasa sam ovdje iznenadio, drag mi je ovaj pogodak i pamtiću ga dugo", istakao je Radović.

Ostaje žal što njegovu majstoriju i odličnu partiju Legije nisu vidjeli navijači, jer se meč odlukom UEFA igrao pred praznim tribinama.

"Igrati takvu utakmicu pred praznim tribinama nije baš ugodno, nadam se da toga više neće biti, da se neće više ponoviti“.

Radović je bio strijelac i u prvom meču protiv Reala u grupnoj fazi ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

"Dva postignuta gola u dvije utakmice mi sigurno daju veliko sampopouzdanje, a iskreno ja volim da igram te velike utakmice. Za mene je ovo definitivno lijepa uspomena“.

Radović je prošle godine poslije devet sezona provedenih u Legiji otišao u Kinu, što je naljutilo navijače varšavskog kluba. Odličnim partijama ove sezone sigurno da će ponovo osvojiti njihovu naklonost.

"Neke negativne okolnosti su se stvorile oko transfera u Kinu. Nisam ni ja zaslužio, a ni navijači da to tkao bude i nadam se da će to poslije ove utakmice da se promijeni. Ipak, imam dobar odnos sa navijačima, oni me mnogo poštuju, kao i ja njih, meni preostaje samo da ovako nastavim na terenu“.

O spornoj situaciji na meču protiv Reala, kada je možda mogao biti dosuđen jedanaesterac za Legiju Radović kaže:

"Iskreno, i mogao je da svira penal, a i nije“.

Legija je ostala bez šansi za prolazak u nokaut fazu Lige šampiona, ali još ima nade da nastavi takmičenje u Ligi Evrope kao trećeplasirana ekipa u svojoj grupi.

"Borićemo se za to treće mjesto. Igraćemo u Varšavi, to je naša prednost i mislim da imamo realne šanse da na kraju budemo treći i zadržimo se u Evropi“, optimista je Radović.

Prioritet Legije biće poljsko prvenstvo u kojem je Legija loše krenula, međutim, u posljednje vrijeme pruža dobre partije i bilježi dobre rezultate.

"Prvenstvena tabela ne odražava najbolje kvalitet. Moramo da jurimo to prvo mjesto, da to ozbiljno shvatimo. Koštalo nas je igranje Lige šampiona, zbog toga nam malo lošije ide u prvenstvu, ali ništa se ne mijenja. Moramo da pobijedimo za vikend Krakoviju i da se vratimo na pobjednički kolosjek“.

Radović je u međuvremenu između odlaska u Kinu i povratka u Legiju promijenio još dva kluba. Sa ljubljanskom Olimpijom osvojio je šampionsku titulu, nakon čega je stigao u matični Partizan.

Njegov drugi boravak u Partizanu jetrajao mnogo kraće nego što se očekivalo – samo 76 dana. Sa klubom u kojem je počeo karijeru rastao se na ne baš najbolji način. Radović međutim, ističe da se ne kaje što je došao u Partizan prošlog ljeta.

"Ne žalim, definitnvo. Moja želja je bila da se vratim u Partizan. Nažalost, dosta je kratko trajalo, međutim to su neke druge stvari koje nemaju veze sa sportom. Ja sam ostao i biću navijač Partizana, pratim njegove rezultate. Čovjeka koji trenira ekipu, Marka Nikolića, poštujem i cijenim i želim Partizanu sve najbolje", rekao je Radović na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC