• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, Fabregas? A, Teri? A, Mikel? A, Zuma?

Autor mondo.rs

Zanimljiva konferencija za medije na "Bridžu" pred dolazak Evertona. Ivanovića, nažalost, niko nije pomenuo.

Sesk Fabregas jedan je od najređe upotrebljenih igrača Čelsija od dolaska Antonija Kontea u klub ovog leta.

Nije retkost ni da Španac utakmice "plavaca" posmatra s tribina, što je sudbina koja je letošnjim "tektonskim" promenama u evropskom fudbalu zadesila i Jaju Turea i Bastijana Švajnštajgera.

Konte, koji je preokrenuo stvari na "Bridžu" u svoju korist i doveo Čelsi u vrh tabele, na bod iza Sitija, Arsenala i Liverpula, tvrdi da novembar nije mesec u kom treba raspravljati o budućnosti Fabregasa u klubu.

Spekuliše se će Čelsi pozajmiti Fabregasa u januaru s namerom da se u junu dogovori sa zainteresovanom stranom oko cene otkupa ugovora, ali...

"U novembru smo i važno je biti u sadašnjosti. Prerano je otvarati takve teme. Fabregas je igrač Čelsija i veoma sam srećan što ga imam u sastavu. Sada je važno da se on oporavi i vrati u pravu formu, a onda i da ostane sa timom do kraja sezone", rekao je Italijan, koji u narednom kolu dočekuje Ronalda Kumana i Everton.

Konte je otkrio i da je dugo povređeni Kurt Zuma, koji je prošle sezone žestoko oštetio prednje ukrštene ligamente kolena, počeo s treninzima ove nedelje.

"I Zuma je počeo da radi ove nedelje sa Seskom. Normalna je stvar da vam je, kada izlazite iz dugog perioda odmora, potrebno vreme da uđete u pravu formu i mislim da će pauza zbog internacionalnih takmičenja biti dobra za njih i da će nam posle toga biti na raspolaganju", rekao je Konte i dodao:

"Kurt je već odigrao dve utakmice za mladi tim i odigraće još jednu u utorak. Oporavlja se i dobro je".

Konte je potom dao identičan odgovor vezan za Džona Obija Mikela, koji i dalje nema nastup od kada je italijanski menadžer stigao u klub, a kojem ugovor sa Čelsijem ističe na kraju sezone.

"Normalna stvar u svakom klubu je da imate igrače koji se približe kraju svojih ugovora. Zajedno sa klubom ćemo doneti odluku", rekao je Konte.

"Najvažnija stvar je da Mikel radi veoma dobro, jer je u prošlosti imao nekoliko teških povreda. Da li sam pričao s njim? Ne, nisam, jer je trenutno najvažnije da ostanemo fokusirani na prvenstvo i ono što se događa na terenu".

Konte je dodao da se kapiten Džon Teri verovatno neće vratiti u startnu postavu, u kojoj – kada su utakmice Premijer lige u pitanju – nije bio od 11. septembra. Od kada je počeo da igra sa trojicom igrača "pozadi", Konte je pobednički trio našao u Davidu Luizu, Gariju Kejhilu i Sezaru Aspilikueti, tako da su Teri i naš kapiten Branislav Ivanović morali da se presele na klupu i odatle čekaju šansu...

Odbrana sa Luizom, Kejhilom i Aspilikuetom nije primila gol puna četiri kola...

"Imam još jedan dan da se odlučim za startnih 11. Teško je menjati kigrače kada tim pobeđuje. Trudiću se da donesem najbolju odluku za ceo tim, kako bismo nastavili da igramo dobar fudbal", nagovestio je Konte ko će početi meč na "Bridžu" u subotu u 18.30.

To novinarima nije bilo dovoljno, pa su ga pitali šta je potrebno Teri da uradi da bi se vratio u startnu postavu.

"On je u dobroj formi i posle povrede skočnog zgloba ovo je tek druga nedelja da radi s nama punom snagom. U dobroj je formi, tako da ne vidim problem", odgovorio je Konte i između redova rekao da je Teri, kada je u dobroj formi, igrač koji nije više za startnu postavu.

U nju se, povratkom iz Pari Sen Žermena, vratio i osporavani Luiz.

"Kada smo ga potpisivali, znao sam Luizovu pravu vrednost i on nam sada to pokazuje. Ne, nisam nimalo iznenađen Luizovim nastupima, jer je on odličan defanzivac, dobar igrač i sjajna ličnost, a ima i dobru tehniku. Nisam iznenađen uopšte. Znam koliko je dobar igra, sjajan igrač", rekao je Konte.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC