• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako mladi, a naučeni da varaju!

Autor mondo.rs

Pogledajte šta se dogodilo u Aziji i pročitajte zbog čega je 16-godišnji golman suspendovan na 12 meseci iz fudbala, kao i njegov selektor koji je od njega tražio ovakav potez.

Mlade sportiste trebalo bi učiti viteštvu, poštenju i tome da je najveća sreća u sportu izaći s terena sa saznanjem da si dao sve od sebe, ali...

Ni su svi treneri, savezi, stručnjaci, škole i akademije usmerene ka tome.

Poslednji u nizu primera gde se tinejdžeri sramno ponašaju na terenu, pokušavajući na nečastan način da ispune ono što je, uglavnom, zatraženo od njih od strane nadređenih, stiže iz Kuala Lumpura, Malezija.

Mladi golman Severne Koreje, Jang Pik Ho, koji je "napravio" kardinalnu grešku i primio gol od "kolege" s druge strane, golmana Uzbekistana, suspendovan je na 12 meseci iz fudbala, baš kao i selektor reprezentacije Severne Koreje do 16 godina, Jung Jong Su.

Pik Ho je tragikomično pomogao svom timu da primi gol tokom Šampionata Azije do 16 godina, kvalifikacionog za FIFA svetsko u-17 prvenstvo koje će narednog oktobra biti održano u Indiji.

Uzbek
Izvor: YouTube



Fudbalski savez Severne Koreje takođe je proglašen krivim i kažnjen sa 20.000 dolara, dok će selektor morati da plati pet, a golman hiljadu dolara.

Poraz Severne Koreje od Uzbekistana "značio" je i da će Korejci imati lakšeg protivnika u četvrtfinalu, a ako se zna da su svi polufinalisti Šampionata Azije automatski obezbedili plasman na FIFA Mundijalito, jasno je i s kojom namerom je Pik Ho primio gol kakav se retko prima.

Nije doduše retkost da golman istrči, pogrešno proceni let lopte i potom bude lobovan, ali šta reći za Pik Hoa koji je, kada je video da će stići loptu koja ga je preletela, prosto pao, pa nastavio da trči, pa stao, pa nastavio sve dok nije video da lopta ulazi u mrežu.

Uzbekistan je tako poveo sa 1:0, kasnije pobedio 3:1 i sebe "častio" najtežim mogućim protivnikom u četvrtfinalu – braniocem titule, Irakom.

Ovim porazom, Severna Koreja sebi je obezbedila meč sa Omanom, za koji je procenjeno da je daleko lakši protivnik.

Azijska fudbalska federacija, koja je izrekla kazne golmanu, selektoru i FS Severne Koreje, navela je u saopštenju da će ovaj savez biti izbačen automatski sa narednih takmičenja ukoliko članovi bilo kog uzrasta ponove ovakav ili sličan gaf.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC