• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalu objasnio kako se ruši Menhengladbah

Autor mondo.ba

Zahvaljujući trostrukom strijelcu Salomonu Kaluu, Herta je u prvom meču 10. kola savladala Borusiju iz Menhengladbaha (3:0) poslije posta od tri godine i prenoćiće na trećoj poziciji na tabeli Bundeslige.

Svakoj seriji dođe kraj...

Herta pune tri godine nije savladala Borusiju Menhendgladbah, a u posljednjih sedam utakmica samo jednom je uspjela da ostane neporažena i to u prijateljskom dvoboju. U Bundesligi, na pet posljednjih mečeva, viđeno je isto toliko poraza berlinske ekipe.

Ali ne i u šestom susretu u petak uveče u okviru 10. kola njemačkog šampionata.

Herta - Borusija Menhengladbah 3:0 (2:0)

Ove sezone u Bundesligi gosti su na Olimpijski stadion u Berlin došli nakon što nisu osjetili slast pobjede na posljednje četiri utakmice, dok je Herta predvođena prvim strijelcem Vedadom Ibiševićem (šest golova) pokazala da je veoma nezgodan domaćin sa četiri trijumfa kod kuće.

Međutim, večeras čovjek odluke nije bio napadač Bosne i Hercegovine već Salomon Kalu iz Obale Slonovače, koji je prvi put ove sezone tresao mrežu i praktično u prvom poluvremenu riješio utakmicu.

Najprije je u 18. minutu odlično reagovao na centaršut Mičela Vajzera i glavom pogodio desni ugao gola Jana Zomera, da bi u 33. minutu kaznio grešku izabranika Andrea Šuberta - 2:0.

Posljednji tračak nade da Borusija može da izbjegne poraz u Berlinu ugašen je nekoliko minuta poslije pošto je zbog bespotrebnog i prilično oštrog starta na sredini terena drugi žuti karton zaradio Krištof Kramer.

Brojčanu prednost na terenu klub iz Berlina nije krunisao novim golom iako je imao nekoliko dobrih šansi, a najbolju je u 59. minutu poslije kornera propustio Ibišević, odnosno odlično je reagovao golman Zomer.

Sve do samog finiša utakmice, kad je napadač iz Obale Slonovače izbjegao ofsajd zamku i rutinski pospremio loptu u mrežu kompletiravši prvi het-trik ove sezone - 3:0.

I sa desetoricom u polju, tim iz Mehnengladbaha je uspio da kreira par solidnih prilika, možda čak i da uvede dvoboj u neizvjesnu završnicu u 78. minutu prije trećeg gola Kalua, ali je norveški čuvar mreže Rune Jarstin ukrotio šut Larsa Štindla.

Ovo je bio šesti trijumf Herte za treće mjesto na tabeli, barem do kraja subotnjih utakmica.

Bundesliga 10. kolo

Herta - Borusija Menhengladbah 3:0 (1:0)

/Kalu 18, 33, 84/

Subota (15.30)

Bajern - Hofenhajm

Bajer Leverkuzen - Darmštat

Hamburg - Borusija Dortmund

Ingolštat - Augzburg

Frajburg - Volfsburg

Ajntraht Frankfurt - Keln (18.30)

Nedjelja

Lajpcig - Majnc (15.30)

Šalke - Verder (17.30)

TABELA: Bajern 23, Lajpcig 21, Herta (+1) 20, Hofenhajm 19, Keln 18, Ajntraht 15, Frajburg 15, Borusija D. 15, Majnc 14, Bajer 13, Borusija M. (+1) 12 , Augzburg 8, Darmštat 8, Šalke 8, Verder 7, Volfsburg 6 , Ingolštat 2, Hamburger 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC