• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter na ljeto vraća Murinja?

Autor mondo.ba

Milanski Inter nastavlja potragu za novim trenerom koji će naslijediti Franka de Bura, ali italijanski "Tutosport" je napravio korak dalje u budućnosti i na klupi neroazura od naredne sezone "vidio" Žoze Murinja.

Klub sa "Đuzepe Meace" optustio je Holanđanina poslije 14 utakmica u novoj sezoni Serije A, od kojih je pola izgubio, pa sada pravi "kasting" za njegovog nasljednika.

Prvi pik u ovom trenutku je bivši šef struke Viljareala Marselinjo Garsija, koji je "nadmašio" Stefana Piolija nakon sinoćnjeg sastanka.

Ostali kandidati za novog trenera su Frančesko Gvidolin, Vitor Pereira i Gus Hidink, iako je holandski stručnjak odbio da učestvuje u cijeloj priči oko intervjua.

Prema tvrdnjama "Tutosporta", već se u milanskom klubu prave planovi za narednu sezonu koji uključuju i povratak Murinja.

"Specijalni" je sa crno-plavima 2010. godine osvojio "tripletu" - Ligu šampiona, Skudeto i Kopa Italiju prije odlaska na klupu Real Madrida.

Trenutno se muči kao menadžer Mančester junajteda i u engleskoj Premijer ligi, kao i u Ligi Evrope.

Izvještaji u Italiji sugerišu da Portugalac ukoliko ne uspije da preokrene rezultate sa "crvenim đavolima", a Inter ne pronađe dugoročno rješenje na klupi, mogao da se vrati na "Meacu" na ljeto 2017. godine.

Murinjo nikad nije poricao privrženost prema Interu što je bilo evidentno prilikom njegove posljednje posjete neroazurima prije nekoliko mjeseci.

Osim portuglaskog stručnjaka, u medijima se kao opcija pominje i strateg Atletiko Madrida Dijego Simeone s obzirom da je "Čolo" dobar dio igračke karijere proveo u Interu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC