• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nije briljirala, ali Sikimić ne staje

Autor mondo.rs

Stameni napadač dao je sedmi gol u Superligi po blatu u Čačku i obezbedio indisponiranoj Crvenoj zvezdi mirnu FIFA pauzu.

 Borac - Zvezda 0:1, Sikimić dao sedmi gol VIDEO Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je slavila u poslednjoj utakmici pred reprezentativnu pauzu.

Fudbaleri Miodraga Božovića upisali su i 12. trijumf u "završenom jesenjem delu prvenstva" pošto su za jedan gol bili bolji od Borca iz Čačka. U duelu između poslednjeplasiranog i prvoplasiranog tima na tabeli nije viđeno mnogo šansi, niti lepog fudbala, ali će svakako biti zadovoljniji oni sa "uspravnim" crveno-belim prugama.

Zvezda je meč, verovatno i delom zbog lošeg terena u Čačku, počela sa dvojicom napadača - Sikimićem i Orlandićem. Crnogorski napadač je ostavio bolji utisak u prvom delu...

Pogodio je prečku, imao dve ozbiljne šanse korpulentni Orlandić, ali je "meč viner" ponovo bio iskusni Predrag Sikimić...

On je u 73. minutu iskoristio odličan prodor rezerviste Slavoljuba Srnića i rutinski smestio loptu u mrežu, a Čačani nisu ozbiljnije pripretili do kraja meča, kao što nisu ni pre primljenog gola.

BORAC - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

Odsustvo Aleksandra Lukovića u poslednjoj liniji nije poremetilo igru Crvene zvezde pošto su napadi Borca iz Čačka bili retki i ekspresni. Sem dva "utrčavanja" Stefana Mihajlovića početkom drugog dela igre - "zebre" su bile koncentrisane na odbranu.

Dugo su odolevali, koristili to što Zvezda nije imala tečnu igru, ali nisu sačuvali mrežu.

U prvom delu igre najaktivniji fudbaler bio je Srđan Plavšić koji je pokušavao da kreira i po levom i po desnom boku, a u šanse je ulazio Petar Orlandić. Prvo je pogodio prečku nakon kornera Poletanovića, potom je šutirao preko gola sa ivice peterca, da bi u nadoknadi vremena zaobišao Branimira Aleksića, a onda promašio prazan gol - pošto je otišao isuviše iskosa.

Zvezda je malo "zaspala" početkom drugo dela, nije bilo mnogo lopti za Plavšića i Orlandića, da bi izmene u 67. minutu "probudile" Beograđane. U igru su ušli Ugo Vijeira i Slavoljub Srnić...

Ispostavilo se kao dobra odluka Miodraga Božovića da "nevidljivog" Sikimića ostavi u igri pošto je on iskoristio prodor svežen Slavoljuba Srnića koji ga je "poslužio" za novi pogodak u prvenstvu.

Do kraja susreta ekipa Mladena Dodića imala je želju, ali možda ne i potrebno znanje da odgovori i možda dođe do boda u finišu meča, pa su fudbaleri Crvene zvezde upisali nova tri boda.

Od mogućih 45 bodova - Zvezda je upisala 38... Borac je na 8.

BORAC: Aleksić – Tanasin, Maslać, Drašković, Kostić – Maričić, Delić, Jovanović (od 76. Stanković), Zoćević, Tijago– Mihajlović (od 69. Anđelković).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Rendulić, Anđelković - Donald - Ruiz (od 67. Srnić), Poletanović (od 88. An. Luković), Plavšić - Sikimić, Orlandić (od 67. Vijeira).

Utakmicu sudi Milorad Mažić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE 1:0!

88' -
Marka Poletanovića menja Andrija Luković.

80' -
Gužva, nova šansa za Sikimića, ali "špicem" preko gola.

72' - Srnić, Sikimić - GOL!

Prošao je kao "brzi voz" po desnoj strani Slavoljub Srnić, nakon jedne izgubljene lopte fudbalera Borca, a onda "kao na igrici" na pet metara pronašao Predraga Sikimića koji nastavlja svoju golgetersku seriju. Lagan pogodak za njega, samo je "ispružio nogu", može se reći da je strašan posao napravio Srnić.

Još dvadesetak minuta do kraja...

67' – Nova šansa, Orlandić je probao, izblokiran je, pa Plavšić šalje loptu na tribine. Ruiz i Orlandić izlaze iz igre, a na terenu su Srnić i Ugo Vijeira.

56' –
Kakva pometnja u kaznenom prostoru, na kraju se završava dosta lošim pokušajem Donalda. Na drugoj strani preti Stefan Mihajlović, jači šut, ali opet pored gola. Biće korner.

53' –
Odgovara i Zvezda. Najbolji igrač Zvezde danas, Srđan Plavšić, šalje odličnu loptu sa desne strane, oštru, a Predrag Sikimić ne reaguje na lošu reakciju Marija Maslaća.

52' –
Tijago Galvao povlači Plavšića sa leđa i dobija žuti karton.

50' –
Konačno nešto i od Borca. Stefan Mihajlović dobija loptu u prostor iza Le Taleka, odmah šutira, ali daleko pored gola Damira Kahrimana. Pre toga je Zoćević lepo krenuo u kontru, ali je katastrofalno dodao do saigrača.

46' –
Počinje drugo poluvreme, a na jugu, gde su navijači Zvezde, velika bakljada.

45+2' – ORLANDIĆ! KAKVA ŠANSA!

Dok su svi bili zbunjeni zbog nepostojanja podatka o tome koliko će se još igrati u prvom poluvreme, pošto nije radila "tabla" kod četvrtog sudije, zbunjeni fudbaleri Borca su u leđa "napucali" Srđana Plavšića, a lopta se idealno odbila do Petra Orlandića.

On je krenuo ka golu, zaobišao golmana Aleksića, ali otišao previše iskosa i šutirao je pored praznog gola... Kraj prvog poluvremena.

39' –
Gužva u kaznenom prostoru, a onda povreda Džona Ruiza. Slavoljub Srnić se zagreva...

35' –
Drugi žuti karton na meču, Miroljub Kostić (Borac).

30'
Orlandić!

Dobar napad, sada po levoj strani gde je prešao Srđan Plavšić, i pokušaj Predraga Sikimića, koji je možda napravio i faul u napadu, a lopta onda nekako dolazi do Petra Orlandića koji sa pet-šest metara šutira preko gola Branimira Aleksića.

25'
– Prvi žuti karton na meču, Lazar Jovanović u beležnici Milorada Mažića.

23' – Povukao je Džon Ruiz kroz sredinu, delovalo je kao da ima prostora da se odigra lopta u prost, ali je katastrofalnu loptu poslao Kostarikanac. Između petorice i ni do koga. To mu je malo otežao i vrlo loš teren u Čačku.

15' – Prečka! Orlandić!

Srđan Plavšić "kreira" igru Zvezde, a sada je prvo proigrao Marka Poletanovića koji posle lažnjaka dobija korner. Vezista Zvezde potom odlično izvodi korner sa desne strane, pronalazi Petra Orlandića u kaznenom prostoru, a crnogorski napadač kači vrh prečke.

10' – Crvena zvezda kontroliše tempo igre, ali za sada bez pravih šansi.

Najveći deo napada ide po desnoj strani, gde se odlično slažu Srđan Plavšić i Marko Petković, i pokušavaju da iskoriste to što imaju dvojicu "korpulentnih" napadača u šesnaestercu, ali malo koja lopta je za sada stigla do njih.

7' – Prvi korner za Zvezdu. Poletanović ubacuje loptu na prvu stativu, nije bilo previše opasno.

1' – Meč je počeo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC