• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan lako sa bezopasnim Pazarcima

Autor mondo.rs

Crno-beli lako savladali tim koji je znao da ih namuči prethodnih godina. Novi Pazar praktično bez šansi u Humskoj, a tim Marka Nikolića je slavio golovima Jankovića, Stevanovića, Đurđevića i Đuričkovića – 4:0 (2:0).

 Partizan lako sa bezopasnim Pazarcima Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Izostanak najboljeg fudbalera i strelca Partizana, Brazilca Leonarda, i nešto lošiji "skor" sa Novim Pazarom u poslednjih pet utakmica bili su dovoljno upozorenje timu Marka Nikolića da maksimalno ozbiljno pristupe utakmici sa jednim od najlošije pozicioniranih timova u Superligi.

Tako je i bilo...

"Parni valjak" je nastavio svoju dobru seriju i upisao deseti trijumf u poslednjih 11 utakmica i tako novom pobedom, i povratkom na drugo mesto nakon dva dana pauze, zaokružio "jesenji deo šampionata".

U utakmici u kojoj su gosti praktično bili bez šansi čitav meč (jedino je u finišu pripretio Enver Alivodić), Partizan je dominirao i najčešće prilike stvarao nakon dobrih prodora krilnih igrača.

Na kraju ubedljiva pobeda uz pogotke Jankovića (26), Stevanovića (37), Đurđevića (55) i "bombom" Petra Đuričkovića u 84. minutu.

PARTIZAN - NOVI PAZAR 4:0 (2:0)

Samo u prvih dvadesetak minuta utakmice fudbaleri Novog Pazara imali su "daha" da zaustave prodore Marka Jankovića i Alena Stevanovića "uz liniju" usmeravajući ih ka sredini terena, ali čim bi bilo ostavljeni na situacije "jedan na jedan" bile bi to šanse za Partizan.

Crnogorac je do svog prvog gola u dresu Partizana došao je nakon odličnog prodora Alena Stevanovića po levoj strani i prilično loše reakcije defanzivaca ispred Zogovića.

On je samo "ćušnuo" loptu u mrežu...


Lepši pogodak postigao je Alen Stevanović, možda i najraspoloženiji u prvom delu utakmice. Posle prelepe kombinacije sa Nemanjom Miletićem šutirao je snažno, a Zogović nije uspeo da zaustavi šut, pa je od 37. minuta na semaforu pisalo - 2:0.

Najbolji period igre Partizana bio je u prvih petnaestak minuta drugog dela kada su se šanse ređale jedna za drugom, a pogodak je postigao Uroš Đurđević na asistenciju Saše Marjanovića.

On je glavom postigao gol sa druge stative, iako je na tu loptu i nogom išao i Božinov, šutnuo saigrača i proslavio pogodak, ali je jasno bilo da je srpski napadač postigao pogodak. Četvrti u prvenstvu.

U međuvremenu Pazarci nisu pretili, Marko Nikolić je promenio formaciju i umesto dvojice - forsirao jednog "špica" (Đurđić), dok je u igru ušao i Petar Đuričković i postigao najlepši gol na meču. Raspalio je sa dvadesetak metara... Bomba!

Enver Alivodić je uspeo da pripreti Filipu Kljajiću u finišu meča, ali ništa više...

Crno-beli sada imaju 32 boda iz 15 utakmica, i nalaze se na deobi drugog mesta sa Vojvodinom, dok je Novi Pazar "treći odnazad" i ima svega 12 bodova.

Partizan
Izvor: YouTube


PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić – Everton, Marjanović, Stevanović (od 80. Đuričković), Janković – Đurđević (od 71. Đurđić) i Božinov (od 70. Mihajlović).

NOVI PAZAR: Zogović – Stanojević, Pajović, Brunčević, Dimitrijević – Rajabov (od 65. Lepović), Micevski – Svojić, Travančić (od 40. Đoković), Alivodić – Čečarić.

Meč sudi Nenad Đokić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - Kraj, ubedljiva pobeda Partizana - 4:0.

90' -
Još dva minuta...

86' –
Prilika za Envera Alivodića da smanji rezultat, ali brani Filip Kljajić.

84' – BOMBA! GOL! PETAR ĐURIČKOVIĆ!

Ušao je pre samo nekoliko minuta u igru bivši fudbaler Radničkog iz Niša i u jednom od prvih dodira sa loptom prezentovao sjajnu tehniku. Raspalila je "jedanaestica" Partizana sa oko 20-tak metara i postigla strašan gol i tako samo potvrdila pobedu.

Pogledajte strašan gol veziste Partizana Petra Đuričkovića kojim je "overio" pobedu za crno-bele protiv Novog Pazara. Postigao je četvrti gol na meču.
Izvor: YouTube


81' -
Evo prve odbrane Filipa Kljajića u nastavku koji brani pokušaj Đokovića.

77' -
Aleksandar Đoković dobija žuti karton, pa onda i Nikola Milenković.

71' -
Menja formaciju Marko Nikolić. Izlaze dva napadača (Božinov i Đurđević), a ulaze Nemanja Mihajlović i Nikola Đurđić.

68' - 
Bojan Čečarić dobija žuti karton zbog faula nad Marko Jankovićem.

56' -
Novi pokušaj Đurđevića, odlično brani Zogović.

54' – GOL! 3:0!

Dobrih nekoliko minuta Partizana završava se golom. Odlično je Saša Marjanović centrirao ssa desne strane i na drugoj strani pronašao Urođa Đurđevića koji u padu postiže gol. Počeo je prvo Bugarin Božinov da se raduje, pošto je i on išao nogom na loptu, ali je na kraju šutnuo Đurđevića.

Gol je pripisan Đurđeviću!

3-0
Izvor: YouTube


52' –
Zaleteo se Đurđević i "prošpartao" pored Damjanovića pored leve aut linije, ušao u kazneni prostor, ali izborio "samo" korner. Odmah Janković odgovara po desnoj strani, blokira Stanojević.

47' – Stativa!

Dobro je prošao Marjanović po desnoj strani, nakon odličnog dodavanja Jankovića "kroz noge", da bi vezista Partizana, želeći da oštro proigra Božinova, pogodio stativu gola Zogovića.

45+1' –
Kraj poluvremena i dva opasna napada Partizana u poslednjim trenucima. Prvo Uroš Đurđević nije uspeo da proigra samog Božinova, da potom Alen Stevanović prolazi lako po krilu pored Dimitrijevića, ali šalje slab pas. Posle prvih 45 minuta – 2:0.

37' – Alen Stevanović! GOL! 2:0!

Odličan napad Partizana i pogodak Alena Stevanovića. Prošao je po levoj strani, ostavio za Miletića, i produžio ka "kreču", pa mu je levi bek odlično vratio loptu, a krilni napadač je šutirao snažno i to Zogović nije uspeo da zaustavi.

Stevanović
Izvor: YouTube


27' –
Opasan korner, Janković je pronašao Valerija Božinova, ali šutira pored gola.

25' – GOL! MARKO JANKOVIĆ!

Stevanović je dobro prošaoa po levoj strani, zalomio defanzivca Novog Pazara, a onda je na drugoj stativi odlično reagovao Marko Janković i postigao gol nakon malo sreće. Lopta je prvo pogodila Stanojevića, i pala na nogu krilu Partizana.

1:!

To je prvi gol Marka Jankovića u dresu crno-belih.

Marko Jankovic 1:0
Izvor: YouTube


20' –
Partizan očekivano ima veći posed lopte, ali mali broj šansi su stvorili preko krila gde ih odlično zatvaraju Novopazarci, pa obično ulaze u sredinu i traže Đurđevića loptama u dubinu gde on pokušava da se izbori sa defanzivcima.

9' –
Prva velika šansa, pa odmah i druga. Valeri Božinov lepo "gura" loptu u prostor za Uroša Đurđević, ali pravo u golmana. Potom, Marjanović za Stevanovića, pa oštra lopta sa desne strane na pet metara, ali izbacuje Brunčević.

5' –
"Igra se" Filip Kljajić i jako loše ispucava loptu, po zemlji, pravo do Alivodića, ali pokušaj napadača Alivodića je bio previše "mekan" da bi lopta stigla pre do mreže nego golmana Partizana.

1' - Utakmica je počela i odmah šansa za Alena Stevanovića, odgovara Pazar preko Svojića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC