• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi "plesao" protiv omiljene mušterije

Autor mondo.rs

Lionel Mesi je večeras postigao svoj čak 27. gol u karijeri protiv Sevilje i "usput" zabeležio asistenciju za Luisa Suareza - za preokret protiv ekipe iz Andaluzije na krcatom "Sančez Pishuanu" - 2:1.

Sevilja je odlično otvorila utakmicu i koristila slabosti Barselone u odbrani, ali...

Nije mogla da zaustavi njihovu najveću snagu. Lionel Mesi je "plesao" ove večeri na krcatom "Pishuanu" i sa golom i asistencijom doneo potpuni preokret Kataloncima. U finišu prvog poluvremena je stigao da "poništi" pogodak Vitola iz 15. minuta, a u nastavku je asistirao za Luisa Suareza koji je postavio konačan rezultat.

U utakmici punoj naboja, tenzije i uzbuđenja:

SEVILJA - BARSELONA 1:2 (1:1)

Istovremeno, valja napomenuti da je Sevilja "omiljena mušterija" Lionela Mesija pošto je to klub protiv kog je postigao najviše golova u karijeri. Ovaj večeras mu je čak 27. protiv njih!


Pogodak je došao u 43. minutu kada je Nejmar vešto "promešao" odbranu Sevilja, a onda vratio povratnu za Lionela Mesija, koji je utrčavao, a onda je Argentinac u svom stilu - jako, precizno i neodbranjivo - savladao Rika za poravnanje rezultata i drugačije raspoloženje na tribinama.

Ono je pre toga bilo izuzetno dobro pošto je Vitolo kaznio nonšalantnost Serhija Roberta u odbrani i i lepo je iskoristio loptu Pabla Sarabije, istrčao pred golmana Ter Štegena, i rutinski ga savladao.

Najviše problema Barselona je imala po bokovima (Roberto i Dinj) koji nisu dobri defanzivci, dok je u organizaciju napada nedostajao Andres Inijesta. 

"IZUVANJE"

Bizarna situacija se desila u 82. minutu kada je Stiven N'Zonzi bukvalno "izuo" Lea Mesija. Dobio je za to žuti karton, ali je karton dobio i aktuelni najbolji fudbaler sveta. On je ostao na travi i dugo pokušavao da obuje patiku, a nakon što je krenuo da izađe iz igre kako bi dobio novi par obuće – jer je kopačka "pocepana" prilikom starta – dobio je žuti karton zbog odugovlačenja!

Lionel Mesi je međutim sve uzeo pod svoje i u 61. minutu dobro "povukao", navukao na sebe nekoliko čuvara, a onda u idealnom trenutku poslao loptu desno za Suareza. 2:1!

Pokušavala je Sevilja da dođe makar do boda, bilo je pokušaja N'Zonzija, često je bilo gužve u kaznenom prostoru koja bi se uglavnom završavala blokiranjem Havijera Maskerana, pa je gol Urugvajca bio i poslednji koji smo videli na ovom meču.

Barsa se tako oporavila od poraza od Mančester sitija u Ligi šampiona i sada zauzima drugo mesto u prvenstvu sa 25 bodova iz 11 utakmica. Prvoplasirani je Real Madrid sa dva više. Sevilja se nalazi na petom mestu i ima 21 bod.

SEVILJA: Riko – Marijano, Rami, Kariso, Eskudero – N'Zonzi, Vitolo, Sarabija (od 84. Korea), Nasri (od 78. Ibora), Vaskez (od 68. Ganso) – Vijeto.

BARSELONA: Ter
Štegen – Roberto, Maskerano, Umtiti, Dinj – Rakitić (od 73. Gomes), Buskets, Suarez (od 86. Rafinja) – Nejmar, Suarez, Mesi.

POGLEDAJTE GOLOVE:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC