• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Funkcioner DSS osumnjičen za prevaru Stojkovića?

Autor mondo.rs

Visoki funkcioner DSS-a Uroš Janković (37) uhapšen je juče zbog sumnje da je prevario golmana Vladimira Stojkovića, koji brani u Engleskoj, javljaju beogradski mediji.

 Funkcioner DSS osumnjičen za prevaru Stojkovića? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



On je, navodno, pokušao da prevari Stojkovića za zemljište koje je hteo da kupi poznati sportista.

"Ne bih da komentarišem. Razumite me, molim vas! Trenutno sam na sastanku...", kratko je juče za „Alo!“ rekao Stojković.

Prema navodima medija, on je Jankovića prijavio policiji, a nakon krivične prijave inspektori su počeli sa radom.

Uhapšen visoki funkcioner DSS Uroš Janković


"Funkcioner DSS-a priveden je u beogradsku policiju. Međutim, policija je ubrzo privela i nekoliko njegovih pomagača. Cela akcija je u toku. Radimo na rasvetljavanju slučaja i zato nije moguće iznositi detalje istrage. U ovu akciju uključeno je i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal", objašnjava sagovornik lista.

U daljem toku istrage, policija i tužilaštvo utvrdiće kakvu su korist imali Janković i njegova ekipa u, kako se sumnja, prevari Stojkovića za zemljište.

Inače, Janković obavlja funkciju predsednika Gradskog odbora Beograd Demokratske stranke Srbije. Na toj poziciji je zamenio Andreju Mladenovića.

Janković se od 2002. bavi preduzetništvom, najpre partnerski, da bi potom samostalno osnovao preduzeće koje se bavi proizvodnjom, navedeno je na sajtu DSS-a. Oženjen je i ima dve ćerke.

Portparol DSS-a Dragan Marković rekao je da su svi u stranci u šoku.

"Ova vest nas je zatekla, nemamo nikakve informacije o događaju, pokušavamo da stupimo u kontakt sa porodicom i saznamo nešto", rekli su u DSS-u, a prenosi "Alo".

MUP: Sedmoro uhapšenih za prevaru na Čukarici

MUP je danas izdao saopštenje u kome se navodi da je zbog prevare na Čukarici uhapšeno sedmoro osumnjičenih, među kojima je i Janković.

Policija je uhapsila sedam osoba osumnjičenih da su tokom 2015. i 2016. u Beogradu oštećenom naneli štetu veću od 30 miliona dinara, tako što su mu, koristeći falsifikovanu dokumentaciju, prodali više parcela koje nisu bile u njihovom vlasništvu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara i falsifikovanje isprave uhapšeni su, u saradnji sa Tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala, V.Dj. (39), U.J. (37), M.S. (49) M.Z. (39), S.T. (39), A.R. (32) i I.D. (28).

Postoje osnovi sumnje da su V.Dj., U.J. i M.S., oštećenom ponudili na prodaju više zemljišnih parcela na području opštine Čukarica, koje su u vlasništvu fizičkih lica, "a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju", naveo je MUP.

Osumnjičeni su oštećenom prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, "a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima.

Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika, naveo je MUP:

Osumnjičeni V.Đ., S.T. i A.R. su se, kako se sumnja, prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora sa oštećenom legitimisali, falsifikovanim punomoćjima i ovlašćenima, kao lica ovlašćene od strane vlasnika parcela da mogu u njihovo ime da prodaju zemljišne parcele.

Postoje osnovi sumnje da su se osumnjičeni M.Z. i I.D. lažno predstavljali kao vlasnici parcela, naveo je MUP.

Nakon potpisivanja kupoprodajnih ugovora, oštećeni je sa svog računa novac prebacivao na račune koje su u bankama otvorili S.T., A.R., M.Z. i I.D.,a ;koji su oni potom podizali i delili sa ostalim osumnjičenima. ;

Policija je od osumnjičenih oduzela 27.500 evra, proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju koja je korišćena za izvršenje krivičnog dela i računarsku opremu.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC