• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova tribina Grbavice do proljeća!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Predstavnici Fudbalskog kluba Željezničar danas su s kompanijom “Butmir” potpisali ugovor o izgradnji istočne tribine stadiona Grbavica.

 Nova tribina Grbavice do proljeća! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izgradnja tribine, koja će biti u visini sa sjevernom, imaće kapacitet 4.650 mjesta i koštaće 1.200.000 KM sa PDV-om. U prvoj fazi izgradnje tribina neće biti natkrivena, ali se iz Zvorničke 27 nadaju da će istočna tribina krov dobiti vrlo brzo nakon gradnje.

Osim za potrebe smještaja navijača, u istočnoj tribini će biti smještene i prostorije koje će biti date na zakup kompanijama.

Na konferenciji za medije upriličenoj povodom potpisivanja ovog sporazuma rečeno je i to da projekat izgradnje istočne tiribine nije samo projekat kluba, nego i navijača i kluba, kao jedne velike porodice.

Almir Hadžiosmanović, član upravnog odbora, podsjetio je na dešavanja i probleme oko izgradnje istočne tribine i žalbi Sportskog društva Željezničar koji je polagao pravo na dio zemljišta gdje je planirana gradnja tribine.

“Četvrtog novembra zvanično je predat zahtjev za građevinsku dozvolu koja može biti izdata u roku 1 dana ili maksimalno od 30 dana. Mi bismo dozvolu trebali dobiti najkasnije 4. decembra, a 5. decembra bi počeli s radovima”, kazao je Hadžiosmanović.

Prema riječima predsjednika Nadzornog odbora Senada Misimovića, plan je da tribina bude gotova do početka proljetnog dijela prvenstva.

On je istakao da bi radovi trebali biti gotovi 4. marta, ali da puštanje tribine u funkciju zavisi od naknadnih dozvola.

Misimović se osvrnuo i na loše igre fudbalera Željezničara, te najavio da će se i to uskoro promijeniti.

"Jako je važno napomenuti da je izgradnja kluba prioritet. Klub će izgraditi tim, a tim neće nikada izgraditi klub", kazao je Misimović i dodao da izgradnja tribine ne smije i neće ugroziti rad kluba.

Kako je riječ o milionskom projektu, sredstava će se dijelom pokupiti od navijačke akcije kupovine desetogodišnje karte za ovu tribinu, te pronalaska sponzora. Ipak, ukoliko budu nedostajala sredstava za izgradnju ovog dijela stadiona, Misimović je najavio da će njegova kompanija refundirati dio kao ne bi došlo do probijanja roka izgradnje tribine.

Zadovoljstvo saradnjom potvrdio je i direktor GP Butmir Kenan Muzur.

"Mi ćemo u roku i kvalitetno ispuniti svoje obaveze. Drao mi je da smo dio ovog projekta. Nadam se da će tribina uvijek biti puna", kazao je Muzur.

Potpisivanju ugovora su, osim predstavnika medija prisustvovalale i legende FK Željezničar Ivica Osim i Mišo Smajlović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC