• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Po čemu direktor Milana pamti Sarajevo i Beograd?

Autor mondo.ba

Izvršni direktor Milana Adrijano Galijani otkrio je da je prije nekoliko godina pokušao da angažuje kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeku, golgetera Rome.

Galijani je na "San Siru" skoro 30 godina i u razgovoru za klupsku televiziju je otkrio i nekoliko neuspješnih akcija da dovede pojedine fudbalere.

Između ostalih, Brazilca Rivalda i Portugalca Luisa Figa, ali i našoj javnosti najzanimljivijeg Džeku.

"Prije nekoliko godina sam pokušao da angažujem Džeku i proveo sam tri dana sakriven u hotelu u Sarajevu zajedno sa Ariedom Brejdom (bivši direktor Milana). U posljedne vrijeme mediji me uvijek uhvate, mada...", rekao je Galijani.

POVEZANE VIJESTI

Džeko je inače od malih nogu veliki navijač "rosonera" i čak je nedavno ponovio da mu je idol u mladosti bio Andrej Ševčenko.

Galijani se interesantno prisjetio i gostovanja Milana u Beogradu u novembru 1989. godine protiv Crvene zvezde, otkrivši da je tada zamalo preminuo Roberto Donadoni, aktuelni trener Bolonje poslije sudara sa Goranom "Mazom" Vasilijevićem.

"Sjećam se za vrijeme utakmice u kojoj smo pobijedili Zvezdu nakon jedanaesteraca da smo bili uvjereni da je Donadoni umro. Bio je nokautiran i nije disao. Poptuno je poplavio, medicinska sestra koja je ušla na teren mu je spasila život. Tim je drugo poluvrijeme odigrao uvjeren da je Donadoni mrtav ili je na samrti. Svi su plakali na poluvremenu", dodao je izvršni direktor "rosonera".

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC