• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten i selektor "orlića": Nije gotovo!

Autor mondo.rs

Borio se kao lav sa odbrambenim fudbalerima Norveške Uroš Đurđević i zabeležio novi gol u dresu mlade reprezentacije. Srbija je do kraja postigla još jedan pogodak, ali on upozorava da im još 90 minuta.


Nije briljirala Srbija protiv Norveške, ali se u ovakvoj takmičarskoj utakmici pamti samo rezultat.

A, on je i više nego pozitivan - pošto će naši "orlići" za četiri dana u Dramenu pokušati da "odbrane" pobedu od 2:0 (1:0). Kapiten reprezentacije Uroš Đurđević u 6. minutu je postigao svoj deveti gol u ovim kvalifikacijama i potvrdio u kakvoj je formi.

Iskoristio je pas Sergeja Milinkovića-Savića i ponovo zatresao mrežu u Humskoj...

"Ovo je moj teren i drago mi je da sam nastavio sa golovima, ali uvek je ekipa na prvom mestu", poručio je on novinarima nakon utakmice.

Kapitenski - upozorava, ne daje povoda za opuštanje...

"Nije sve gotovo, ali imamo dobar rezultat. Očekujem tešku i taktičku utakmicu i u Norveškoj, biće malo drugačije jer ćemo igrati na veštačkoj travi, ali verujem u povoljan ishod. Uradili smo sve što je trener uradio, taktički smo bili dobri i zadovoljni smo", kazao je Đurđević, a na pitanje kako mu se dopao fudbaler Real Madrida Martin Edegar, koji važi za jednog od najvećih talenata na svetu kaže:

"2:0 je rezultat, nisam ga video".

NEMANJA ANTONOV

"Ništa još nije gotovo, moramo i tamo da ih pobedimo. Norvežani su pokazali da su dobra ekipa, bila je teška utakmica i ne baš lepa, ali bitno je da smo došli do prednosti".

Mnoge je iznenadilo to što se Andrija Živković nije našao u startnoj postavi, ali brzi fudbaler Benfike je ulaskom u igru nakon sat vremena fudbala "osvežio" našu igru, a ubrzo je i ostvario konkretan učinak pošto je nakon njegovog napada lopta završila u mreži.

Spiker na stadionu je uzviknuo da je on strelac, ali se čini da je autogol defanzivca reprezentacije Norveške Hareldsajda...


"Mislim da je lopta bila na gol liniji i da ju je on (Hareldsajd) ubacio u mrežu. Moraću da pogledam snimak. Drago mi je da me je publika pozdravila aplaiuzom i hvala joj na tome. Stvarno mi mnogo znaci, prelep je osećaj igrati opet u Humskoj", kazao je Živković koji je na tom stadionu zaigrao prvi put još od decembra prošle godine.

I on upozorava.

"Imamo dobar rezultat, 2:0 nije loše, ali ima i druga utakmica, kojoj moramo ozbiljno da pristupimo. Znali smo kakav nas rival čeka i da će biti teško. Sada treba da se što bolje pripremimo za revanš", kazao je Živković.

Izvor: MN PRESS


Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da je njegova ekipa večerašnjom pobedom protiv Norveške u prvoj utakmici baraža ostvarili samo jedan korak ka Evropskom prvenstvu i dodao da očekuje neizvestan revanš.

"Mi smo danas napravili samo jedan korak, odigrali smo jednu pametnu utakmicu, ne toliko atraktivnu, jer je ulog veliki, ali i protivnik izuzetno dobar. Naš protivnik je prouzrokovao da čekamo grešku i tako igramo. Zadovoljan sam rezultatom, nismo primili gol, a pobedili smo", rekao je Sivić novinarima posle utakmice

Revanš se igra 15. novembra (utorak) u Dramenu.

"Očekuje nas još jedna utakmica u kojoj je potreban dodatni napor. Mi smo pre početka podelili ove utakmice na četiri dela i sada smo dobili dva, a nadam se da ćemo još jedno... Moramo da damo tamo gol ako želimo na Evropsko prvenstvo", rekao je Sivić.

On se složio s novinarima da je ulaskom Andrije Živkovića Srbija zaigrala brže.

"Nije sporan njegov kvalitet, svesni smo koliko znači ovoj reprezentaciji. Odlučili smo se da ga ovako uvedemo, jer smo znali da može da promeni tempo utakmice. Drago mi je što je postigao gol na svom stadionu", rekao je selektor Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC