• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azar: Niko kao Džon!

Autor mondo.ba

"Džon Teri je još uvijek tamo. Ne želim ga dirati. Ne mogu biti kao on. Kao kapiten, ne pričam previše, trudim se pričati nogama na terenu. To je moj posao", rekao je prvotimac Čelsija Eden Azar.

Eden Azar koji je, nakon povrede Vensana Kompanija dobio kapitansku traku belgijske reprezentacije, izjavio je da ne bi mogao predvoditi Čelsi na način na koji to čini kapiten londonskog kluba Džon Teri.

Napadaču "plavaca" uručena je kapitenska traka pred Euro 2016 nakon povrede Vensana Kompanija, ali mu je od tada rečeno da će nastaviti u toj ulozi čak i kada defanzivac Mančester sitija bude spreman da se vrati.

Dvadesetpetogodišnjak je kapitensku traku nosio u kvalifikacionim utakmicama s Kiprom, Bosnom i Hercegovinom te Gibraltarom, a svoj nacionalni tim će predvoditi i u večerašnjem kvalifikacionom susretu protiv Estonije.

"Dobro je biti kapiten, uživam u tome. Pokušavam biti lider na terenu. Želim odvesti Belgiju na Svjetsko prvenstvo. Želim osvojiti nešto sa zemljom, nadam se da ćemo uspjeti, ali zasad je to jako daleko", rekao je Azar.

Upitan da li vidi sebe kao kapitena londonskog Čelsija, Belgijanac je izjavio da ne zna, podsjetivši novinare da je klupski kapiten Džon Teri još uvijek dio tima.

"Džon je još uvijek tamo. Ne želim ga dirati. Ne mogu biti kao on. Kao kapiten, ne pričam previše, trudim se pričati nogama na terenu. To je moj posao", rekao je Azar, prenose britanski mediji.

Belgijanac je u dobroj formi ove sezone, postigao pet golova u posljednjih pet nastupa za Čelsi i pomogao klubu da bude u borbi za titulu. Golovi su došli kada je menadžer londonskog kluba Antonio Konte prebacio formaciju na 3-4-3, za koju Belgijanac tvrdi da mu odgovara.

"Sa Čelsijem samo trebam biti ofanzivno fokusiran, a odbrana i krilni igrači su tu da brane. Smatram da je to promjena", poručio je.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC