• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Le Talek statistički najbolji: Razumem igru

Autor mondo.rs

Brojke pokazuju da je najkorisniji igrač u odbrani Crvene zvezde ove sezone Damien Le Talek.

 FK Crvena zvezda statistika Le Talek najbolji Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Napadač, vezni fudbaler, štoper, u razgovoru za MONDO rekao je da bi bio i golman ako trener to od njega traži... Damien Le Talek ne bira koju će poziciju igrati, sve dok ekipa beleži uspehe.

Iako mu mesto centralnog defanzivca nije primarno, Francuz je silom prilika morao ove sezone češće da bude u ulozi štopera, nego veznog igrača, ali je odlično ispunjavao svoje obaveze. Štaviše, Le Talek je statistički gledano najbolji odbrambeni fudbaler Crvene zvezde u dosadašnjem toku sezone.

Ima najveći broj dobijenih duela u odbrani po meču, kao i najviše uspešnih startova na loptu, navodi se na klupskom sajtu.

"Razlog ovako uspešne statistike vidim u tome što sam veći deo karijere igrao na sredini terena. Razumem igru, navikao sam da dosta pasova ide preko mene, da ulazim u duele. Kao štoper svestan sam da moram da budem još uspešniji i agresivniji u duelima, to je valjda i dovelo do ovog rezultata. Ne smeta mi nova pozicija u timu, ali ne smatram da je igranje na mestu štopera samo po sebi unapredilo moju igru. Zapravo, iskustvo koje sam stekao kao vezni igrač odlično koristim u ovakvoj postavci. Rekao sam mnogo puta - igraću na kom god mestu treba, ako će to pomoći ekipi i doneti dobre rezultate. Za sada ne vidim razlog da se bilo šta menja", izjavio je Francuz.

Le Talek je osvojio 61 odsto vazdušnih duela, a najuspešniji je u Zvezdi i po broju prekinutih napada protivničkih timova.

"Od starta sezone sam igrao na dve pozicije u timu i to vidim kao glavni uzrok dobrih partija. U budućnosti u igri Zvezde sebe takođe vidim na obe pozicije. Biće dobro da ne zaboravim kakav je osećaj stvarati igru na sredini terena, a očigledno je to ono što pomaže dosta da ostvarujem uspešne pasove, prekidam protivničke napade i u poslednjoj liniji odbrane".

Samo jednom ove sezone 26-godišnji Francuz nije bio u timu crveno-belih, po čemu je najstandardniji u ekipi.

"Obožavam da igram fudbal i zato me raduje činjenica da sam propustio samo jedan meč u dosadašnjem delu sezone. Mnogo mi znači što imam poverenje trenera i što stalno računa na mene. Kontinuitet u igri je ono što je potrebno svakom fudbaleru. Nije novo za mene da budem igrač koji u timu ima najviše odigranih utakmica, takva situacija je bila i u Rusiji. Volim ovo što radim i radujem se svakom novom minutu provedenom na terenu", istakao je Le Talek i skromno dodao da ne želi sebe da stavlja ispred saigrača:

"Siguran sam da neću govoriti u svlačionici sa saigračima o ovome, nije nam bitno ko je po statistici najbolji, važno je samo da pobeđujemo. Ipak, lično mi znači za samopouzdanje i lep mi je povod da i u narednim mečevima dajem sve od sebe".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC