• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preko 100 mečeva za Zvezdu, ali nijedan u Kruševcu

Autor mondo.rs

Aleksandar Luković imaće svojevrstan debi u subotu.

Izvor: MN PRESS

Aleksandara Luković je, u dva navrata, pet godina član Crvene zvezde. Odigrao je više od 100 utakmica za klub ali, zanimljivo, nijednom nije gostovao u Kruševcu!

"Jedina utakmica sa Napretkom koju pamtim je na startu ove sezone, na 'Marakani', kada smo odigrali 2:2 . U prošlom mandatu u Zvezdi, Napredak nije bio u prvoj ligi, tako da nemam iskustva sa utakmicama u Kruševcu", otkrio je kapiten crveno-belih za klupski sajt.

Dakle, subotnji duel 16. kola Superlige, biće debitantski nastup iskusnog defanzivca na stadionu pod Bagdalom.

"Podrudiću se da zabeležim pozitivan učinak na tom terenu. Imali smo vremena da se odmorimo, ali i lepo treniramo i pripremimo se tokom ove pauze. Nismo imali mnogo izostanaka, Manojlović, Ristić i Plavšić su sa mladom reprezentacijom, Kanga je već duže vreme povređen, tako da smo trenirali gotovo u kompletnom sastavu".

Jedna Lukovićev kum mu je saigrač (Dušan Anđelković), dok će mu drugi u subotu biti rival (Bojan Mladenović). Upravo se kod nekadašnjeg štopera crveno-belih, Zvezdin kapiten informisao o stanju terena Napretkovog stadiona.

"Rekao mi je da je teren u dosta dobrom stanju. Ukoliko ne bude jakih padavina smatram da nam to uopšte neće predstavljati problem. Sa druge strane, teren kakav je nama takav je i njima, nikada ne tražim alibi te vrste, iako bismo po boljem terenu pokazali lepšu i atraktivniju igru", istakao je Luković, koji je gostovanje u Kruševcu okarakterisao kao najteže do zimskog odmora.

"Ovo će bez sumnje biti najteže gostovanje do zimske pauze, zato što je Napredak ušao u seriju pobeda. Igraju odlično, u poslednjih šest utakmica nemaju poraz. Za naše prilike nastupaju u netipičnoj formaciji 3-5-2 i siguran sam da će nam zbog toga biti nezgodan protivnik. Pokazali su se u dosadašnjem delu prvenstva kao odlična ekipa, imaju iskusne igrače koji su dobar deo karijere proveli u inostranstvu. S druge strane, tu su i mladi fudbaleri koji imaju veliki potencijal. Za mene je Napredak najprijatnije iznenađenje ove sezone, ali, kao i u svakoj utakmici, mi smo favoriti i sve zavisi isključivo od nas. Jako je bitno da damo svoj maksimum, odigramo kako možemo i siguran sam da će nam taj pristup doneti nova tri boda".

Kao najveću opasnost iz redova predstojećeg rivala, Luković je istakao odbranu Kruševljana.

"Najveća opasnost po naš tim će biti moj kum Miladinović. Šalu na stranu, ne bih izdvajao nikog posebno jer kao tim igraju odlično. Odbrana im je zaista dobra, trenutno su među tri ekipe koje su primile najmanje golova. To pokazuje da su zaista kompaktna i dobra ekipa i biće potrebno mnogo napora da ovu utakmicu rešimo u svoju korist", zaključio je kapiten crveno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC