• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH priznaje Sindikat profesionalnih fudbalera

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Postoji dobra saradnja klubova i Fudbalskog saveza BiH po svim pitanjima", istaknuto je FS BiH.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (FS BiH) priznaće Sindikat profesionalnih fudbalera BiH kao svog ravnopravnog partnera i klubova kod razgovora o pitanjima koja se odnose na status igrač, saopšteno je iz FS BiH nakon jučerašnjeg sastanka u Sarajevu održanog povodom evropskog socijalnog dijaloga među interesnim grupama u fudbalu.

"Na sastanku su analizirani trenutna situacija u pogledu sadržaja standardnog ugovora igrača profesionalca, sistem odlučivanja kod rješavanja sporova na relaciji klub-igrač, te sveukupna saradnja među interesnim grupama u nogometu u BiH", istakli su iz FS BiH, te naglasili:

"Zaključeno je da postoji dobra saradnja klubova i FS BiH po svim pitanjima. SPF BiH će biti priznat kao ravnopravan partner FS BiH i klubova kod razgovora o pitanjima koja se odnose na status igrača. Dijalog će biti intenziviran u narednom periodu, u cilju usklađivanja obrasca ugovora igrača profesionalca sa minimalnim zahtjevima UEFA i evropskih partnera, te će biti formirane i odgovarajuće Radne grupe. FS BiH će, u saradnji sa UEFA, izvršiti usklađivanje svih normativnih akata, koji se odnose na ovu oblast".

Na sastanku su učestvovali predstavnici FS BiH, UEFA, ECA (Evropska klupska asocijacija), EPFL (Udruženje evropskih profesionalnih liga), FIFPro (Udruženje igrača), klubova Premijer lige BiH koji su članovi ECA-a (Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg), te Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC