• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dosta odmaranja, vreme je za poslednji "juriš"!

Autor mondo.rs

Napredak - Crvena zvezda, Partizan - Bačka, Vojvodina - Novi Pazar, Čukarički - Radnički...

Posle dve nedelje odmora i treninga "u tišini", srpski superligaški pripremaju se ne samo za drugi krug šampionata već i za poslednji "juriš" pred zimsku pauzu.

Do tada, neće više biti "brejkova", naprotiv – zakazano je šest kola za 26 dana (do 14. decembra).

Ovo 16. kolo otvoriće Rad i Mladost, danas u 17 časova na Banjici, što će biti već treći duel dva tima ove sezone. U 1. kolu, 23. jula, bilo je 2:1 u Lučanima, dok je 26. oktobra Mladost u osmini finala Kupa Srbije posle 1:1 bila bolja pri izvođenju penala – 5:3.

U međuvremenu, Rad je izgubio od Crvene zvezde 2:1 i odigrao 1:1 sa Metalcem, tako da će mu bodovi u ovom meču biti preko potrebni tim pre što Mladost ove sezone igra loše na strani i ima jednu pobedu na poslednjih šest superligaških mečeva van svog stadiona.

Najveći broj utakmica biće odigran u subotu a izdvaja se derbi kola između Napretka i Crvene zvezde u Kruševcu.

Mimo svih očekivanja, Napredak se posle 15 rundi šampionata nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli sa skorom 9-4-2 (21:11) i 31 osvojenim bodom, samo jednim manje od drugoplasiranog Partizana i trećeplasirane Vojvodine.

Posebno ubedljivi, Kruševljani su kod kuće gde su u Superligi za sada zabeležili skor 7-1-0, a taj jedan remi poprilično je "star" – 10. avgust, Vojvodina 0:0. Pre i posle toga, ekipa Dragana Ivanovića pobedila je sve rivale pod Bagdalom gde Crvena zvezda ima samo jednu pobedu na prethodna četiri gostovanja.

U 1. kolu, letos, bilo je 0:0 u Beogradu tako da šampion, iako lider i najefikasniji tim šampionata, nije apsolutni favort pred susret koji će uživo prenositi Arena sport.

Crvena zvezda je sedam puta gostovala ove sezone u Superligi, a bodove nije odnela iz Humske, gde je poražena 1:0 i Subotice gde je bilo 1:1.

Dva sata kasnije, u Beogradu, sastaće se Partizan i Bačka u drugom superligaškom okršaju dva tima u istoriji nakon što je u 1. kolu letos bilo 0:0.

Bačka je najlošiji gost u superligaškom društvu sa jednim osvojenim bodom na strani do sada i to onim sa prethodnog gostovanja, 30. oktobra u Novom Pazaru. Momci sa severa tada su postigli tek drugi pogodak van svog stadiona na sedmoj utakmici.

Partizan je apsolutni favorit u meču koji će takoće "ići" uživo na Areni sport, tim pre što crno-beli imaju skor 6-1-0 u Humskoj ove sezone, od kada ih je 7. avgusta šokirala Vojvodina (1:3).

Upravo će Vojvodina pokušati da zadrži stoprocentan skor na "Karađorđu" ove sezone, odakle su "živu glavu" izvukli samo AZ Alkmar i Dinamo Minsk, ali ne i srpski klubovi. Ekipa Nenada Lalatovića ima 7-0-0 (18:2) kod kuće i dočekuje ekipu koja je na strani pobedila samo Spartak u Subotici i to impresivno, 2:5.

Ovaj rezultat gubi na značaju kada se pogledaju nastupi Pazaraca pre i posle toga, kako na strani, tako i kod kuće, jer im je to jedina pobeda u poslednjih 12 kola.

Parovi 16. kola:

U petak:

Rad - Mladost (17.00, Arena sport 1)

U subotu:

Borac - Metalac (13.30)
Čukarički - Radnički Niš (13.30)
Javor - Radnik (13.30)
Spartak - Voždovac (13.30)
Partizan - Bačka (15.00, Arena sport 1)
Napredak - Crvena zvezda (17.00, Arena sport 1)
Vojvodina - Novi Pazar (17.00, RT Vojvodina)

Tabela: Crvena zvezda 38, Partizan 32, Vojvodina 32, Napredak 31, Radnički 27, Mladost 25, Spartak 22, Rad 19, Metalac 17, Javor 17, Radnik 15, Voždovac 14, Čukarički 13, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC