• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES:Taurin "jači" od aspirina. Lajpcig je prvi

Autor mondo.ba

Lajpcig savladao Bajer u Leverkuzenu nakon preokreta i sada su na čelu tabele Bundeslige.

Lajpcig, koji igra prvu sezonu u istoriji kluba u Bundesligi na nakon 11. kola lider je na tabeli sa tri boda više od Bajerna.

Aktuleni šampion ima i meč manje, koji će u subotu odigrati protiv Borusije u Dortmundu. Dakle Lajpcig će sigurno prenoćiti kao prvoplasirani tim šampionata Njemačke.

U premijernom meču 11. kola nakon velikog preokreta savladali su Bajer u Leverkuzenu 3:2 u duelu ekipa čiji su sponzori ( vlasnici) kompanije koje se bave farmaceutskom odnosno industrijom energetskih pića.

ASPIRIN UMJESTO TAURINA

Navijači domaćih, čiji klub sponzoriše farmaceutska industrija Bajer držali su transparent Aspirin umjesto Taurina. (Aspirin najpoznatiji proizvod Bajera, a na drugoj strani Taurin se koristi u energetskim pićima kao Red Bull, koji je vlasnik Lajpciga)

Što se tiče samog meča prštalo je na sve strane od početka do kraja.

Slovenac Kevin Kampl doveo je domaću ekipu u vođstvo bukvalno u prvom napadu. Odlična akcija domaćih, koju je golom krunisao bivši fudbaler Borusije iz Dortmunda.

Odgovor je brzo stigao. Nakon kornera lopta je pogodila u nogu Austrijanca Baumgartingera i to je 1:1. Igrao se četvrti minut.

Brendt je u sudijskoj nadoknadi obezbijedio novu prednost domaćoj ekipi. Odličan gol iskosa sa lijeve strane dao je fudbaler Bajera.

Brendt je u 52. minute oboren u šesnaestercu gostiju. Sudija Feliks Brih odmah je pokazao na penal. Čakanoglu je imao šansu da dokrajči protivnika, ali golman Lajpciga , Gulaši brani udarac reprezentativcu Turske. Nakon toga sve se mijenja.

Šveđanin Forsberg je u 66. minutu postigao odličan gol, koji ide i na račun golmana domaćih. Jeste fudbaler gostiju odlično šutirao, ali je lopta prošla kroz ruke golmana Lena 2:2.

Veliki preokret Lajpcigu be obezbijedio Orban , koji je postigao gol glavom. Igrao se 80. minut. Prvi gol u Bundesligi za Vilija Orbana.

Šesta vezana pobjeda Lajpciga.

BUNDESLIGA 11.KOLO

Bajer – Lajpcig 2:3  (2:1)

/Kampl 1, Brendt 45 –Baumgartinger (ag) 4, Forsberg 66, Orban 81 /

Subota:

Augzburg – Herta 15.30

Darmštat – Ingolštat

Majnc – Frajburg

Borusija M. – Keln

Volfsburg - Šalke

Borusija D. – Bajern 18.30

Nedjelja

Hofenhajm – HSV 15.30

Verder – Ajntraht 17.30

Tabela: Lajpcig (+1) 27, Bajern 24, Herta 20, Hofenhajm 20, Borusija D. 18, Ajntraht 18, Keln 18, Bajer (+1) 17, Frajburg 15, Majnc 14, Borusija M. 12, Šalke 11, Augzburg 11, Volfsburg 9, Darmštat 8, Verder 7, Ingolštat 2, Hamburg 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC