• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Prvenac Ingolštata, Šalkeu derbi

Autor mondo.rs

Poslije deset neuspjeha fudbaleri Ingolštata stigli do prve pobjede u Bundesligi. Šalke minimalnom rezultatom dobio derbi u Volfsburgu.

Derbi  11. kola Bundeslige od 18.30 igraju Borusija Dortmund i Bajern, a u njegovom “uvodu” Šalke je dobio mini-derbi protiv Volfsburga.

Gosti iz Gelzenkirhena sa minimalnih 1:0 savladali su Volfsburg u gostima i nastavilu seriju dobrih rezultata.

Pogotkom Gorecke u 82. minutu Šalke je stigao do četvrte pobjede u posljednjih šest utakmica, uz dva remija i sve bliže je gornjem dijelu tabele.

Prilično tvrd i neuzbudljiv meč na Volksvagen Areni nije opravdao očekivanja navijača, posebno domaćih koji su gledali šesti poraz svoje ekipe u Bundesligi i potvrdili katastrofalnu formu.

Poslije pobjede protiv Augzburga u prvom kolu Volfsburg je redao samo poraze i remije, sve do prošlog kola, kada se nakon trijumfa nad Frajburgom činilo da je izašao iz krize, međutim, ona i dalje traje.

Ekipa Valerijena Ismaela lose je odigrala meč protiv Šalke, koji nije mnogo više prikazao, ali je zasluženo uezo tri boda, posebno kada se uzme u obzir da je u 61. minutu oštećen za jedanaesterac.

Hovedes se našao u odličnoj prilici i pokušao da šutira sa pet metara, ali je sapleten. Protesti gostujućih fudbalera kod sudije bili su uzaludni.

Gol odluke stigao je u 82. minutu. Reprezentativac BiH Sead Kolašinac probio je po lijevoj strani i centrirao za Gorecku, koji nije baš najbolje zahvatio loptu, ali dovoljno dobro da ona završi u mreži Benalja.

Jedanaesto kolo Bundeslige ostaće zapamćeno po prvoj pobjedi Ingolštata. “Fenjeraš” je poslije osam poraza i dva remija u prvih deset kola stigao do trijumfa 1:0 i to na gostovanju kod Darmštata.

Forma Ingolštata poklopila se sa formom prvog napadača Morisa Hartmana koji je postigao svoj prvenac ove sezone i tako donio Ingolštatu pobjedu.

Napadač Kelna Antoni Modeste nastavio je da rešeta mreže i bio najzaslužniji za preokret svoje ekipe i pobjedu 2:1 protiv Borusije Menhengladbah.

Domaćin je vodio do 59. minuta, a onda najbolji strijelac “liga petice” 12. golom u Bundesligi ove sezone izjednačio na 1:1. Poljuljani domaćin držao je bod do sudijske nadoknade, a onda je Rise pogodio za pobjedu “jarčeva” 1:2.

Duel Augzburga i Herte završen je bez golova, za razliku od meča u Majncu gdje je istoimeni domaćin sa 4:2 ispratio ekipu Frajburga.

BUNDESLIGA 11.KOLO

Augzburg – Herta 0:0 (0:0)

Darmštat – Ingolštat 0:1 (0:0)

/Hartman 68/

Majnc – Frajburg  4:2 (2:0)

/Bungert 15, Mali 20 penal, Bel 82, Onisivo 90+5 – Grifo 67, Petersen 85/

Borusija M. – Keln 1:2 (1:0)

/Štindl 32 – Modeste 59, Rise 90+1/

Volfsburg – Šalke 0:1 (0:0)

/Gorecka 82/

Borusija D. – Bajern 1:0 (1:0)

/Obamejang 11/

Nedjelja

Hofenhajm – HSV 15.30

Verder – Ajntraht 17.30

Petak

Bajer – Lajpcig 2:3 (2:1)

/Kampl 1, Brendt 45 –Baumgartinger (ag) 4, Forsberg 66, Orban 81 /

Tabela: Lajpcig  27, Bajern 24, Borusija D. 21, Herta 21, Keln 21, Hofenhajm (-1) 20, Ajntraht (-1) 18, Bajer 17, Majnc 17, Frajburg 15, Šalke 14, Borusija M. 12, Augzburg 12, Volfsburg 9, Darmštat 8, Verder (-1) 7, Ingolštat 5, Hamburg  (-1) 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC