• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sam protiv petorice: Kosta odveo Čelsi na 1. mesto

Autor mondo.rs

Desetim golom u sezoni, i to u trenutku kada je bio okružen petoricom igrača, Kosta je poveo Čelsi do šeste uzastopne pobede i prvog mesta na tabeli.

Posle oktobarske FIFA pauze bio je, navodno, pred smenom zbog vezanih poraza od Liverpula (1:2) i Arsenala (3:0).

Pauzu je iskoristio da svoje igrače prebaci iz njima uobičajene formacije 4-2-3-1 u sebi omiljenu 3-4-3.

Posle novembarske FIFA pauze popeo se na prvo mesto na tabeli Premijer lige.

Posle Hala (0:2), Lestera (3:0), Mančester junajteda (4:0), Sautemptona (0:2) i Evertona (5:0), Čelsi temperamentnog menadžera Antonija Kontea pobedio je i Midlsbro bez primljenog gola, tako da će 13. kolo Premijer lige narednog vikenda dočekati kao – lider!

Na "Riversajdu": Midlsbro – Čelsi 0:1 (0:1) desetim ovosezonskim golom preporođenog Dijega Koste, koji je u 41. minutu bio odlučniji, spretniji i brži od petorice igrača u crvenim dresovima, koji su nemo gledali kako Brazilac sa španskim pasošem "hvata" volej levom nogom.

Tu Viktor Valdes nije mogao ništa...



Kosta je posle kornera koji je izveo igrač Premijer lige za oktobar, Eden Azar, bio najprisebniji, na vreme je video gde će pasti jedna nemušto izbijena lopta posle centaršuta sa leve strane i to mu je bilo sasvim dovoljno da postane prvi dvocifreni strelac u šampionatu engleske ove sezone, ali treba dodati i tri asistencije.

Sedam od deset golova, letos "ispraćani" Kosta postigao je na gostovanjima što dodaje na važnosti njegovim igrama, a one su sve bolje i bolje kako vreme prolazi i kako Konte približava svoje ideje ekipi. U njoj je i večeras od prvog minuta bio Nemanja Matić, ali ne i Branislav Ivanović koji je u porazu od Arsenala 24. septembra izgubio mesto u startnih 11. Ovog puta, kapiten naše reprezentacije ušao je u finišu meča umesto Viktora Mozesa.

Čelsi je osnovan 1905. godine. Konte je danas postao prvi menadžer u istoriji kluba sa šest vezanih pobeda bez primljenog gola.

Kosta je u 65. minutu iz uloge strelca umalo uskočio i u ulogu "pakera", ali je njegov pas u prostor Mozes samo prebacio preko prečke, mada je i Valdes doprineo tome pravovremenim istrčavanjem.

Čelsi je na severu bio bolji rival, imao više od igre i pre i posle Kostinog gola, a da "dolazi" iz Serije A, kolevke taktike i nadmudrivanja, Konte je pokazao u drugom periodu igre kada je dozvolio povratniku u Premijer ligu da "pokušava", čekajući šansu za kontru.

Iz ofanzive koju je naredio u drugom poluvremenu, španski menadžer Aitor Karanka dočekao je jednu dobru priliku koju je u 78. minutu sam stvorio njegov zemljak, Alvaro Negredo. Iako je tokom većeg dela meča bio spor, neaktivan i lenj, Negredo je majstorskim potezom jedan netačan pas sebi iza leđa pretvorio u gol-šansu ali se tada istakao "hladni" Tibo Kurtoa.

Naime, Midlsbro je krenuo u jedan napad posle loše akcije Čelsija, Negredo se nalazio na desnoj strani u uspeo je petom leve noge da "prebaci" loptu sebi na šut, a onda tuče jako u "prvi" ugao... Malo je nedostajalo da se proslavi i postane prvi igrač koji je pogodio mrežu "plavaca" od septembra.

Nije! Čelsi ima 6-0-0 i gol-razliku 17:0 od poslednjeg poraza, a od danas i bod prednosti u odnosu na Liverpul i Mančester siti.

Poređenja radi, Čelsi je pod vođstvom Žozea Murinja kao aktuelni šampion Engleske za sezonu 2014/15 u isto vreme prošle godine, dakle 20. novembra 2015, bio 16. na tabeli sa osvojenih 11 bodova.

Rezultati:

Midlsbro - Čelsi 0:1 (0:1)
/Kosta 41/

U subotu:

Mančester junajted - Arsenal 1:1 (0:0)
/Mata 68 - Žiru 89/

Kristal Palas - Mančester siti 1:2 (0:1)
/Vikam 66 - Ture 39, 83/

Everton - Svonsi 1:1 (0:1)
/Kolman 89 - Sigurdson 41p/

Sautempton - Liverpul 0:0

Stouk - Bornmut 0:1 (0:1)
/Akej 26/

Sanderlend - Hal 3:0 (1:0)
/Defo 34, Aničebe 62, 84/

Votford - Lester 1:2 (1:2)
/Kapu 1, Perejra 12 - Mahrez 15p/

Totenhem - Vest Hem 3:2 (0:1)
/Vinks 51, Kejn 89, 91+1p - Antonio 24, Lanzini 68p/

U ponedeljak:

VBA - Barnli (21.00)

Tabela: Čelsi 28, Liverpul 27, Mančester siti 27, Arsenal 25, Totenhem 24, Mančester junajted 19, Everton 19, Votford 18, Bornmut 15, Sautempton 14, Barnli (-1) 14, VBA (-1) 13, Stouk 13, Lester 12, Midlsbro 11, Kristal Palas 11, Vest Hem 11, Hal 10, Sanderlend 8, Svonsi 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC