• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su Malkočevićevi "zmajići"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Kadetska fudbalska (U-17) reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak putuje u Opatiju, a selektor Sakib Malkočević je nakon završenih priprema u Zenici odabrao 18 igrača koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Na spisku se nalaze: Jasmin Kršić, Matej Perković, Dobrica Tegeltija, Jusuf Gazibegović, Armin Imamović, Enio Zilić, Emir Sejdović, Rijad Sadiku, Eldin Omerović, Dino-Samuel Kurbegović, Stefan Santrač, Đani Salčin, Domagoj Marušić, Milan Šikanjić, Nemanja Vještica, Milan Savić, Elvis Mehanović i Marko Brkić.

Malkočević je za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH istakao da je ekipa spremna za veliko takmičenje.

"Pripremni period u Zenici je završen i sutra putujemo za Opatiju. Do utakmice sa Njemačkom ćemo odraditi još tri treninga. Odlučili smo da na EP povedemo 18 igrača koji su dobili poziv za elitni krug kvalifikacija. Momci koji su bili na pripremama, a nisu na spisku za EURO, takođe, imaju zasluge za dobre rezultate kadetske reprezentacije i nisu slučajno bili tu. U Trening centru FS BiH smo odradili sve što smo planirali i spremni ćemo dočekati prvu utakmicu“, rekao je Malkočević.

Reprezentativci BiH danas imaju slobodan dan, a sutra ujutro polaze za Opatiju.

Na EP u Hrvatskoj, koje će se igrati od 3. do 19. maja, BiH će biti u Grupi C, u kojoj će snage odmjeriti sa Njemačkom (4. maja), Republikom Irskom (7. maja) i Srbijom (10. maja). Sve susrete u grupnoj fazi takmičenja BiH će igrati u Kostreni pokraj Rijeke.

Cilj izabranika Sakiba Malkočevića je pokušati osvojiti jedno od prva dva mjesto u grupi, odnosno plasirati se u četvrtfinale EP-a.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC