• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karačić: Očekujemo bolju igru u nastavku EURA

Autor mondo.ba

Toni Karačić pojačao stručni štab "zmajića" na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovina doživjela je ubjedljiv poraz na startu Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje je održava u Hrvatskoj.

"Zmajići" su izgubili od Njemačke 0:5, a danas od 16:30 očekuje ih meč drugog kola protiv Irske.

Stručni štab kadetske reprezentacije BiH na EURU pojačan je i selektorom U-19 tima Tonijem Karačićem. Stručnjak iz Širokog Brijega pomagaće u radu selektoru kadeta Sakibu Malkočeviću.

"Nismo otvorili šampionat kako smo željeli, ali protivnik je jedan od favorita za naslov na EURU. Nijemci su bili kvalitetniji, nametnuli su svoj ritam igre i zasluženo pobijedili. Dobro je da smo prvu utakmicu igrali baš protiv njih i moramo izvući pouke iz tog meča, a važnije je ono što slijedi - susreti sa Irskom i Srbijom. Ne smijemo se zavaravati da su to laki protivnici, ali su ekipe kojim možemo pružiti kvalitetniji otpor i nadamo se boljim rezultatima."

Karačić ističe pozitivan ambijent u bh. kadetskoj selekciji:

"Važno je da je atmosfera ostala pozitivna i na visokom nivou. Stručni štab U-17 reprezentacije radi odličan posao. Pojedinačnim i grupnim razgovorima sa igračima brzo su ekipu podigli nakon teškog meča sa Njemačkom. Nadamo se da ćemo pružiti bolju igru u sljedeće dvije utakmice, mislim da je ekipa spremna za to", rekao je Karačić.

I bh. juniori su ove godine bili blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, ali su na turniru elitnog kruga u Francuskoj Bugari su bili uspješniji. Toni Karačić smatra da je to bilo veliko iskustvo za naše reprezentativce:

"Ostaje žal za plasmanom na veliko takmičenje jer smo bili veoma blizu. Ipak, bilo je to bogato iskustvo za naše juniore, ali i za nas trenere. Na kraju smo izgubili od Bugarske koja je u kvalifikacijama nadigrala Portugal, Dansku i Francusku, a na kraju su pobijedili i nas i zasluženo su na Evropkom prvenstvu", zaključio je selektor U-19 reprezentacije BiH.

"Zmajići" su se za meč sa Ircima pripremali na riječkoj "Kantridi", a meč sa Ostrvljanima biće odigran na stadionu Pomorca u Kostreni.

"Nije bilo lako u ova dva dana nakon lošeg starta i poraza od Njemačke. Pokušali smo kroz treninge i razgovore da psihološki podignemo ekipu. Momci su svjesni da nismo igrali dobro i da smo individualnim greškama olakšali Nijemcima posao. Sada nas očekuje meč sa Irskom koji su fizički moćna ekipa i koja traži duel igru. Neće biti lako, ali pokušaćemo sve da napravimo dobar rezultat. Raduje povratak Savića, dok je Salčin radio smanjenim intenzitetom i nadamo se da će svi biti spremni“, rekao je selektor bh. kadeta Malkočević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC