• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ: S razlogom "pucamo" na Ligu za prvaka!

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Na pripremama na Zlatiboru razgovarali smo sa trenerom Borca Željkom Vranješom o predstojećoj sezoni u kojoj je "Velikan iz Platonove" ponovo dio bh. elite.

 Borac pripreme na Zlatiboru Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sedmog dana priprema na Zlatiboru, u sklopu kojih je Borac do sada odigrao dvije utakmice, protiv članova Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", od kojih su poraženi 0:1 i sa rumunskim prvoligašem Konkordijom iz Kjažna, koju je Borac u odličnoj predstavi savladao 1:0, razgovarali smo sa trenerom ekipe Željkom Vranješom o očekivanjima za narednu sezonu.

Na početku razgovora za naš portal Vranješ je pohvalio igrače za odličan pristup radu koji ih prati od početka priprema u Banjaluci i istakao da su uslovi na Zlatiboru na najvišem nivou, kao i dosadašnji protivnici koji su adekvatni za ovu fazu priprema.

"Kada je riječ o pojačanjima, uprava je maksimano ispoštovala moje i zahtjeve sportskog direktora. Doveli smo igrače na pozicijama koje su nam, prema našem mišljenju, bile deficitarne. Momci rade odlično na treningu, slušaju, ali normalno treba još vremena da se kockice slože i da se novi igrači uvedu u tim ali mislim da u globalu idemo u dobrom smjeru i smatra da ćemo spremni dočekati početak prvenstva", kaže Vranješ.

Šef stručnog štaba je u osvrtanju na predstojeću sezonu istakao da je u našoj ligi problem što svaka ekipa mijenja po pet-šest standardnih igrača i zbog toga je u ovom trenutku teško predvidjeti kako će se sezona odvijati.

"One ekipe koje imaju kontinuitet, kao Zrinjski, osvajaju titulu. Recimo Krupa je za sad zadržala okosnicu ekipe i posmatrajući ih ovdje na pripremama izgledaju kao vrlo ozbiljna ekipa. Generalno u našoj ligi se izdvojilo par klubova koji finansijski, za naše uslove, dobro stoje i konstantno dopunjavaju selekciju adekvatnim pojačanjima, pa su zbog toga stalno u vrhu“, kaže Vranješ.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Što se tiče ambicija kluba u narednoj sezoni, šef stručnog štaba, kao i kapiten Raspudić, kaže da je ambicija ulazak u Ligu za prvaka. Kada se to ostvari onda će se znati, sa obzirom kako Borac bude stajao na tabeli u prvih šest, da li će se napasti pozicije koje vode u evropska takmičenja ili će se zadovoljiti opstankom.

"Mislim da smo 'uboli' sa pojačanjima. Normalno, vrijeme će pokazati da li smo u pravu. I pored ovih igrača koji su ostali i iznijeli teret u Prvoj ligi Republike Srpske, mislim da imamo dovoljan fond i kvalitet da sa razlogom 'pucamo' na prvih šest“, optimista je strateg "crveno-plavih".

U nastavku razgovora dotakli smo se utakmica koje je Borac do sada odigrao na Zlatiboru.

"U prvoj utakmici protiv 'sindikalaca', koji su malo 'raspuštena' ekipa, bilo je više problema sa startovima i pričom sa sudijama. Mi jesmo izgubili, ali smo cijelu utakmicu dominirali na terenu. Protiv Konkordije smo igrali noćnu utakmicu pod reflektorima i bilo je malo hladniji vrijeme tako da su igrači obje ekipe pokazali trkačke sposobnosti i agresivnu igru. Moramo biti realni i reći da je Konkordija imala svoje prilike od kojih smo im, po mom mišljenju, tri ili četiri svojim greškama poklonili. Ja sam zadovoljan što smo im odgovorili agresivnošću i trkom dok je rezultat na pripremama u drugom planu, ali je svakako uvijek lijepo pobijediti", zaključio je za kraj Vranješ.

Do kraja priprema na Zlatiboru ekipa Borca će se 5. jula sastati sa ekipom Budućnosti iz Podgorice dok će tri dana kasnije odmjeriti snage sa ekipom Javora iz Ivanjice, nakon čega slijedi povratak u Banjaluku.

"Lešinari" sa istoka na sjever

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC