• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan igrao, poveo, kiksnuo i pocrveneo - 1:1!

Autor mondo.rs

Crno-beli bili su bolji tim sve do gola Tavambe i šanse Pantića, a onda bili kažnjeni - Reznik je izjednačio, a Mitrović dobio crveni karton. Lepa atmosfera u Humskoj, uprkos uočljivim frakcijama Grobara na tri različite tribine.

 /Partizan-Viktorija-Plzen-1-1-Liga-Evrope-2017/18. Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Posle 13 godina, Humska je otvorila kapije navijačima za utakmicu "nokaut" faze evropskog takmičenja!

Čekanje je završeno, a navalu crno-belih u meču sa suverenim vladarom češkog fudbala predvodiće Afrikanci - omaleni Sjeduba Suma (161 cm) i stameni Leandre Tavamba (189 cm)!

U prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope: Partizan - Viktorija 1:1 (1:0)!

Crno-beli su poveli u 58. minutu posle duge opsade gola gostiju, koju je Danilo Pantić "isekao" fantastičnim pasom na desno krilo do kapitena Miroslava Vulićevića, a on bio te sreće da je centaršut okrznuo nogu Davida Limberskog taman tako da na petercu "pogodi" u čelo Leandrea Tavambu.

Sve što je Kamerunac trebalo da uradi je da se "pokloni" za 15. gol u sezoni i dovede Partizan u zasluženo vođstvo.



Rezervista i debitant u crno-belom dresu, Đorđe Ivanović, izbacio je Pantića u šansu u 80. minutu, ali Partizanov vezista nije uspeo iskosa sa leve strane da savlada Andreja Hrušku iz odlične šanse za 2:0. Na kaznu se čekalo nepun minut - da li je Mihael Krmenčik bio u ofsajdu, a potom i da li je lopta izašla iz igre kada je centarfor Plzenja asistirao Radimu Rezniku neće uticati na rezultat... povratni pas Krmenčika, češki bek sproveo je u mrežu iza leđa Vladimira Stojkovića i poravnao rezultat u 81. minutu.

Samo četiri minuta kasnije, grčki arbitar Anastasios Sidiropulos pokazao je drugi žuti karton štoperu Partizana, Milanu Mitroviću procenivši da je bez lopte udario Krmenčika, tako da je šampion Srbije završnicu odigrao sa desetoricom.

Sve je samo ne proleće...

Iako ste mnogo puta pročitali "prva prolećna utakmica", daleko je od proleća u Humskoj - zima, temperatura 3°C. Ipak, bar su se vetar i kiša zaustavili, mada je i dalje oblačno.

Trener šampiona Srbije, Miroslav Đukić, nije mogao da računa na novajliju, povređenog Sašu Zjelara čije je mesto u startnoj postavi zauzeo "starosedelac", Marjo Jevtović. "Parni valjak" će na ekipu koja je ove sezone doživela samo četiri poraza krenuti u formaciji 4-4-2, u kojoj će na poziciji desnog beka debitovati Slobodan Urošević.

Đukićev kolega, Pavel Vrba, odlučio se za formaciju 4-2-3-1 u kojoj će najistureniji biti Mihael Krmenčik, koji je na 20 nastupa ove sezone postigao 16 golova i zabeležio još sedam asistencija.

/evo svih rezultata i strelaca sa mečeva Lige Evrope/



Stadion: Partizan. Početak 21.05. Prenos: Arena sport 4. Kapacitet: 32.000.

Sudija:
Anastasios Sidiropulos (Grčka).

Partizan: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, Urošević - Janković, Pantić, Jevtović, Tošić - Suma (od 71. Ivanović) – Tavamba (od 90. Marković).

Klupa: Jovičić, Marković, Ivanović, Ilić, Radin, Antonov, Jovanović.

Trener: Đukić.

Viktorija: Hruška - Reznik, Hejda, Hubnik, Limberski - Horava, Hrošovski - Petržela (od 61. Zeman), Kolar (od 78. Kolar), Kopic - Krmenčik (od 91. Horji).

Klupa: Kozačik, Zeman, Horji, Hajek, Bakoš, Havel, Čermak.

Trener: Vrba.

Naš reporter zabeležio je ranije u toku dana gužvu ispred blagajni, koja nagoveštava pune tribine. Ostanite uz Mondo, pratićemo utakmicu UŽIVO!



Šta su rekli treneri Miroslav Đukić i Pavel Vrba pred utakmicu u Beogradu:

- Česi, uživajte u pivu, ali i fudbalu!

- Partizan bez Zdjelara protiv Viktorije!

Poslednju "prolećnu" utakmicu u Evropi fudbaleri Partizana odigrali su pre 13 godina u Krasnodaru. U osmini finala Kupa UEFA CSKA je pobedio crno-bele u revanšu 2:0 i izborio plasman u sledeće kolo takmičenja koje je iste sezone i osvojio.

Poslednji put stadion u Humskoj bio je "otključan" za evropske utakmice u prvoj polovini godine - 11. marta 2005. "Valjak" je odigrao 1:1 sa "armejcima"... Ta evropska sezona bila je najuspešnija za Partizan još od duela s bukureštanskim Dinamom u četvrtfinalu Kupa pobednika kupova iz sezone 1989/1990.


Partizan je sada blizu da izjednači rezultat. Pred šampionom Srbije je dvomeč sa Vktorijom iz Plzenja u šesnaestini finala Lige Evrope.

Česi prijateljski nastrojeni, ulaznice "idu"
PARTIZAN: Afrikanci u navali!
Partizan sprema feštu, ali i strepi!

IZ MINUTA U MINUT:

85 - CRVENI KARTON!

Partizan će utakmicu završiti sa desetoricom, a u revanšu igrati bez Mitrovića kojem je Sidiropulos pokazao drugi žuti karton posle duela sa Krmenčikom.

81 - KAZNA, 1:1!

Nije prošao minut od Pantićeve šanse, a Viktorija je izjednačio - visoki Krmenčik uspeo je da (ako usporeni snimak ne dokaže suprotno) "vrati" centaršut sa gol-crte pravo do Reznika, koji je u gužvi između nekoliko igrača Partizana pronašao put do Stojkovićeve mreže - 1:1.

Dve sutuacije biće važno videti ponovo - da li je Krmenčik bio u ofsajdu kada je krenuo na centaršut sa leve strane i da li je lopta izašla sa terena kada ju je Krmenčik zahvatio glavom i asistirao Rezniku.

80 - PANTIĆ!

Veliku šansu imao je Partizan za 2:0. Sveži Ivanović primio je loptu okrenut leđima na 20 metara od gola, imao vremena da se okrene, odigrao u prostor na levo za Pantića, ali Partizanov vezista posle prijema nije uspeo levom nogom da savlada Hrušku.

75 - MITROVIĆ!

Blok vredan gola. Rešila je, naročito od ulaska Zemana, Viktorija da napadne odlučnije i došla do najbolje šanse na utakmici - visoki Česi napravili su gužvu u kaznenom prostoru Partizana, odbrana crno-belih nije uspela da izbije loptu, Limberski je u punom trku "tukao", a Mitrović požrtvovanim klizećim startom sprečio možda i izjednačenje.

71 - Đukić pravi prvu izmenu - debitovaće i Ivanović koji će zameniti Sumu. Suštinski, formacija se neće promeniti, iako dvojica igrača crno-belih imaju drugačije karakteristike.

68 - Gol Partizana trgao je igrače Plzenja, koji su od tada rešeni da češće idu napred, ali za sada bez opasnih akcija po Stojkovića. I korner koji su izveli nije doneo neprijatnosti po crno-bele.

61 - Vrba odmah reaguje - Zeman umesto Petržele.

58 - GOOOOOOOOL!



Partizan je "kucao" dugo na Hruškina vrata, ali je obio bravu tek posle akcije Pantić-Vulićević-Tavamba, koju je visoki Kamerunac glavom pretvorio u zasluženo vođstvo - 1:0!

53 - Gol čekamo, ali evo prvog žutog kartona. Dobio ga je Mitrović.

46 - Počelo je drugo poluvreme, Partizan sada napada prema jugu, a Đukić i Vrba nisu pravili izmene.

22:00 - Navijači CSKA, koji su pre dve večeri bodrili svoj tim u meču sa Crvenom zvezdom, očigledno nisu žurlili nazad u Moskvu. Večeras, na tribini zajedno sa bratskom grupom Grobari Jug, bodre crno-bele.

Izvor: MN PRESS



45+2 - Sidiropulos je poslao igrače na odmor nakon što je Janković petljao na ivici šesnaesterca i inicirao kontru Plzenja završenu nekontrolisanim volej udarcem Petržele. Bolje šanse imao je Partizan, ali se čini da je Viktora za sada uspela u onome po šta je došla - da se brani i vreba šansu iz kontri.

43 - Malo vremena potrošeno je na povredu Reznika, malo na prekide, malo na ispucavanja, malo na pasivnu igru, uglavnom... Posle onih prilika Sume i Tavambe malo se šta dogodilo osim jednog solo prodora Sume i ulaska u šesnaesterac, ali bez završnice.

35 - TAVAMBA!

Više od pola časa nismo videli šansu, a onda dve u razmaku od 30-ak sekundi. Posle Sume, mogao je i Tavamba da se upiše u strelce, ali je njegov udarac glavom sa 6-7 metara od gola gostiju otišao preko prečke. Uzdasi i pesma na tribinama.

35 - SUMA!

Velika prilika za Sumu i velika odbrana Hruške... Tošić je ušao u sredinu, odigrao savršen pas u prostor za Sumu, on prijemom izbacio Hejdu i onda propustio priliku da udarcem levom nogom savlada Hrušku. Nogama, golman Viktorije uspeo je da sačuva svoju mrežu.

32 - Odlična akcija Partizana! Tavamba je prijemom i pasom "pocepao" do tog trenutka sigurnu odbranu Viktorije, ali se Pantić nije snašao u kaznenom prostoru gostiju. Pokušao je da asistira iskosa sa desne strane, ali nije pronašao ni Sumu, ni Jankovića.

25 - Jak tempo, mnogo trčanja, sa velikim brojem igrača idu napred i jedni i drugi, ali pravih udaraca - nema!

21 - Plzenj je postigao gol iz akcije u kojoj su trojica igrača bila u ofsajdu. Računajući i "strelca", Krmenčika.

17 - Goleada u Ligi Evrope, kada su mečevi od 19 časova u pitanju.

11 - Hruška kao da je podlegao atmosferi. Pokušao je da ispuca loptu, ali samo do igrača Partizana na 30-ak metara od svog gola, međutim iz iznenadnog poseda crno-beli nisu uspeli ništa da urade.

9 - Aplauzi crno-belima za ofanzivu, brzu igru pasovima i nekoliko prilazaka "gore" ka Hruški, iako je Sumin pokušaj "drop kika" sa ivice šesnaesterca završio na severnoj tribini. Partizan konkretniji na startu.

1 - POČELO JE!

Partizan u tamnoj kombinaciji sa crnim štucnama i šortsevima, odnosno crno-belim dresovima, gosti u beloj opremi.



21:03 - U Humskoj se mogu uočiti tri frakcije Grobara - aktuelna, na jugu; grupa okupljena oko bivšeg vođe, Kimija, nalazi se na istoku; "zabranjeni" su na severu.

20:55 - Između navijača Partizana i Viktorije vlada prijateljska atmosfera, pojedinci razmenjuju šalove i majice, a Česi skandiraju: "Kosovo je Srbija".

20:45 - Đukić nije mogao da računa na suspendovanog N. G. Miletića i povređene Kosovića i Zdjelara.

20:44 - Veče u Ligi Evrope počelo je preokretom u Kazahstanu.

20:33 - Crno-beli nisu pobedili u poslednje četiri jesenje utakmice: Vojvodina 1:1, Dinamo Kijev 4:1, Napredak 2:1, Crvena zvezda 1:1.

20:23 - Vrbin sastav ove sezone poražen je dva puta od Steaue - prvo u kvalifikacijama za Ligu šampiona (1:4), pa u grupnoj fazi Ligi Evrope (3:0), kao i od švajcarskog Lugana takođe u grupi (3:2). U Češkom prvenstvu nemaju poraz, samo jedan remi, dok su u osmini finala Kupa ispali od Slovačkog posle produžetaka (2:2, 2:3).

20:19 - Nijedan tim nije odigrao takmičarsku utakmicu od decembra. Partizan je 13. 12. igrao sa Crvenom zvezdom u Superligi (1:1), Viktorija Plzenj 7. 12. pobedila Hapoel Ber Ševu u Ligi Evrope (0:2).

20:17 - Revanš je u Češkoj narednog četvrtka, 22. februara.



20:13 - Fudbaleri Viktorije stigli su u Humsku.


Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NE ZNA SE KO GORI ZVJEZDA ILI PARTIZAN I JEDNI I DRUGI IMAJU TEŽAK ZADATAK U RUSIJI I ČEŠKOJ

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC