• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić i Ben promašili, CSKA nije - kraj za Zvezdu!

Autor mondo.rs

Veliki kiks Crvene zvezde u poslednjim sekundama prvog poluvremena nije ispravljen u nastavku meča pošto su Pešić i Ben promašili šanse utakmice. CSKA ide dalje, Zvezda je završila evro-odiseju...

Crvena zvezda je završila ovogodišnju evro-odiseju započetu još početkom jula!

Ekipa Vladana Milojevića odigrala je solidan meč i na "VEB areni", ali je na kraju morala da pruži ruku protivniku koji je iskoristio jednu od svojih šansi. To Zvezda nije uspela da uradi, pa su tako u ruskoj zimi ostali snovi o prolasku u osminu finala Lige Evrope...

Uspeh crveno-belih mogao je da bude i veći da je Aleksandar Pešić bolje reagovao u 80. minutu, odnosno Ben u 90, no jedini gol u dvomeču pisaće se Alanu Dzagoevu.

Ruski vezista je u poslednjim trenucima prvog poluvremena odlično ispratio akciju koja je počela lošim autom Crvene zvezde, potom igranjem rukom Marija Fernandesa, bespotrebnim signaliziranjem Donalda ka sudiji koji je odlučio da "dune" u pištaljku, a to očigledno nije poremetilo koncetraciju domaćina koji se očas posla stvorio pred golom Borjana.

Dzagoev je dobio loptu sa levog boka i rutinski postavio:

CSKA - CRVENA ZVEZDA 1:0 (1:0)



Dobili su ovacije fudbaleri Crvene zvezde koji su do poslednjeg sudijskog zvižduka "bili u igri" za prolaz dalje, ali bile bi one još glasnije da je bilo prisebnosti u odlučujućim trenucima.

Nije bilo mnogo šansi u prvom, odnosno upravo su potezi pre šuteva uticali na to da ih ne nazovemo "stopostotnim". Dodavanja u situacijama kada je CSKA činio greške nisu bila idealna, pa je tako Pešić "petom" pokvario pas ka Radonjiću, dok je Radonjićev trk po levom krilu ostao bez pravog šuta...

Sve to moglo je da bude zaboravljeno u 80. minutu kada je Srnić, rezervista, u padu poslao najbolju loptu ka Pešiću, a ovaj iako je namestio stopalo - promašio je čitavu loptu.

Centimetri su bili u pitanju!

Veliku šansu u uzbudljivoj završnici pred 18 hiljada gledalaca imao je i Ben koji se našao na levoj strani, nasuprot tome što je do Milojevićevih promena igrao desno, ali je loše zahvatio loptu i poslao je pored stative Akinfejeva.

U međuvremenu je CSKA pretio iz kontri, otvorenija igra Zvezde im je ostavila mnogo prostora, ali je izuzetan na današnjem meču bio Milan Borjan.

Njegove odbrane vukle su Crvenu zvezdu ka novom podvigu, ali ispostavilo se da to nije bilo dovoljno i da bi njegov napad "prelomio" ovaj težak susret u kome su se dva trenera nadmetala u taktici.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald (od 80. Srnić), Jovičić (od 88. Račić), Krstičić, Radonjić (od 88. Adžić), Ben - Pešić.

CSKA: Akinfeev - Fernandes, Vasilij Berezucki, Ignašević, Vasin (od 26. Nababkin), Kučaev - Natho, Dzagoev, Vitinjo - Vernblum i Musa.


N A J A V A

Crvena zvezda i CSKA, drugi čin!

Nakon "miroljubivih" beogradskih 0:0, u kom je, opšti je utisak, srpski predstavnik bio bliži postizanju gola, Crvenu zvezdu osim motivisanog protivnika, koji zaustavljanje u ovoj fazi takmičenja neće oceniti kao nešto pozitivno, čeka i prava ruska zima.

U Moskvi je trenutno neprijatnih -12 stepeni Celzijusa, ali iako je juče bilo prognoza i da bi meč zbog izuzetne hladnoće mogao i da se odloži - danas nema takvih nagoveštaja.

Vladan Milojević ni na ovom susretu neće moći da računa na usluge sjajnog napadača Ričmonda Boaćija, pa dileme nema da će mesto startera na poziciji najisturenijeg igrača zauzeti Aleksandar Pešić, dok je praktično jedini znak pitanja bio na desnom krilu.

Trener Zvezde odlučio je da veruje Benu, s kojim je sarađivao i u Grčkoj, pa će ovaj napadač s Komorskih Ostrva predstvljati opasnost po domaćina u brzim kontrama.

Kada je u pitanju CSKA, Viktor Gončarenko ima malo problema sa zadnjom linijom i povređenim igračima, a suspenziju je zaradio i Aleksandar Golovin, verovatno i najbolji fudbaler njegovog tima čiju će kreativnost pokušati da nadoknadi Vitinjo.

Ofanzivni vezista, koji je igrao napadača u Beogradu, će igrati nešto povučenije, dok će Pontus Vernblum, štoper na prošlom meču, sada igrati u napadu.

Meč je sudio portugalski arbitar Manuel de Souza.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ! CSKA IDE DALJE 1:0!

90' - BEN!

Odlična šansa i za Bena, lopta mu stiže na levoj strani, ali loše je zahvatio loptu i poslao loptu dva metra pored gola.

89' - O
dmah Adžić u akciji, brzo je prošao po levoj strani, ali njegovo dodavanje "boksuje" Igor Akinfejev.

88' - Još jednom lopta na Pešića, sada je spustio loptu grudima, ali tamo nema nikoga. Jovičića menja Račić. dok Luka Adžić ulazi umesto Nemanje Radonjića.

83' - PEŠIĆ! ŠANSA MEČA!

Sjajan prodor Slavoljuba Srnića, centaršut u padu, a loptu - idealnu! - za Aleksandra Pešića, napadač Zvezde nije pretvorio u gol. Namestio je lepo stopalo, ali je lopta za koji centimetar promašila...

Očajna prethodno procena Ignaševiča koji nije uspeo da napravi ofsajd zamku.



80' - Šut Radonjića sa 18 metara - prvi put lopta u naručju Akinfejeva posle dugo vremena. Srnić je prva izmena Vladana Milojevića, on ulazi umesto Mičela Donalda.

79' -
Vitinjo izlazi iz igre, menja ga bugarski fudbaler Georgi Milanov.

71' -
Pešić čeka loptu na prvoj stativi, ali loše je zahvata...

70' - Donald predaje loptu u noge Muse, ali srećom po Zvezdu priseban je Borjan. Loša partija holandskog veziste... 

67' -
Berezucki dočekuje na "rame" Radonjića u prodoru - novi žuti karton. Ubrzo i Filipu Stojkoviću nakon svađe sa Pontusom Vernblumom.

64' - BORJAN!

CSKA igra odlično. Bio je to centaršut Muse sa levog krila, Dzagoev je šutirao glavom, Borjan fantastično reagovao i odbranio u padu, a onda u gužvi s Vernblumom uspeo da dođe do lopte...

63' - 18.753 gledalaca na "VEB areni". Još uvek nema promena u Zvezdi, zadnja linija se pomerila ka napred...



58' - Možda i najbolji period igre CSKA.
Sada sa desnog boka, gde je prošao Fernandes, dobija dobru loptu na ivici kaznenog - i Vitinjo promašuje. Ben je bio uz Brazilca, a pitanje je gde su bili Donald i Jovičić?

56' - Vitinjo se ne libi, šutira čim vidi i najmanju "rupu", ali Borjan je dobro postavljen. Kanadski golman istrčao je i na loptu koja je išla za Musu, pet metara ispred šesnaesterca, i srećom po Zvezdu nije dodao loptu nekom od rivala.

54' - Ben!

Dobar je to bio centaršut Nenada Krstičića, Ben je krenuo na loptu, ali ofsajd. Bila bi to dobra prilika za napadača Zvezde...

53' -
Radonjić je nanizao trojicu igrača u prodoru, a onda ga ruši Vernblum - žuti karton.

48' -
Faul Le Taleka na 60 metara od svog gola - žuti karton zbog protesta. Opasne dve akcije CSKA, prvo Stojković "sklanja" loptu ispred Vernbluma, pa potom Borjan dobro hvata šut švedskog univerzalca.

Poluvreme u Moskvi, a do tada pogledajte sramotni transparent navijača CSKA.

45+1' - GOL! CSKA VODI U MOSKVI! 1:0!



Izgubila je Zvezda loptu na desnoj strani i lopta se brzo preko Natha prenela na levu napadačku CSKA, a nakon dobrog trčanja i pasa Kučaeva - Alan Dzagoev lako matira golmana Borjana. Prelako je Crvena zvezda ispustila dobro očuvanu "nulu" u prvom poluvremenu, baš u poslednjem minutu.

Valja napomenuti i da je akcija CSKA počela igranjem rukom Fernandesa...



44' -
Vitinjo... Video je Borjana na sedam-osam metara od gola i odmah po prijemu lopte šutirao, na sreću po Zvezdu - slabo. Upozorenje za Jovičića, Donalda...

40' - Opasna kontra Zvezde - NIŠTA!

Dobar pritisak Bena na Nababkinu i ukradena lopta, ali potom loš potez... Lopta je išla iza leđa Pešiću, on ju je zakačio i potom dodatno "pokvario" spremljen šut za Radonjića koji nakon pritiska igrača CSKA - lako ostaje bez nje.



37' -
Ben lepo vuče kroz sredinu terena, lomi igrače CSKA, odlaže za Jovičića, ali još jedan loš šut.

35' - Velika šansa za CSKA!

Centaršut Fernandesa, ne tako opasan, ali problematičan za Borjana koji je pao preko Muse. Sudija je pokazao da se igra nastavi, iako je verovatnije da je Kanađanin bio više fauliran nego da nije, a u tom haosu lopta stiže do Kučaeva koji dobija "zicer", ali šutira metar pored gola. 

29' -
Bezopasan pokušaj Muse glavom, lak posao za Borjana da "oseti" loptu.

25' - Ben!

Pešić je napao po levom boku i poslao loptu za Bena, pola koraka unazad, a odlični Sergej Ignaševič je bio savršeno pozicioniran. U nastavku akcije Radonjić užasno šutira i šalje loptu van terena. Nababkin već menja Vasina, izgleda da je u pitanju povreda...

23' - Velika greška Bena, namestio je loptu Kučaevu za šut, ali se spetljao i Rus.

20' - Krstičić!

Volej udarcu Nenada Krstičića, koji je izblokiran, prethodila je najlepša akcija Zvezde po levoj strani, Pešić je dodao Rodiću, a ovaj odmah produžio za Radonjića, ali lopta brzonogog igrača nije našla nikog od njegovih saigrača na pet metara.


19' -
Zvezda igra oprezno, ali često gubi posed lopte. Linije dodavanja su odlično pokrivene, a za sada igrači ne uspevaju da nađu baš najbolja rešenja za odlično postavljene Ruse. Musa je prošao po levoj strani, nakon greške Stojkovića, ali srećom po Zvezdu - ofsajd.

8' -
Dobar deo vremena lopta kod igrača Zvezde, a prvi šut beleži Natho. U šut mu je na vreme ušao Damijen Le Talek i odlično izblokirao. Odmah potom i dobar prodor Muse, nakon izgubljene lopte između linija, ali Borjan dobro čita šta je namerio Nigerijac...

1' -
Meč je počeo.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Igrači polako izlaze na teren...

- Skor s Rusima je tri pobede, četiri poraza i dva remija.


- Crvena zvezda je u Ligi Evrope ove sezone odigrala sedam mečeva na gostovanjima i zabeležila dve pobede (Sparta, Keln), četiri remija (Florijana, Irtiš, Arsenal, BATE) i jedan poraz (Krasnodar).

- Deo navijača Crvene zvezde je već ušao...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Očekuje se oko 20 hiljada navijača, dok je kapacitet "VEB arene" 30.000.

- Pogledajte prvi snimak sa velelepnog novog stadiona CSKA. "Stadion je zaista fantastičan, teren deluje da je u dobrom stanju, mada ima mraza. Hladno je ovde, ali daleko od najavljivanog", poručio nam je naš reporter iz Moskve.

Led i sneg na tribinama stadiona #vebarenacska⚽ sat i po pre duela #CSKA #ZVEZDA

A post shared by MONDO (@mondoportal) on



- Milan Borjan i Vujadin Savić veruju!

- A evo i šta je rekao trener Crvene zvezda - Vladan Milojević.

- Pročitajte i šta je rekao trener Moskovljana - Viktor Gončarenko.


- Pročitajte najavu iz ugla našeg reportera iz Moskve...


- Vodič za Moskvu!


- Naš reporter je u Moskvi stoga očekujte informacije s lica mesta, fotografije, video-snimke, izjave i mnogo još toga.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

OČEKIVANO U MOSKVI CSKA RUTINSKI IZBACIO ZVJEZDU IZ EVROPE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC