• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Uradiću isto što i Praljak ako me osude!

Autor mondo.rs

Zanimljivo "obećanje" najmoćnijeg čoveka hrvatskog fudbala poslednjih decenija Zdravka Mamića povodom teških optužbi zbog kojih mu se sudi.

 Zdravko Mamić Praljak otrov Izvor: MONDO/Gif
Izvor: MONDO/Gif

Zdravko Mamić je zaradio mnogo novca od fudbala. Ali, da li je sve u njegovim posklovima u vezi sa prodajom fudbalera i velikim transferima iz zagrebačkog Dinama u velike evropske klubove, sve bilo "čisto"?

Protiv Zdravka Mamića, koji je godinama bio čovek broj 1 u Dinamu, a sada je "samo" savetnik u klubu (mada je njegova i dalje najvažnija), kao i još nekolicine osoba, među kojima je i njegov brat Zoran, vodi se postupak pred sudom, jer su optuženi da su Dinamo oštetili za 15 miliona evra, a državu za 1,6 miliona evra.

Mamić i ostali optuženi odbijaju bilo kakvu krivicu, smatraju da je ceo proces "namešten", a među onima čiji su ransferi sporni jesu i takve zvezde kao što su Luka Modrić, Dejan Lovren...

"Nisam kriv. Meni su izmislili ta dela za koja mi sude. I još ta izmišljena dela žele dokazati nezakonitim radnjama. To je zastrašujuće. Ja nemam druge opcije nego da se borim na sudu", rekao je Mamić u velikom intervjuu zagrebačkom "Globusu".

Mamić je već bio u zatvoru neko vreme, gde je pravio sebi svojstven šou, u međuvremenu su ga udarali, bacali u more, pucali na njega...

Zdravko Mamić: od navijačke šipke do zatvora

On tvrdi da je nevin i poručuje:

"Ako me osude i budem morao u zatvor, uradio bih isto što i general Slobodan Praljak! Ja sam vernik i katolik, i to je u mojoj veri nedopustivo. Ali kad sam video što je on uradio, bio sam inspirisan i ja bih, bez ikakve griže savesti, to isto uradio. Nikad u životu ne bih ušao u hrvatski zatvor nevin".

Za one koji ne znaju - hrvatski general Slobodan Praljak popio je otrov u sudnici Haškog tribunala, nakon što je osuđen za razne zločine, odnosno za udruženi hrvatski zločinački tokom rata u bivšoj Jugoslaviji.

praljak
Izvor: YouTube


Mamić, dakle, uporno tvrdi da je ceo proces protiv njega na klimavim nogama i da je uveren da će dobiti pred svim sudovima na svetu.

Ali, ima određene strahove:

"Ali, da mi je svejedno, nije. I sada kad sa vama razgovaram, tresem se kao Banjaluka 1968. kad je bio zemljotres. Stanje spisa je za mene savršeno, ali svedoci smo niza nezakonitosti još od početka istrage. Zbog toga se bojim, jer ne verujem u sve pravosudne institucije u Hrvatskoj".

Upitan ima li Plan B za Dinamo, odgovorio je: "Najbolji plan B za Dinamo jest enastavak započete privatizacije i dolazak nekih novih vlasnika koji će voditi klub bez mene, bez opterećenja mojeg prisustva i istragama protiv mene".

Na dodatno pitanje da li namerava da učestvuje u privatizaciji, odgovorio je odrečno:

"Ne nameravam jer, i da mi nije blokirana imovina, ja nemam ta sredstva. Ni ja, ni cela moja porodica u ovom trenutku nemamo jedan dinar na raspolaganju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC