• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević, Misimović i Spahić: Najdraže u Kaunasu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić u prijateljskoj utakmici sa Crnom Gorom u Zenici oprostiće se zvanično od aktivnog igranja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

 Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović, Emir Spahić, oproštaj od reprezentacije BiH Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

”Oproštajna utakmica na stadionu koji mi je jako puno dao i u mom srcu ima posebno mjesto. Ovom prilikom izvinio bih se svakome koga sam na bilo koji način uznemirio tokom igranja za BiH, a znam da jesam. Zahvalio bih se na podršci reprezentaciji. Budete uz naše igrače u lijepa, a posebno teška vremena”, rekao je Spahić.

Izdvojio je jednu utakmicu u reprezentativnoj karijeri.

”Svaka utakmica za reprezentaciju BiH ima posebno mjesto, ali jedna je onako posebna ne samo za mene nego za sve nas, a to je ona u Kaunasu (kada je BiH pobijedila Litvaniju sa 1:0 i plasirala se na Svjetsko prvenstvu u Brazilu, op.a). Ona ima posebno mjesto u duši, srcu i glavi. Nijednu ne želim izbrisati i ne želim. Ne mogu nijednu nazvati ružnom, ali neke su bile manje sretne za mene i ekipu”, istakao je Spahić te naglasio da se nimalo ne vidi u trenerskom poslu, ali da ima ambicije jednog dana raditi u Fudbalskom savezu BiH.

Misimović se prije sutrašnjeg oproštaja prisjetio debija za BiH u meču sa Makedonijom u Skoplju u februaru 2004. godine. Ne očekuje, kako je kazao, da će sutra biti suza jer već četiri godine ne igra za reprezentaciju BiH, ali je naglasio da će oproštaj biti svakako ”specijalan dan”.

Šta su poručili Prosinečki i Tumbaković?

”Najlošiji trenuci bili su ispadanje od Portugala u baražima za velika takmičenja, a plasman na Mundijal u Brazil vrhunac u reprezentativnoj karijeri”, poručio je Misimović koji smatra da fudbal u BiH napreduje u svim segmentima, no ”ne možda brzinom koju priželjkujemo”.

Ibišević se potom našalio da će sutra vjerovatno malo više žaliti od Misimovića, s obzirom da je još aktivan fudbaler.

”Pripremio sam se za dan oproštaja i svakako da će biti posebno”, rekao je Ibišević, a upitan "koju mu je gol draži onaj; koji je postigao u Kaunasu ili na SP protiv Argentine", odgovorio je:

”Onaj u Kaunasu”.

Utakmica BiH – Crna Gora igra se sutra, 28. maja, od 18 sati na zeničkom stadionu ”Bilino polje”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC