• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Het-trik Paka Alkasera za preokret Borusije u 96.!

Autor mondo.ba

Poslije remija sa Bajernom, Augzburg bio na pragu pobjede protiv Borusije u Dortmundu, ali je Španac Pako Alkaser het-trikom donio "milionerima" veliku pobjedu na Vestfalenu.

Borusija Dortmund poslije velike drame stigla je do treće vezane pobjede u Bundesligi savladavši Augzburg 4:3, iako je poslije prvih 45 minuta gubila 0:1, a deset minuta prije kraja 1:2.

Trener „milionera“ Lusijen Favr u međuvremenu je ispravio svoje greške sa početka utakmice i neubjedljivog Maksimilijana Favra zamijenio Pakom Alkaserom, te ubacio Marija Gecea umjesto Žulijana Vajgla, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Španski napadač koji je stigao u Dortmund na pozajmicu postigao je tri gola, a Gece još jedan za treću uzastopnu pobjedu Borusije Dortmund u Bundesligi, odnosno četvrte u svim takmičenjima.

Poslije fantastična tri vezana trijumfa u prvenstvu i Ligi šampiona, u kojima su žuto-crni postigli čak 14 golova očekivala se rutinska pobjeda u subotu poslijepodne, međutim na drugoj strani je stajao Augzburg, ekipa koja je remizirala sa Bajernom, a potom upisala ubjedljiv trijumf 4:1 protiv Frajburga.

Osokoljeni ovim dobrim rezultatima fudbaleri Augzburga u subotu su šokirali ispunjen Vestfalen i poveli u 22. minutu pogotkom Finbogasona.

Borusija nije imala rješenja za njihovu odbranu uprkos inicijativu i Favr je na isteku sata igre shvatio da mora nešto da mijenja, baš kao što je to učinio protiv Bajera u Lverkuzenu kada je Borusija od 0:2 stigla do 4:2.

I ovoga puta primijenio je isti recept. U igru je ubacio Paka Alkasera, a poslije samo tri minute provedene na terenu on je postigao izjednačujući gol.

Imala je Borusija problema na sredini terena gdje je Augzburg osvajao lopte, a onda brzom tranzicijom stvarao šanse pred golom Burkija. Poslije jedne takve situacije Augzburg je stigao do novog vođstva, a strijelac je bio Filip Maks.

Prava drama tek je uslijedila.

Borusija je pronašla slabu tačku Augzburga, bila je to lijeva strana gostujuće odbrane i u samo četiri minuta poslije dva dobra ubacivanja u šesnaesterac Pako Alkaser i Mario Gece donijeli su veliki preokret na Vestfalenu.

„Žuti zid“ praktično nije ni prestao da slavi, a uslijedio je novi šok! Gregorič je odlično skočio poslije kornera i donio Augzburgu izjednačenje 3:3.

I onda kada se činilo da će Augzburg stići do jednog, ali velikog boda Pako Alkaser je još jednom dokazao da je zaslužio mjesto u prvih 11.

Slobodan udarac sa 25 metara nekih 40 sekundi prije isteka sudijske nadoknade bila je posljednja šansa za „milionere“ i Španac ju je iskoristio.

Napadač Borusije prebacio je živi zid, a golman gostiju Lute samo ju je pogledom ispratio u mrežu – 4:3.

Odlične izmjene napravio je švajcarski trener, ali će morati da čestita svom napadaču na fenomenalnoj partiji, pa i da mu prizna svoju grešku.

O tome da li on treba da bude na klupi ili na terenu na sljedećem meču ne treba trošiti riječi.

Sjajan dan u Bundesligi imali su Amerikanci.

Bobi Vud sa dva pogotka protiv Štutgarta donio je Hanoveru prvu pobjedu u sezoni. Reprezentativac SAD oba gola postigao je u prvom poluvremenu, a nadu „švaba“ u nastavku je probudio iskusni Mario Gomez, ali preokreta nije bila. Hanover je slavio 2:1.

Fortuna nije imala sreće u Diseldorfu. Šalke je slavio 2:0 i tako vezao treću uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima.

Twitter Embed Code

Čovjek odluke za ekipu iz Gelzenkirhena, baš kao i protiv moskovske Lokomotive u Ligi šampiona bio je dvadesetogodišnji Veston Mekeni.

Talentovani mladi Amerikanac koji je doveden prije dvije godine iz Dalasa dobio je priliku prošle sezone kod Domenika Tedeska i upisao 25 nastupa, ali početkom ove sezone nagovijestio je velike mogućnosti.  Od početka sezone propustio je utakmice samo kada je bio povrijeđen, a povjerenje Tedeska počeo je da opravdava u najtežim trenucima po ekipu Šalkea.

Nakon lošeg starta sezone Šalke se probudio, a jedan od ključnih igrača za treću uzastopnu pobjedu bio je Mekeni koji je u subotu „načeo“ mrežu Diseldorfa.

Mekeni je u 48. minutu pospremio loptu u mrežu poslije spuštene lopte Serdara, a pitanje pobjednika riješio je Burgštaler pet minuta kasnije. Pobjedu „kraljevsko plavih“ ovjerio je Bou u sudijskoj nadoknadi.

BUNDESLIGA. 7. KOLO

Borusija Dortmund – Augzburg 4:3 (0:1)
/Pako Alkaser 62, 80, 90+6 Gece 84 - Finbogason 22, Maks 72, Gregorič 87/

Diseldorf – Šalke 0:2 (0:0)
/Mekeni 48, Burgštaler 53/

Hanover – Štutgart 3:1 (2:0)
/Vud 30, 45+1, Bou 90+1 – Gomez 50/


Majnc – Herta 0:0

Bajern – Borusija Menhengladbah (18.30)
Nedjelja

Frajburg – Leverkuzen (13.30)
Hofenhajm – Ajntraht (15.30)
Lajpcig – Nirnberg (18.00)

Odigrano u petak

Verder – Volfsburg 2:0 (1:0)
/Klasen 35, Egeštajn 86/

TABELA: Borusija Dortmund 17, Verder 14, Herta 14, Bajern (-1) 13, Borusija Menhengladbah (1) 11, Lajpcig (-1) 11, Majnc 9, Voflsburg 9, Augzburg 8, Nirnberg (-1) 8, Ajntraht (-1) 7, Hofenhajm (-1) 7, Frajburg (-1) 7, Šalke 6, Leverkuzen (-1) 6, Hanover 5, Diseldorf 5, Štutgart 5,

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC