• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rojs presudio Herti u 92', bruka Ibiševića!

Autor mondo.ba

Sjajan derbi u Berlinu! Herta je dva puta vodila, ali je Borusija u sudijskoj nadoknadi stigla do pobjede (2:3) zahvaljujući pogotku kapitena Marka Rojsa! Dva crvena kartona za ekipu iz Berlina uz nesportski potez bh. internacionalca.

Borusija se provukla u Berlinu!

"Milioneri" su sa samo dva trijumfa na šest prvenstvenih mečeva u posljednjih mjesec dana ispustili solidnu bodovnu zalihu i umalo novim remijem omogućili Bajernu da se sutra učvrsti na liderskoj poziciji eventualnim trijumfom nad Majncom u Minhenu.

Herta je dva puta vodila u derbiju 26. kola Bundeslige, Dortmund dva puta stizao, ali nije imao snage za konačan preokret! Do 92. minuta kad je Marko Rojs svojim 15. ovosezonskim pogotkom osigurao 18. pobjedu "milionera"!

HERTA - BORUSIJA 2:3 (2:1)

Ipak, ključni detalj koji je kumovao porazu Herte bilo je isključenje Džordana Torunarige zbog "rvačkog" zahvata u 85. minutu, da bi nakon Rojsovog gola, "rezervista" i kapiten berlinskog tima Vedad Ibišević zbog nesportskog ponašanja zaradio direktan crveni karton.

Već na startu utakmice na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Herta je povela nakon sjajnog udarca Maksimilijana Mitelštata, koji je odbranio Roman Birki, a odbijenu loptu u mrežu sproveo Solomon Kalu - 1:0.

Međutim, tim sa "Vestfalena" je uzvratio u 14. minutu pogotkom koji je pripisan Tomasu Dilejniju. Nakon izgubljene lopte domaćina, Dilejni je istrčao kontranapad do kaznenog kaznenog prostora i šutirao, lopta je pogodila Karima Rekika, promijenila smjer i prevarila golmana Runa Jarštajna - 1:1.

Gosti su mogli do potpunog preokreta u 23. minutu kada je odlično odbranio golman Jarštajn udarac Julijana Vajgla, koji je potom "skrivio" penal igrajući rukom u svom kaznenom prostoru.

Doduše, instiktivno je rukom branio vlastito lice, sudija Tobijas Velc pokazao je na jedanaesterac a Kalu pogodio sa "kreča" za novo vođstvo Herte - 2:1.

Interesantno, internacionalac iz Obale Slonovače bio je dvostruki strijelac i u prvom dijelu sezone protiv Dortmunda (2:2), što se posljednji put dogodilo prije šest godina kada je Hang Min Son pogađao u dresu HSV-a.

Srpski reprezentativac Marko Grujić odigrao je svih 90 minuta u plavo-bijelom dresu Berlinčana.

Do odlaska na odmor Borusija je imala još jednu odličnu šansu da stigne do novog izjednačenja i to nakon sjajnog prodora Džejdona Sanča, međutim, Jarštajn je ponovo bio na visini zadatka.

Ali već početkom drugog dijela, Francuz Dan Aksel Zagadu je poslije centaršuta iz kornera Sanča bio najviši u skoku i pogodio sami ugao - 2:2.

U 57. minutu Herta je bila vrlo blizu novog vođstva, ali je stativa spasila Borusiju nakon što se reprezentativac Srbije Marko Grujić driblingom oslobodio svog čuvara i šutirao, da bi u nastavku akcije Kalu promašio prazan gol.

Pet minuta prije kraja, drugi žuti odnosno crveni karton zaradio je defanzivac Herte Džordan Torunariga zbog "rvačkog" zahvata, pa se domaćin do kraja grčevito branio. Imali su domaći i sreće u 89. minutu kada je prečka spasila Hertu poslije "bombe" Tomasa Dilejnija, da bi u drugom minutu nadoknade, poslije akcije i centaršuta Sanča, kapiten Marko Rojs pogodio mrežu Herte za konačnih 3:2.

Nakon pogotka, potpuno je živce izgubio internacionalac iz Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević, koji je igrao posljednjih 15-ak minuta umjesto Kalua, pogodivši loptom golmana Birkija, pa je dobio direktan crveni karton.

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Augzburg - Hanover 1:1 (0:1)
/Gordova 65 - Vejdant 8/

Šalke - RB Lajpcig 0:1 (0:1)
/Verner 14/

Štutgart - Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Zuber 66 - Kramarić 42/

Wolfsburg - Dizeldorf 4:2 (1:1)
/Mehmedi 34, Veghorst 54, 59, Nohe 57 - Ajhman 30/

Herta - Dortmund 2:3 (2:1)
/Kalu 4, 34 pen - Dilejni 14, Zagadu 46, Rojs 90+2/

u nedjelju

Leverkuzen - Verder 13.30
Frankfurt - Nirnberg 15.30
Bajern - Majnc 18.00

Igrano u petak:

Menhengladbah - Frajburg 1:1 (1:1)
/Plea 16 - Grifo 10/

TABELA: Borusija Dortmund 60, Bajern (-1) 57, RB Lajpcig 49, Borusija Menhengladbah 47, Ajntraht (-1) 43, Bajer Leverkuzen (-1) 42, Volfsburg 42, Hofenhajm 38, Verder (-1) 36, Herta 35, Frajburg 31, Fortuna 31, Majnc (-1) 30, Augzburg 25, Šalke 23, Štutgart 20, Hanover 14, Nirnberg (-1) 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC