• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestoka kazna za Ibiševića!

Autor mondo.ba

Fudbalska asocijacija Njemačke (DFB) zatražila je visoku kaznu za nesportski potez kapitena Herte Vedada Ibiševića protiv Borusije Dortmund (2:3) zbog kojeg je dobio crveni karton.

Tridesetčetvorogodišnji internacionalac iz Bosne i Hercegovine na susretu u Berlinu je loptom pogodio golmana "milionera" Romana Birkija i zaradio isključenje od arbitra Tobijasa Velca.

Ibiševićev nesportski potez u 26. kolu Bundeslige, kako prenose njemački mediji, neće proći samo sa crvenim kartonom jer je DFB pokrenuo istragu i zatražio tri utakmice zabrane nastupa uz 15.000 evra kazne.

Ukoliko kazna postane pravosnažna, berlinski klub će uložiti žalbu i pokušati da se bori za bh. internacionalca, naveo je "BZ Berlin".

Njemački mediji se pitaju zbog čega je kazna tako drastična s obzirom da se nesportski potezi sankcionišu maksimalno sa dvije utakmice, ali i objašnjavaju da je Ibiševiću ovo bio peti crveni karton pa je zato dodat još jedan meč kazne.

Ibišević s pet isključenja dijeli lidersku poziciju neslavnih rekorda u Bundesligi sa Jensom Novotnijem, ali klub iz Berlina je mišljenja da su sudije "uzele na zub" napadača iz BiH.

Pored toga, trener Herte Pal Dardai (42) tvrdi da Ibišević nije imao namjeru da pogodi švajcarskog golmana već da izbaci drugu loptu izvan terena s obzirom da je tekla nadoknada vremena.

"Ako je namjerno gađao, mogao bi da bude profesionalni rukometaš", izjavio je mađarski trener s klupe Herte, dok je čak i golman Birki istakao da se "takve stvari događaju u 'žaru borbe'".

Međutim, kako sada stoje stvari, razumijevanja za taj incident neće imati DFB, pa su njemački mediji otišli i korak dalje, pitajući se da li će Ibišević nakon toga uopšte imati budućnost u Herti.

Ipak, sportski direktor Herte Mihael Prec je odbacio mogućnost da će to uticati na pregovore sa Ibiševićem oko novog ugovora. "Poznajemo Vedada, znamo kako funkcioniše i da se sa 34 godine sigurno neće promijeniti", rekao je Prec za "Kiker".

Ibišević je u karijeri igrao za američke klubove Sent Luis i Čikago prije povratka u Evropu, gdje je branio boje Pari sen Žermena, Dižona, Alemanije Ahen, Hofenhajma i Štutgarta prije dolaska na Olimpijski stadion u Berlinu 2015. godine.

U dresu BiH zabilježio je više od 80 nastupa i postigao 28 golova, od kojih je svakako najvažniji bio u Litvaniji kojim su "zmajevi" izborili istorijski nastup na Mundijalu 2014. godine u Brazilu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC