• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Kokot poveo "sokolove" ka opstanku

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Prekaljeni as Slavije svom timu donio izjednačenje i bod u Foči, vjerovatno i opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske, iako je uoči pretposljednjeg kola najavio odlazak u "penziju". U Timu kola prvi put i Japanac.

 MONDO Tim kola Prva liga RS 31. kolo Zoran Kokot vodi Slaviju ka opstanku, Sutjeska ispala Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Slavije najviše su profitirali u pretposljednjem kolu prvenstva, odigravši 2:2 sa Sutjeskom u Foči.

Iako su imali dva gola zaostatka, izabranici Milana Gutovića uspjeli su se vratiti, stići do velikog remija, te tako doći na korak od opstanka u prvoligaškom društvu Srpske, dok su rivala iz Foče definitivno gurnuli u niži rang takmičenja.

Izjednačujući gol i veliki bod "sokolovima" donio je njihov najbolji igrač Zoran Kokot, legenda fudbala Srpske, koji je, uprkos činjenici da je u prošlom kolu najavio odlazak u zasluženu "penziju", sa klubom dogovorio da ipak bude u timu do kraja sezone.

To se ispostavilo kao puni pogodak, s obzirom da se 33-godišnji golgeter drugi meč zaredom našao među strijelcima. A gol u Foči mogao bi biti zlata vrijedan Gutovićevom timu, koji je naš trener kola, jer će na zatvaranju sezone ugostiti odavnu otpisanu Slobodu, te eventualnim trijumfom obezbijediti nastup u Prvoj ligi RS i naredne sezone.

Duel u Foči mnogo bolje otvorili su domaći, a kada je Boško Radović u 55. minutu pogodio za 2:0, činilo se da će se igrači Sutjeske radovati. Imali su Fočaci nekoliko prilika i za ubjedljivije vođstvo, ali se istakao golman gostiju Ivan Butorović, te omogućio svom timu da se vrati u igru.

Za nešto više od pet minuta, fudbaleri Slavije uspjeli su doći do 2:2, a osim već pomenutih Kokota i Butorovića, zasluge za to idu i na račun Kebina Kentara Rajbhandarija, koji je postao prvi Japanac u MONDO Timu kola.

Dragan Jolović
Izvor: MONDO/Nikola Kulaga

Tri vrijedna boda u gostima osvojili su fudbaleri Tekstilca, koji su sa 3:1 savladali Slobodu iz Mrkonjić Grada, a golove su postigli već u prva 22 minuta meča.

Dervenćani su tako zadržali nadu da mogu izboriti opstanak, a ponovo je defanzivna linija bila na visini zadatka i pred golom rivala. Tako su se u strijelce upisali Miloš Đorđević i najbolje ocijenjeni defanzivac lige Dragan Jolović, koji i sa 43 godine briljira na prvoligaškim terenima Srpske.

Ipak, u posljednjem kolu ugostiće Drinu, ali ni eventualni trijumf neće biti dovoljan za opstanak ako im se ne poklope rezultati u Modriči i Istočnom Sarajevu, gdje domaćini ne smiju slaviti.

Rasplet u Prvoj ligi RS: "Milion" kombinacija!

I Zvorničanima će duel u Derventi biti ili ne biti, ali i oni će osluškivati šta će se dešavati na pomenuta dva stadiona.

Drina je zahvaljujući Slađanu Stuparu zabilježila minimalan trijumf protiv Alfa Modriče, ali uoči odlučujućih 90 minuta sezone ipak ne zavisi samo od sebe.

Izvor: MONDO

Mnogo manje uzbuđenja je u Ligi za prvaka, gdje je odavno sve riješeno, pa klubovi igraju bez rezultatskog pritiska i imperativa.

Tako je banjalučki Željezničar prvi put iz duela sa Borcem izašao kao pobjednik.

Ekipa Zorana Ćurguza nadigrala je "crveno-plave", koji su u ovom meču nastupili u kombinovanom sastavu, ali to svakako ne smije umanjiti činjenicu da je četa s "Predgrađa" zaslužila trijumf, a kako su "plavi" igrali tokom cijele sezone govori njihovo visoko treće mjesto na kraju.

Luka Kulenović ponovo je bio strijelac, te je uz Igora Kuzmanovića, koji se takođe upisao u strijelce, bio najzaslužniji za trijumf domaćih protiv novog šampiona i povratnika u Premijer ligu BiH.

Uzbuđenja nije bilo previše u duelu Kozare i Sloge, a među zapaženijim na meču ponovo je bio defanzivac "crveno-bijelih" iz Gradiške Boris Raspudić.

Ekipa Rudar Prijedora bez većih problema izašla je kao pobjednik iz duela sa Podrinjem, a meč u Prijedoru obilježio je spektakularan pogodak "štopera" domaćih Nemanje Pekije.

Iako igra u defanzivnoj liniji, nekoliko puta ove sezone pokazao je da ga hoće gol, a pogodak kakav je postigao u nadoknadi prvog poluvremena rijetko se viđa na našim terenima. Pogodak, koji će svakako ući u najuži izbor najboljih tokom cijele sezone.

Uživajte...

TABELA (31. KOLO - 9. KOLO LIGE ZA PRVAKA I LIGE ZA OPSTANAK):

15 bodova - Dragiša Komarčević (Sloga),
13 - Bojan Marković (Željezničar),
12 - Saša Kajkut (Borac), Luka Kulenović (Željezničar),
11 - Dušan Ristić (Sloga), Dragan Jolović (Tekstilac), Zoran Kokot (Slavija),
10 - Siniša Jevtić (Drina), Vladan Danilović (Borac),
9 - Demir Jakupović (Borac), Dejan Plisnić (Tekstilac),
8 - Dejan Rašević (Sutjeska), Milovan Novaković (Kozara),
7 - Delimir Bajić, Igor Aničić (Borac), Adonis Bilal (Željezničar),
6 - Dragan Došlo (Podrinje), Nemanja Pekija (Rudar Prijedor),
5 - Neđo Šuka, Goran Lukić (Alfa Modriča), Stefan Arbinja, Bojan Regoje (Slavija), Nikola Vasiljević (Drina), Boris Raspudić (Kozara),
4 - Đorđe Okuka, Samed Hodžić, Marko Mrgud (Sutjeska), Mile Paštar, Dejan Glišić (Kozara), Miloš Žeravica (Borac), Stanislav Panić (Sloga), Nemanja Lekanić (Sloga/Borac), Filip Vujić (Podrinje), Mitar Trifković (Alfa Modriča),
3 - Nemanja Vidović, Miloš Srndović (Sloboda), Bojan Burazor, Nikola Mojović, Đorđe Ćosić (Borac), Mujo Mujagić, Ognjen Davidović, Nedim Ramić (Rudar Prijedor), Blaško Guzijan (Podrinje), Novica Marković (Drina), Asmir Avdukić (Željezničar), Igor Stepančev, Marijan Maslić (Alfa Modriča), Milenko Malović (Tekstilac), Boško Radović (Sutjeska),

2 - Neven Bunić (Kozara), Nenad Lazarevski (Alfa Modriča), Boriša Bodiroga, Živan Marković, Bojan Mihajlović, Nikola Mazić, Vukašin Benović (Sloga), Milun Avramović, Aco Đokić (Podrinje), Aleksandar Radulović, Zoran Milutinović, Kenan Topolović, Milan Šikanjić (Borac), Stefan Gavranović, Mirza Hamzabegović, Danilo Marmat (Rudar Prijedor), Marko Bogićević, Slađan Stupar (Drina), Igor Susaković, Dragiša Stanić, Miloš Đorđević (Tekstilac), David Čolić, Milan Milanović, Igor Kuzmanović (Željezničar), Vučina Šćepanović, Ivan Butorović (Slavija), Miloš Sekulović, Ognjen Pljevaljčić (Sutjeska), Miloš Crnomarković (Sloboda),
1 - Ivan Delić, Davor Arnautović, Baćo Nikolić, Mlađen Karaman, Bojan Maksimović, Dejan Popović, Strahinja Macanović, Elmin Hadžikadunić, Joco Stokić (Sloga), Nikola Popovac, Borisav Cicović, Igor Radovanović, Kebin Kentaro Rajbhandari (Slavija), Srboljub Jandrić, Mladen Ilić, Miloš Kukić, Vladimir Petković, Milan Šakić (Kozara), Marko Savatović, Siniša Dujaković, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, Bojan Batar (Borac), Stefan Rakić (Podrinje), Mihajlo Savanović, Srđan Malinović, Adnan Ljutić, Vladan Gračanin (Sloboda), Nebojša Babić, Dejan Bosančić, Nikola Ćetković, Nikola Kuprešak (Željezničar), Radoslav Prljeta, Nebojša Prljeta, Nemanja Đekić, Danijel Zlatković, Nemanja Bamburać, Stefan Trivan, Ognjen Jaćimović, Zoran Blagojević, Petar Mrđan, Danijel Karamanović (Alfa Modriča), Slaviša Maksimović, Siniša Radoja, Ozren Perić, Marko Despotović (Tekstilac), Mile Kovačević (Rudar Prijedor), Marko Terzić, Dženan Krajišnik, Marko Ivanović (Sutjeska), Filip Blagojević, Stefan Spasojević, Miloš Jokić (Drina).

TABELA TRENERI:

7 bodova - Darko Vojvodić (Borac),
4 - Zoran Ćurguz (Željezničar),
3 - Zumbul Mahalbašić (Podrinje), Nedžad Žerić (Rudar Prijedor), Danimir Milkanović (Tekstilac),
2 - Momčilo Stanić (Drina), Igor Janković (Kozara), Branko Savić (Alfa Modriča),
1 - Dragan Mićić (Sloga), Željko Vranješ (Sloboda), Miljan Radanović (Sutjeska), Marko Stojić (Alfa Modriča), Milan Gutović (Slavija).

LISTA STRIJELACA:

15 golova - Bojan Marković (Željezničar),
14 - Saša Kajkut (Borac),
13 - Luka Kulenović (Željezničar),
11 - Igor Aničić (Borac),
10 - Dejan Rašević (Sutjeska), Dragan Došlo (Podrinje), Dragiša Komarčević (Sloga),
9 - Dušan Ristić (Sloga), Milovan Novaković (Kozara), Zoran Kokot (Slavija),
8 - Filip Vujić (Podrinje), Adonis Bilal, Igor Kuzmanović (Željezničar), Dejan Glišić (Kozara), Siniša Jevtić (Drina), Igor Radovanović (Slavija),
7 - Demir Jakupović (Borac), Boško Radović (Sutjeska)...
------------------------

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS, LIGA ZA PRVAKA - 9. KOLO:

Željezničar - Borac 3:1 (2:1)
/Aničić 22 ag, Kuzmanović 42, Kulenović 64 - Aničić 7/

Kozara - Sloga 0:0

Rudar Prijedor - Podrinje 3:0 (2:0)
/Mujagić 15, Pekija 45+1, Mrkić 49/

TABELA: Borac 77, Sloga 57, Željezničar 51, Rudar Prijedor 47, Kozara 44, Podrinje 32.

PRVA LIGA RS, LIGA ZA OPSTANAK- 9. KOLO:

Sloboda - Tekstilac 1:3 (0:3)
/Peno 73 - Đekić 5, Đorđević 13, Jolović 22/

Sutjeska - Slavija 2:2 (1:0)
/O. Pljevaljčić 35 pen, Radović 55 - Bojanić 62, Kokot 67/

Drina - Alfa Modriča 1:0 (0:0)
/Stupar 70/

TABELA: Alfa Modriča 39, Slavija 39, Tekstilac 38, Drina 36, Sutjeska 34, Sloboda 19.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC