• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić o Čavićevom prvencu: Borčeva budućnost!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Trener Banjalučana zadovoljan nastupom fudbalera iz omladinskog pogona, posebno 16-godišnjim Davidom Čavićem, koji je postigao jedini pogodak u remiju sa Spartakom iz Subotice (1:1).

 Borac Spartak 1:1 David Čavić prvi gol u seniorskom dresu Borca Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije uvodnog trijumfa protiv nikšićke Sutjeske (3:0), u drugom test meču na Zlatiboru, fudbaleri banjalučkog Borca remizirali su sa superligašem Srbije, Spartakom iz Subotice, 1:1 (0:0), a jedini gol za kombinovani sastav "crveno-plavih" postigao je David Čavić.

Riječ je o mladom, 16-godišnjem fudbaleru, koji je još član kadetske selekcije Borca, a današnji gol bio mu je prvi u seniorskom dresu banjalučkog premijerligaša.

"Momci su se maksimalno istrčali, vidi se da su im noge teške i da je naporno nakon treninga. Imali su malo odmora od posljednjeg kondicionog treninga, tako da nisu mogli da prikažu sve svoje fudbalske kvalitete. Nedostajalo je završnog trka i mirnoće u pasu", istakao je Krunić.

Strateg Borca zadovoljan je mladim fudbalerima iz omladinske škole, koji se nameću, dok su pojedinci razočarali,

"Sa pojedinim igračima sam zadovoljan, dok su neki pokazali da ne mogu biti dio Borca i u narednom periodu ćemo to rješavati. Danas smo na djelu vidjeli veliki broj igrača iz omladinskog pogona Borca, među kojima i David Čavić, koji je pokazao da u budućnosti možemo da računamo na njega. Postigao je veoma lijep gol, oslobodio se igrača i pogodio. Dobro su odigrali i Vladimir Arsić u odbrani, te Nikola Turanjanin u veznom redu, tako da pored ovih igrača koje dovodimo sa strane kao pojačanja, osvrćemo se i na naše mlade igrače koji takođe treba da budu okosnica našeg tima", naglasio je trener "crveno-plavih".

Borac je djelovao stabilnije u prvih 45 minuta. Ipak, nakon vodećeg gola, koncentracija je popustila, iako je možda jedanaestercu prethodio prekršaj nad današnjim kapitenom Aleksandrom Radulovićem.

"U prvom poluvremenu uspjeli smo da nametnemo ritam i to je igra kojoj ću ja težiti. Promjenom određenih igrača u nastavku nismo mogli da zadržimo isti ritam. Bitno je da su se igrači istrčali, postigli smo i jedan gol iz kontranapada, što je odlično. Nesrećno smo, možda i sudijskom greškom, primili gol iz jedanaesterca. Mislim da je na kraju rezultat realan."

U prvom poluvremenu na golu je stajao Nemanja Trkulja, koji nije imao previše posla. U nastavku je šansu dobio Marko Savatović, koji je upisao nekoliko dobrih intervencija.

"Sigurno da trenera raduje kada ima zdravu konkurenciju. Golmani se dokazuju se, jer svako od njih želi da brani. Savatović je riješio neke situacije u svoju korist, ali mislim da bismo u budućnosti trebali da radimo na tome da golman ne dolazi u takve situacije", svjestan je Krunić gdje je griješio njegov tim.

Podsjetimo da će Borac danas od 18.30 odigrati i drugi test meč, a rival će biti Napredak iz Kruševca.

Vladimir Gaćinović i Branislav Krunić
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nekadašnji kormilar trebinjskog Leotara Vladimir Gaćinović vratio se na klupu Spartaka, ekipe koja je prošle sezone dogurala do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Zanimljiva i sadržajna utakmica, u kojoj nije bilo nekog kvaliteta, ali momci se bore za svoj status. Rezultat nije bio u prvom planu, ali je realan. U suštini mogu da budem zadovoljan jer utakmice služe da vidimo sve igrače na djelu", istakao je Gaćinović.

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC