• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Tekstilac ostaje u Prvoj ligi RS

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Prva liga Republike Srpske, koja će po prvi put brojati deset ekipa, startuje 10. avgusta.

Prva liga Republike Srpske u fudbalu definitivno će sljedeće sezone brojati deset ekipa, po prvi put od osnivanja takmičenja biće primijenjen trokružni sistem, a ekipu Jedinstva iz Žeravice, koja je iz finansijskih razloga odustala od takmičenja iako je kao prošlosezonski šampion zapadne grupe Druge lige RS stekla pravo da igra u eliti, zamijeniće Tekstilac iz Dervente, odlučio je ovo Izvršni odbor FS RS na sjednici održanoj Banjaluci.

Tim iz Žeravice je prošlu sezonu u drugoligaškom rangu okončao sa devet bodova više od drugoplasiranog Borca iz Šamca, ali je ipak odlučio da ne učestvuje u eliti, pa je jedno mjesto ostalo upražnjeno.

U redovima Tekstilca iz Dervente smatrali su da će upravo oni, kao prvi tim koji je prošlu prvoligašku sezonu završio ispod crte, samim tim steći pravo da se i naredne sezone takmiče u najvišem fudbalskom rangu pod okriljem FS RS, što je na jučerašnjoj sjednici i potvrđeno, pa će se na Gradskom stadionu u Derventi i naredne sezone kotrljati prvoligaške lopte.

''Samo kratko mogu da kažem da su, prema našem mišljenju, ispoštovane Propozicije, koje jasno tvrde da ukoliko od takmičenja odustane šampion niže lige, u višoj ostaje ekipa koja je to zaslužila po plasmanu. Mi smo prvi na listi timova koji su bili u zoni ispadanja, tako da je ovo, prema meni, sasvim logičan i normalan slijed događaja'', rekao je u izjavi za naš portal predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Tekstilac Predrag Drinić.

Pored Tekstilca i Jedinstva iz Brčkog, koje je osvojilo titulu u Drugoj ligi RS Istok, borbu za prvoligaške bodove vodiće Krupa, Rudar Prijedor, Željezničar Sport tim, Kozara, Podrinje, Slavija i Alfa Modriča.

Takmičenje će početi 10. avgusta, prvi dio sezone trajaće do 16. i 17. novembra, a proljećna polusezona će startovati 7. marta 2020. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC