• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deki o Helsinkiju: Sećanje na luster i lažnjak

Autor mondo.rs

Proslavljeni vezista za MONDO se prisetio duela Crvene zvezde i Helsinkija iz 1997. godine. Pročitajte anegdote iz svlačionice.

 Crvena-zvezda-Helsinki-Dejan-Stankovic-intervju-Mondo Izvor: MN PRESS

Pre 22 godine u kvalifikacijama za tadašnji Kup pobednika kupova fudbaleri Crvene zvezde sastali su se sa Helsinkijem, sa kojim će ovaj put igrati u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Za razliku od aktuelnog dvomeča koji počinje beogradskim duelom u sredu (20.45) na stadionu Rajko Mitić, prva utakmica te 1997. igrana je u Finskoj. Crveno-beli su poraženi 0:1, ali su na svom terenu uspeli da pobede čak 3:0 i plasiraju se u narednu rundu.

Junak utakmice bio je 19-godišnji Dejan Stanković, dvostruki strelac. Prvo glavom u 6. minutu, a onda iz voleja u 26. Tačku je stavio Zoran Njeguš iz penala u trećem minutu nadoknade.

Na molbu MONDA da se priseti te utakmice, Stanković se rado odazvao...

"Sećam se odlično, naravno. Odigrali smo dosta lošu utakmica u Finskoj, ali nas je dočekao revanš pred punim tribinama i sa fenomenalnom koreografijom. Sećam se da je bilo mnogo zastavica Srbije... To nas je diglo i već u 6. minutu sam odlično skočio i dao gol glavom. Drugi gol je Jovičić tako zalomio defanzivca Helsinkija da ga verovatno još bole leđa i odlično mi centrirao, a ja uhvatio poluvolej i dao jedan od lepših svojih golova u Zvezdi", zadovoljno je prepričavao najmlađi kapiten u istoriji crveno-belih.

"Treći gol je dao Njeguš iz penala u nadoknadi, ali između se dogodilo nešto što je sjajna škola svakom igraču, a meni ogromna", rekao je Deki i objasnio o čemu se radi:

Finci trenirali na Teleoptiku, BEZ NAVIJAČA u Beogradu

"U kontri pri rezultatu 2:0 završili smo 'dva na jedan' sa golmanom ja i Jovičić ili Njeguš, ne mogu da se setim tačno. Nisam dodao i šansa je propala, a Helsinki je brzo imao priliku za gol (šanse i golove sa te utakmice pogledajte OVDE). Sa 2:1 bi oni prošli... Nije se to desilo i sve je ispalo dobro, ali znao sam na putu ka svlačionici da me čeka Miša Kosanović. Tako je i bilo, u svlačionici me je 'okačio na luster'. Bio je to jedan 'fin' razgovor koji i nije baš za novine, ali je na mene mnogo uticao da sazrim preko noći. Ta utakmica je bila super raskrsnica, ali mogla je da bude i loša. Sve se to zove fudbalsko odrastanje, a Miši Kosanoviću još jednom hvala na tim 'savetima'".

Kako je dalje tekla karijera Dejana Stankovića dobro je poznato, a hoće li Crvena zvezda u predstojećem dvomeču dobiti nekog novog junaka kom će baš Helsinki biti "raskrsnica", videćemo. Kandidata ima dovoljno.

BONUS VIDEO:

(Mojih TOP 11 - Deki Stanković) 

Mojih TOP 11: Dejan Stanković bira svojih idealnih 11
Izvor: YouTube/MONDO

(Sve u 16 sa Dekijem Stankovićem) 

Sve u 16, gost Dejan Stanković
Izvor: YouTube/MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC