• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će kome, nego Konte svome

Autor mondo.ba

Sjajan debi Antonija Kontea na klupi Intera, i to protiv povratnika u Seriju A Lećea, kluba u kom je počeo karijeru. Romelu Lukaku i Stefano Sensi strijelci u prvom meču u dresu "nerazura".

U želji da prekine osmogodišnju dominaciju Juventusa, rukovodstvo Intera za novog trenera angažovalo je Antonija Kontea, nekadašnjeg kormilara "stare dame" i selektora "azura", a debi 50-godišnjeg stručnjaka nije mogao proći bolje.

Poslije skoro osam godina, Leće je gostovalo na "Đuzepe Meaci", a renovirani "nerazuri", sa nekolicinom debitanata koji su ovog ljeta stigli u Milano, održali su čas fudbala simpatičnom Lećeu, klubu u kom je Konte počeo fudbalsku karijeru, a dvojica od trojice novajlija upisala su se u strijelce.

Slavio je Inter 4:0 (2:0), mada je pobjeda mogla biti i mnogo ubjedljivija.

Očekivano, izveo je Konte ofanzivan sastav, a ponovo među 11, pa čak ni 23 pozvana fudbalera, nije bilo mjesta za Maura Ikardija, koji je na izlaznim vratima.

U vrhu napada zaigrali su Lautaro Martinez i novajlija Romelu Lukaku, dok se prvi put u timu "nerazura" našao i Stefano Sensi, ovogodišnje pojačanje iz Sasuola.

Na kraju sezone 2011/12. Leće je izbačeno u treću ligu zbog namještanja utakmica. Do prošle sezone bilo je član Serije C, da bi nakon promocije u Seriju B, ekspresnim osvajanjem drugog mjesta izboren direktan plasman u Seriju A.

Ipak, povratnik u društvo najboljih nakon osam godina, nije stigao u Milano da se brani. Uspio je trener Fabio Liverani da vrati Leće među najbolje italijanske timove, te nije želio kukavički da se brani protiv favorizovanog protivnika.

Uspjeli su gosti u nekoliko navrata da zaprijete, dok je odbrana izdržala napade Intera do 21. minuta, kada je Marcelo Brozović sjajnim udarcem, u rašlje, obradovao domaću publiku.

U samo tri minuta, potpuno se raspala odbrana Lećea, pa je Sensi u 24. minutu debi začinio golom za 2:0.

Sjajno veče za Interove debitante upotpunio je Lukaku, golom u 60. minutu.

Šutirao je Martinez iz velike daljine, golman Lećea Rafael nakratko je odbio loptu, a korpulentni Belgijanac dobro je sve ispratio, te pola sata prije kraja meča zapečatio sudbinu gostiju.

Kada je već sve bilo riješeno, priliku u posljednjih 25 minuta susreta Nikolo Barela, novopridošlica iz Kaljarija, koga je u 76. minutu grubo faulirao Dijego Farijas, koji zaradio direktan crveni karton, pa su gosti meč okončalli sa 10 igrača.

Nedugo zatim, postigao je Inter još jedan gol, preko Matee Politana, ali je isti poništen, s obzirom da je Lukaku bio u nedozvoljenoj poziciji, te je pritom zasmetao golmanu Lećea.

Ipak, gostima je bila suđen "poker", koju je kompletirao Antonio Kandreva fenomenalnim pogotkom sa 30-ak metara, za više nego ubjedljivo slavlje 4:0.

SERIJA A - 1. KOLO:

Inter - Leće 4:0 (2:0)
/Brozović 21, Sensi 24, Lukaku 60, Kandreva 84/

Odigrano u nedjelju:

Udineze - Milan 1:0 (0:0)
/Bekao 72/

Roma - Đenova 3:3 (2:2)
/Under 6, Džeko 30, Kolarov 49 - Pinamonti 16, Krišito 43 pen, Kuame 70/

Kaljari - Breša 0:1 (0:0)
/Donaruma 53 pen/

Sampdorija - Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 37, 62, Korea 56/

SPAL - Atalanta 2:3 (2:1)
/Di Frančesko 7, Petanja 27 - Gosens 34, Muriel 71, 76/

Torino - Sasuolo 2:1 (1:0)
/Zaza 14, 55 - Kaputo 69/

Verona - Bolonja 1:1 (1:1)
/Veloso 37 - Sansone 15 pen/

Odigrano u subotu:

Parma - Juventus 0:1 (0:1)
/Kjelini 21/

Fiorentina - Napoli 3:4 (1:2)
/Pulgar 9, Milenković 52, Boateng 65 - Mertens 38, Insinje 43 pen, 67, Kaljehon 56/

TABELA: Inter 3, Lacio 3, Napoli 3, Atalanta 3, Torino 3, Breša 3, Udineze 3, Juventus 3, Đenova 1, Roma 1, Bolonja 1, Verona 1, Fiorentina 0, SPAL 0, Sasuolo 0, Milan 0, Kaljari 0, Parma 0, Sampdorija 0, Leće 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC