• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sviraj kraj": Degenek o drugom mjestu na tabeli

Autor mondo.rs

"Ne sekirajte se, pobijedićemo i derbi, osvojićemo opet i titulu, budite strpljivi", poručuje Zvezdin štoper poslije 3:1 protiv Olimpijakosa.

 Milos-Degenek-poslije-pobjede-Crvena-zvezda-Olimpijakos-3-1-Liga-sampiona-2019-Pobijedicemo-i-derbi Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

U teškoj poziciji bila je Crvena zvezda na poluvremenu duela sa Olimpijakosom u 2. kolu Lige šampiona.

Gubila je 0:1 kod kuće, iza sebe već imala poraz od Bajerna (0:3), na koji se nadovezao i prvenstveni neuspjeh protiv Partizana (0:2).

Ali se trgla. I to na najbolji mogući način.

U prvenstvu su savladani Voždovac i Mačva, a u Ligi šampiona pomenuti Olimpijakos - 3:1. Zablistala je Zvezda u drugom poluvremenu i preokrenula rezultat u svoju korist.

Doprinijelo je tome i isključenje Benzije u 57. minutu, ali ono ne umanjuje odličnu partiju crveno-bijelih po povratku sa odmora, o čemu je govorio Miloš Degenek poslije utakmice.

"Čestitao bih saigračima na izuzetnom drugom poluvremenu. Prvo smo bili malo u grču, nije bilo dobro raspoloženje, ali u drugom je sve bilo mnogo bolje. Presudio je crveni karton, mada i dok ih je bilo 11 igrali smo dobro. Zasluženo smo pobijedili i pokazali da se i dalje pitamo. Čestitao bih strijelcima golova, Marinu na asistencijama i šefu na pravim izmjenama", istakao je štoper crveno-bijelih po završetku utakmice.

Prija pogled na tabelu i drugo mjesto, koje donosi šesnaestinu finala.

"Volio bih da se sada završi grupna faza", našalio se Degenek i dodao:

"Ali ima još dosta posla, dvije utakmice na strani i kod kuće. Ovo nam je pokazalo gdje stojimo i da sami odlučujemo o sebi."

Sljedeći je Totenhem, prvo u gostima (22.10), pa u Beogradu (6.11).


Londonski "pijevci" su u drugom kolu neočekivano ubjedljivo izgubili od Bajerna na svom terenu - 2:7.

"Fenomenalan rezultat za Bajern. Nisam to očekivao. Očekivao sam 2:1 za Totenhem, ali eto... Oni su malo u 'daunu', ispali su u Kupu, ne pobjeđuju u prvenstvu i sada je idealno da se igra protiv njih, što je Bajern i iskoristio."

Ne boji se reprezentativac Australije gostovanju kod prošlosezonskog finaliste Lige šampiona.

"Idemo tamo puni samopouzdanja. Mi imamo tri boda, a oni jedan. Igraćemo 11 na 11 i borićemo se, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ne bojimo se iako su oni finalisti. Krivo mi je samo što neće biti naših navijača zbog zabrane UEFA."

Iako su u međuvremenu savladani Voždovac i Mačva, pobjeda nad Olimpijakosom je od izuzetne važnosti za crveno-bijele poslije nedavnog poraza u 161. "vječitom derbiju" sa Partizanom.

Degenek, ipak, ne misli da je jučerašnji duel i neka vrsta prekretnice. Štaviše, takva konstatacija mu se nije dopala.

"Nije bio slabiji period iza nas. Izgubio si derbi pa izgubio, ali pobijedio si poslije dvije utakmice. Nije to toliko strašno, nema krize. Ako je toliko bitan derbi, biće ih još dva ove sezone. Ne sekirajte se, pobijedićemo i derbi, osvojićemo opet i titulu, budite strpljivi."

"Shvatite da smo i mi ljudi od krvi i mesa, da griješimo. Nismo roboti, ne možemo da 'kidamo' svaka tri dana. Želimo to, niko ne želi da izgubi, ali i mi smo ljudi. Nemojte odmah da nas 'kanalite' nego nam nekad dajte i malo samopouzdanja. Niko ne voli da čita kako ne zaslužuje Zvezdin dres. Molio bih vas da i vi malo budete pozitivni, da postoji obostrano poštovanje... Ne mislim da je ovo neki preokret, već zaslužena pobjeda", ispričao je Degenek u jednom dahu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC