• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Željo blagi favorit, ali neće mu biti lako

Autor mondo.ba

"Poslije dvije pobjede, ovo je najbolji trenutak da nam dođe Željo. Ne možemo da prijetimo Želji, oni su blagi favorit, ali neće im biti lako“, poručio je trener Borca Branislav Krunić pred derbi sa Željezničarom.

 Branislav Krunić pred Borac - Željezničar nedjelja 17.30 Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ovog vikenda očekuju nas dva velika derbija u 12. Kolu Premijer lige BIH.

U subotu će Zrinjski dočekati Sarajevo, a u nedjelju od 17.30 na Gradskom stadionu u Banjaluci biće odigran derbi izmeđđu Borca i Željezničara.

"Dolazi nam Željo, ne treba puno govoriti o tom klubu. To je poslastica za sve gledaoce, a za nas igrače zadovoljstvo i imperativ igrati protiv takvog kluba.  Željo kada dođe ovdje privlači veliku pažnju, tako je i za ovu utakmicu“, rekao je trener Borca Branislav Krunić na početku konferencije za novinare.

"Željo sa Amarom Osimom je sasvim drugi tim. To je pokazao i u ranijem periodu i sada, postižu sa njim odlične rezultate  i jedan su od glavnih pretendenata za prvo mjesto, gdje se trenutno i nalaze bez poraza. Sigurno će htjeti nastaviti taj niz. Mi ulazimo u ovu utakmicu poslije dvije pobjede, protiv Zvijezde u kupu i Veleža u prvenstvu i možda možemo reći d aje najbolji momenat da nam dođe Željo. Nemamo neki imperativ pobjede, a Želji se ne može prijetiti, može se odigrati kvalitetna utakmica. Sigurno da im neće biti lako u ovom ambijentu. Nalazimo se u dobroj atmosferi, ne mogu reći da prijetimo Želji, oni su blagi favoriti, ali neće im biti lako“, poručio je Krunić.

 On se nada pozitivnom rezultatu, a ističe da bi prvi pogodak mogao odlučiti pobjednika.

"Mnogo će zavisiti od toga kako se bude odvijala utakmica, ko prvi postigne gol, vjerovatno će to odrediti dalji razvoj utakmice. Ulazimo maksimalno motivisani i želimo da publici pokažemo lijepu predstavu i ako Bog da da se radujemo“.

On neće moći da računa na povrijeđene Denisa Čomora i Demira Jakupovića, te na Vladana Danilovića koji će pauzirai zbog tri žuta kartona.

"Neigranje Danilovića je veliki hendikep. On je odigrao stvarno dobru utakmicu u prošlom kolu protiv Veleža, stvarno je nosio našu ekipu u veznom redu“, prokomentarisao je Krunić.

Trener Željezničara Amar Osim pred ovaj duel rekao je da utakmice između Borca i Željezničara imaju poseban naboj, a s tim se slaže i njegov kolega na klupi Banjalučana.

"Neće im biti lako, oni to znaju i osjećaju da ovdje uvijek postoji fudbalski naboj,  da Borac ima želju da se nadigrava. I onda kada je Borac osvajao Kup BIH i titulu borio se upravo sa Željom. Oni znaju da Borac zna da bude neugodan rival kada je pravi, a Borac u posljednje vrijeme igra dobro i oni su toga svjesni“, rekao je Krunić.

Njegova ekipa u prethodne dvije utakmice postigla je devet gotova i , reklo bi se, konačno riješila problem realizacije.

"Ušli smo u dobru golgetersku seriju i seriju rezultata što igračima daje motivaciju.  Kada dolazi ovakav protivnik to je ono što raduje, a protivnika vjerovatno brine. Oni hoće da ostanu neporaženi, a znaju da im neće biti lako“, zaključio je Krunić.

Napadač Borca Saša Kajkut ističe da je ekipa poslije vezanih trijumfa odlično motivisana.

"Željo je sigurno  veliki izazov, jedna lijepa prepreka za nas. Poslije ove dvije pobjede ekipa je u dobrom psihološkom stanju i ući ćemo maksimalno spremni i motivisani. Ne može se Želji prijetiti, to što su jedini neporaženi dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Mi isto imamo svoje adute  i pokušaćemo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže u nedjelju. Ja se nadam da ćemo se poslije 19 časova svi radovati“, rekao je Kajkut.

PLBIH, 12. kolo

Subota

Čelik – Široki Brijeg 15.30
Radnik – Sloboda
Tuzla siti – Zvijezda
Zrinjski – Sarajevo

Nedjelja

Mladost DK – Velež 15.30
Borac – Željezničar

TABELA: Željazničar 23, Sarajevo 23, Tuzla siti 21, Zrinjski 19, Radnik 18, Borac 15, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Čelik 13, Velež 11, Mladost DK 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nema

Treneri su jako oprezni. Ni jedan ne zeli da svom timu na ledja stavi jos i pritisak pobjede, iako je lako zakljuciti da ce oba tima ici na pobjedu. Aj Borac

Lesinar

Borac nema imperativ pobjede???nisu mali treneri za veliku scenu...dzabe guranje,tvoj nivo je Sloga Doboj...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC