• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Ne mogu tvrditi da ćemo pobijediti Borac

Autori mondo.ba Autori Fena

"Radi se o klubovima koji su se ne tako davno borili za trofeje, a to rivalstvo je ostalo i danas. Meč protiv Borca je uvijek poseban i sigurno je da od mene nećete čuti da tvrdim da ćemo u Banjaluci pobijediti", rekao je trener Želje.

Jedan od najzanimljivijih susreta 12. kola Premijer lige BiH ovog vikenda će odigrati Borac i Željezničar.

Željezničar u Banjaluci gostuje u svojstvu lidera prvenstva, ali trener "plavih" Amar Osim ne vidi svoj tim kao favorita u ovom meču.

"Radi se o klubovima koji su se ne tako davno borili za trofeje, a to rivalstvo je ostalo i danas. Meč protiv Borca je uvijek poseban i sigurno je da od mene nećete čuti da tvrdim da ćemo u Banjaluci pobijediti", rekao je Osim.

Šef struke Željezničara naglašava da tabela trenutno pokazuje da je Željezničar u boljoj formi, te da se ovaj meč može porediti sa derbijem protiv Sarajeva, u kojem stanje na tabeli ne mora ništa da znači.

"Protiv Borca se osjeti poseban naboj koji daje određenu draž ovom meču. To je dobro jer znači da obje ekipe jako žele pobijediti. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč s mnogo golova. To bi dobro bilo zbog publike, ali i našeg fudbala. Igraćemo otvoreno, a nadam se zatvorenije u odbrani nego inače", podvukao je Osim.

Dodao je da igrač Borca Stojan Vranješ očekivano igra dobro ove sezone jer se radi o odličnom fudbaleru, te da će odbrana Željezničara morati biti izuzetno oprezna kada on primi loptu.

"Vranješ je u odličnoj formi, nadam se da se malo ispucao u zadnjim mečevima", zaključio je Osim.

Igrač Željezničara Siniša Stevanović je rekao da će Željezničar u svakom slučaju pokušati osvojiti tri boda, ali složio se s Osimom da protiv Borca nije lako prognozirati pobjedu.

Utakmica Borac - Željezničar će biti odigrana u nedjelju od 17.30 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

PREMIJER LIGA BIH - 12. KOLO:

Subota:

Čelik - Široki Brijeg (15.30)
Radnik - Sloboda
Tuzla siti - Zvijezda 09
Zrinjski - Sarajevo

Nedjelja:

Mladost - Velež (15.30)
Borac - Željezničar (17.30)

TABELA: Željezničar 23, Sarajevo 23, Tuzla siti 21, Zrinjski 19, Radnik 18, Borac 15, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Čelik 13, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mudro

Mudro. Spusta loptu na zemlju kako bi otupio energiju medju borcevcima, i nece raspaljuje dodatno atmosferu kod domacina, jer zna ako Borac na terenu i tribinama ne udje 100% energetski da je tu njihova prednost jer su igracki bolji.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC