• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac iz Slovenije direktno u Semberiju: Može li do nove "šestice"?

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca, nakon priprema u Termama Čatež, neće se vraćati u Banjaluku, nego će se u petak direktno iz Slovenije uputiti za Ugljevik, gdje će u subotu igrati protiv domaće Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići.

Mini-pripreme Borca u slovenačkim Termama Čatež približavaju se kraju.

Reprezentativnu pauzu "crveno-plavi" iskoristili su da skoknu do Slovenije, gdje su se pripremali za predstojeći duel 13. kola Premijer lige BiH, koji će u Ugljeviku odigrati u subotu protiv Zvijezde 09.

Možda će vas zanimati

Trener Branislav Krunić i njegov stručni štab nemaju zamjerke na rad i zalaganje momaka. U kombinaciji za duel sa ekipom iz Etno sela Stanišići su svi igrači osim od ranije povrijeđene trojke: Aleksandar Subić, Denis Čomor i Demir Jakupović.

"Prezadovoljan sam. Momci odlično rade, a imamo zaista vrhunske uslove ovdje. Atmosfera je odlična. U Termama smo da se dodatno uigramo, da unaprijedimo neke taktičke finese, a prije svega da dodatno podignemo fizičku spremu", poručuje iz Slovenije trener "crveno-plavih" Branislav Krunić.

Borčeva ekspedicija direktno iz Slovenije u petak putuje u Ugljevik na megdan Zvijezdi 09.

Podsjetimo, Borac je nedavno, 2. oktobra u susretu osmine finala Kupa BiH, istog rivala u gostima ubjedljivo savladao 6:0, a protiv posljednjeplasirane ekipe u bh. eliti, "crveno-plavi" sada će nastojati da zabilježe i prvenstveni trijumf, te tako nastave uspješnu seriju u Premijer ligi BiH.

"Što se tiče sljedeće utakmice, koncentrisani smo isključivo na nas same. Želimo nastavak serije pobjeda. U dobroj smo formi, zato smo i došli ovdje. Fokusirani smo samo na duel protiv Zvijezde 09, koju uprkos njihovim problemima maksimalno respektujemo. Rival je u teškoj situaciji i mi to moramo iskoristiti na najbolji mogući način. Imaju i novog trenera, koji sigurno nije imao dovoljno vremena da implementira svoju filozofiju. Ona utakmica u Kupu BiH nema veze sa ovom, rival će biti jači i motivisaniji, a i dolazak novog trenera uvijek je pozitivan šok za ekipu. Međutim, kao što sam rekao, nas u toj utakmici zanimaju samo tri boda", naglasio je Krunić.

Utakmica Zvijezda 09 - Borac igra se u subotu u Ugljeviku, od 15 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO:

Petak:

Sarajevo - Čelik (18.00)

Subota:

Velež - Zrinjski (15.00)
Tuzla siti - Radnik
Zvijezda 09 - Borac
Željezničar - Mladost (18.00)

Nedjelja:

Široki Brijeg - Sloboda (17.00)

TABELA: Tuzla siti 24, Sarajevo 24, Željezničar 23, Radnik 21, Zrinjski 20, Čelik 16, Borac 18, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Velež 12, Mladost (-1) 9, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDOportalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC