• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nas čeka do kraja jeseni: 10 kola, a Zvezdu i Partizan deli 7 bodova!

Autor Milutin Vujičić

U narednih 56 dana najveće srpske klubove očekuje čak po 15 utakmica, od toga 10 samo u Superligi. Pogledajte raspored Crvene zvezde i Partizana do kraja jeseni i recite nam ko je bliži tituli jesenjeg prvaka!

 Superliga raspored do kraja polusezone Crvena zvezda i Partizan Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ulazimo u uzbudljivu završnicu prvog dela domaćeg prvenstva!

Klubovi će morati da se navikavaju na žestok tempo do kraja jeseni pošto je kalendarom Superlige predviđeno da će biti odigrano još devet rundi do pauze, "upisana" je i osmina finala Kupa Srbije, dok će biti potrebno naći i prostor da se uguraju "odložene" utakmice.

Možda će vas zanimati

 U pitanju su mečevi između Crvene zvezde i Čukaričkog, odnosno Radnika i Partizana, iz 6. kola, koji su pomereni zbog obaveza "večitih" u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Za sada je nepoznato kada će se pomenute utakmice odigrati pošto je tokom FIFA reprezentativne pauze u novembru predviđeno da Crvena zvezda i Partizan igraju odložene mečeve Kupa Srbije, dok je prema pravilima takmičenja Superlige neophodno da SVE utakmice iz prvog dela budu odigrane tokom 2019. godine.

Sve u svemu, Crvenu zvezdu i Partizan tako očekuje sigurnih 10 utakmica Superlige, po jedna u Kupu Srbije, kao i još po četiri u Evropi.

To znači da će u idućih 56 dana odigrati po 15 utakmica, što znači da će napori za igrače biti izuzetni, što bi moglo da se odrazi i na rezultate u domaćem prvenstvu, ako uzmemo u obzir da je "prezimljavanje" u UEFA takmičenjima prioritet, tako da će njihovi rosteri biti ozbiljno testirani...

Trenutna razlika između Zvezde i Partizana je sedam bodova, posle kiksa crno-belih u Lučanima (1:0), njihovog drugog od pobede u 161. "večitom" derbiju.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED


Golovima Sume i Tošića, za trijumf u Humskoj, Partizan je Zvezdi prišao na samo jedan bod razlike, ali od tada su u prvenstvu zabeležili dva poraza. Prvo su poraženi od Voždovca pred reprezentativnu pauzu (2:1), a potom i u prvom susretu posle nje od Mladosti.

Za razliku od njih, Crvena zvezda je pobedila sve mečeve od derbija i tako uvećala svoju prednost na tabeli, pa od Čukaričkog i Vojvodine (koja ima meč više), ima 4 boda "viška".

Između je TSC sa 24, dok Partizan sa utakmicom manje ima 23.

TABELA: Crvena zvezda (-1) 30, Vojvodina 26, Čukarički (-1) 26, TSC Bačka Topola 24, Partizan (-1) 23, Radnički Niš 22, Voždovac 22, Mladost 15, Proleter 15, Spartak 15, Javor 12, Napredak 11, Radnik (-1) 11, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Pogled na raspored "večitih" govori da će Crvena zvezda verovatno imati nešto teži zadatak. Kalendarom je predviđeno da će od preostalih deset utakmica samo četiri odigrati na svom terenu i to protiv TSC-a, Voždovca, Čukaričkog i Spartak.

U poslednjem kolu jeseni im predstoji još jedan meč sa Čukaričkim, na Banovom brdu, dok će ići i na gostovanja Radniku, Proleteru, Javoru, Radničkom i Mladosti.

Kada je u pitanju Partizan - ni njima neće biti jednostavno.

Češće će biti na svom terenu pošto im slede mečevi sa Spartakom, Vojvodinom, Inđijom, Javorom (tri u nizu), Napretkom i Radnikom, dok ih protiv Surduličana očekuje i meč u gostima, u pitanju je pomenuta odložena utakmica, za koju još nije izabran termin.

Partizan će gostovati još i Čukaričkom, Mačvi i Radu.

Nakon toga će uslediti pauza u prvenstvu sve do februara, a potom još devet kola tzv. preliminarne faze Supelige, nakon čega se tabela deli na plej-of i plej-aut. Ovoga puta jedina izmena je što neće biti i podele bodova kao prethodne četiri sezone.

RASPORED ZVEZDE U SUPERLIGI

26. oktobar - Radnik (G)
30. oktobar - TSC (D)
3. novembar - Proleter (G)
9. novembar - Javor (G)
23. novembar - Radnički (G)
30. novembar - Voždovac (D)
4. decembar - Mladost (G)
8. decembar - Spartak (D)
14. decembar - Čukarički (G)
nepoznat termin - Čukarički (D)*

*Zaostala utakmica 6. kola

RASPORED PARTIZANA U SUPERLIGI

26. oktobar - Spartak (D)
30. oktobar - Čukarički (G)
3. novembar - Vojvodina (D)
9. novembar - Inđija (D)
23. novembar - Javor (D)
30. novembar - Mačva (G)
4. decembar - Napredak (D)
8. decembar - Rad (G)
14. decembar - Radnik (D)
nepoznat termin - Radnik (G)*

*Zaostala utakmica 6. kola

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC