• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u engleskoj eliti zbog - VAR tehnologije!

Autor mondo.ba/Fena

Sve je više sudijskih grešaka, a neke odluke su više nego zbunjujuće.

Tri mjeseca nakon početka sezone i uvođenja VAR tehnologije, u engleskom fudbalu vladaju zbunjenost i bijes trenera, fudbalera i navijača zbog nedosljedne upotrebe tehnologije.

Premijer liga je bila posljednja od pet velikih evropskih liga koje su primijenile VAR, međutim nakon tri mjeseca na Ostrvu je sve više mišljenja kako je implementacija VAR-a otišla u pogrešnom smjeru.

Možda će vas zanimati

Sve je više sudijskih grešaka, a neke odluke su više nego zbunjujuće. Kritičari tvrde da Premijer liga ne prodaje tehnologiju u svom punom potencijalu, navodi Hina.

Mnogi se pitaju zašto sudije u elitnom razredu engleskog fudbala ne koriste monitore uz teren. U prvih devet kola sudije nijednom nisu koristile monitor za provjeru usprkos činjenici da je bilo nekoliko jasnih i očiglednih grešaka koje je trebalo ispraviti.

Naknadnom analizom je potvrđeno kako su Mančester siti i Vest Hem oštećeni za ptrebalo da bude isključen u susretu protiv Bornmuta..

Menadžer engleskog šampiona Mančester sitija Pep Gvardiola sarkastično je rekao kako bi njegovi igrači trebalo da 'simuliraju' kako bi sudije provjerile radi li se o penalu, dok je njegov kolega na klupi Votforda Kike Sančez Flores rekao kako je upotreba VAR-a "vrlo subjektivna".

Menadžer šampiona Evrope Liverpula Jirgen Klop "poludio" je nakon što je u derbiju protiv Mančester junajteda "crvenim đavolima" priznat pogodak iako je u početku akcije bio načinjen prekršaj nad jednim od igrača "redsa".

"Junajtedu je priznat pogodak koji pokazuje brojne probleme koje VAR donosi", poručio je Klop.

Zanimljivo, u 90 utakmica ove sezone nijedan kazneni udarac nije dosuđen VAR-om, niti je sudija otišao da provjeri svoju početnu odluku. Primjera radi, u Bundesligi u prve 72 utakmice nakon pregleda VAR-om dosuđeno je 12 jedanaesteraca.

"Igramo u Premijer ligi. VAR sistem bi trebalo da bude savršen, a ako nije, ne bi trebalo da ga koristimo", kazao je defanzivac Liverpula Endi Robertson.

Zbog toga će se ove nedjelje sastati čelnici Premijer lige i vodeći ljudi sudijske organizacije.

"Sudija uvijek ima pravo otići i pogledati na monitor je li ispravno odlučio, sve je stvar izbora. Međutim, moramo paziti da provjere ne utiču previše na ritam utakmice", kazao je čelnik sudijske organizacije za Majk Rajli za Skaj sport.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC