• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristijan Eriksen i još 10 fudbalera koji nisu na vrijeme promijenili klub

Autor Milutin Vujičić

Jeste li ikada osjetili da je za nešto idealan trenutak i...niste reagovali? E, tako su fudbaleri sa ove liste zakasnili sa transferom u bolji klub gdje bi uspjeli da nadograde svoju igru... Neke su spriječili klubovi, a neke oni sami.

Treba znati i kada je vrijeme za rastanak.

Igrači imaju potrebu da se "vežu" za klubove, isto tako i klubovi znaju da postanu zavisni od njih, a sve u strahu od promjene i dolaska na nepoznati teren. Ponekad se predugo "začaure" i na kraju ispaštaju i jedni i drugi, prije svega jer nisu imali hrabrost da presjeku kada je bilo vrijeme...

Možda će vas zanimati

Eden Azar je ovog ljeta riješio da poslije sedam sezona napusti Čelsi, obje strane shvatile su da je ovo kraj puta, a potpuno suprotan slučaj vidjeli smo na drugom kraju Londona.

Kristijan Eriksen je odavno "premašio" zenit Totenhema i obavijestio je poslije izgubljenog finala Lige šampiona svoje rukovodstvo da želi da napusti klub, međutim Spursi su na silu pokušali da zadrže jednog od najboljih fudbalera. "Dizali" su cijenu u nebesa, pokušavali na sve načine da otjeraju Real Madrid i Barselonu iz pregovora, nadajući se da će Danac to cijeniti i produžiti ugovor.

Naravno, to se nije desilo, nego je došlo do kontra-efekta. Eriksen jedva čeka da "otalja" godinu dana u Totenhemu i potom da idućeg ljeta sam promijeni sredinu.

A do tada? Igra bezvoljno, nezainteresovano i rezervisano, baš kao što se Totenhem ponio sa njegovim željama ovog ljeta. Najbolja ilustracija za to jeste partija protiv Evertona na kojoj nije imao jedan koristan potez (šut, ključno dodavanje, šansa...), nego je čak 16 puta IZGUBIO loptu.

Nije prvi koji je počeo da izgleda kao svoja blijeda kopija nakon što nije promijenio sredinu, a mi smo se sjetili još deset fudbalera koji su morali da obuku novi dres.

Sigurno ih ima još, pomozite nam da se sjetimo u komentarima..

IKER MUNIJAIN (ATLETIK BILBAO)


Vjerovali ili ne, ali prošlo je već 10 godina otkako je Munijain debitovao za Bilbao.

Momak iz Pamplone u jednom trenutku karijere važio je za možda i najtalentovanijeg španskog fudbalera, međutim povreda i ljubav prema Bilbaou - spriječili su njegov dalji napredak. I danas izgleda kao fudbaler prije pet godina. Sa klubom je produžio ugovor do 2024. godine, postao je kapiten tima, a to je očigledno odbilo one koji su ga imali "u tefteru".

Da je na vrijeme otišao u veći klub, kao recimo Havi Martinez ili Ander Erera, možda bi o njemu sada pričali kao daleko kvalitetnijem fudbaleru nego što sada jeste.

DOMENIKO BERARDI (SASUOLO)

Izvor: MN PRESS


Osjediće čekajući Juventus.

"Stara dama" još prije šest godina "kaparisala" je brzonogog napadača Domenika Berardija koji je briljirao u Seriji B za Sasuolo, ali od tada - ni makac. Berardi je dvije sezone potom igrao odlično u Kalču, postigao 31 gol u tom periodu, ali kada je Juventus rekao "sačekaj još malo", počeo je da tone i da igra sve lošije i da polako sa sebe odšiva onu etiketu "talenat".

Najzanimljivije u cijeloj priči jeste da Berardi navija za Inter, a s obzirom da je ove sezone počeo bolje nego prethodnih (ima već 7 golova), možda ipak nije kasno da ga pozove Konte.

ALEKS GRIMALDO (BENFIKA)


Izdanak čuvene "La Masije" koji vjerovatno neće dočekati da igra za Barselonu...

Alehandro Grimaldo (24) bio je jedan od najboljih igrača Barselone "B", debitovao sa manje od 16 godina, međutim kada mu je saopšteno da ne računaju više na njega - otišao je u Benfiku. I to je bio dobar primjer mijenjanja kluba na vrijeme, međutim nikako da napravi "skok" iz Portugala ka dalje.

Već četvrtu godinu je jedan od najboljih lijevih bekova Evrope, ali kao da to svi ignorišu i nisu spremni da ga dovedu, a možda na kraju krajeva i on pravi problem i ne bi da ode iz "orlova".

ISKO (REAL MADRID)


Dvoumili smo se između Gareta Bejla i njega - i na kraju "pružili šansu" Špancu.

Jedan od najboljih vezista koje ima Španija u "slobodnom je padu" još od odlaska Karla Anćelotija iz Madrida, s tim da je povremeno znao da zablista i kod Zizua. Zadovoljio se ulogom 12. igrača, ponekad to djeluje da je i 17, a utisak je da je mogao mnogo više od toga...

Igrač koji je briljirao kod Luisa Enrikea u dresu Španije već treću sezonu zaredom ima "minijaturnu" minutažu i služi da uskoči kada su drugi povrijeđeni, a u drugim klubovima bi bio zvijezda.

ALAN DŽAGOEV (CSKA MOSKVA)

Izvor: MN PRESS


Ako se za nekog sa ove liste može reći da je baš zakasnio - onda je to on.

Alan Džagoev (29) još u prošloj deceniji privukao je pažnju velikih klubova na sebe. Rusija je konačno dobila "fantazistu", bilježio je dabl-dabl brojke u tinejdžerskim danima, a onda je samo nestao sa radara. Prošao je trenutak u kom je trebalo da promijeni sredinu i sve je izvjesnije da će biti jedan od onih igrača koji su čitavu karijeru proveli u istom klubu - što naravno nije loša stvar.

Ipak, djeluje da je Džagoev sam sebe osudio na to pošto je dugo vagao o odlasku iz svoje domovine i na kraju sebe koštao veće slave.

JULIJAN DRAKSLER (PARI SEN ŽERMEN)


Od svih sa liste najkraće je u klubu, ali trebalo je da "pobjegne" još poslije šest mjeseci.

Julijan Draksler (26) je sjajan fudbaler i pitanje je da li ćemo ikada vidjeti njegov maksimum koji je najavljivao u dresu Šalkea. Kasnio je sa odlaskom iz Gelzenkirhena, pogriješio odabirom Volfsburga, pa se onda "vadio" bijegom u Pari sen Žermen i to za sada ne ide po planu. Malo ko bi ga se sjetio i kada bi počeo da nabraja fudbalere tima sa "Parka prinčeva".

Draksler ulazi u četvrtu sezonu u kojoj je "igrač sa klupe" i za "male mečeve", djeluje da nije kompatibilan sa ostatkom tima, pa mu se ponavlja ono što i Havijeru Pastoreu koji je sedam (najboljih) godina fudbala "protraćio" u Parizu.

DANIJELE RUGANI (JUVENTUS)


Na papiru može sve, a u praksi još mu niko ne vjeruje da to može.

Danijele Rugani (25) stigao je u Juventus još prije sedam godina i nakon što se dokazao u Empoliju dobio je šansu u prvom timu, ali nijednog trenutka nije prepoznat kao starter u srcu odbrane "stare dame". Ovaj štoper je vječito "treći izbor" trener, sada već i četvrti, pošto je Juventus angažovao Mathejsa de Lihta, koji uz Bonućija i (povrijeđenog) Kjelinija ima prednost...

Gotovo u svakom prelaznom roku Rugani se pojavi kao igrač za "dokusurivanje" kada Juventus hoće da kupi nekoga, a izgleda da živi na njihovoj rečenici "dobićeš šansu ove godine".

DANI PAREHO (VALENSIJA)


U ovom trenutku jedan od najboljih španskih vezista!

Dani Pareho (30) je bio nestrpljiv na startu karijere i iz Real Madrida je pobegao u KPR, gdje se nije snašao, da bi preko Hetafea stigao do dresa Valensije. Kapiten "slijepih" miševa već devet sezona igra standardno dobro i pravo je čudo kako nije napravio korak naprijed.

Osim što "caruje" sredinom terena, Pareho ima i izražene sposobnosti lidera, često postiže golove, a nema sumnje da bi takav igrač pomogao i klubovima kao što je i Atletiko, pa što ne i Barsi koja se uzdala u Paulinja i Vidala. Ipak, sada već ima 30 godina i pitanje je da li je neko spreman da ga dovede u četvrtoj deceniji života, dok će ga dugo "proganjati" što nije otišao u ljeto 2015. godine.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ (LACIO)


Svi znaju da je idealan tajming bilo ljeto 2018. godine.

Visoki srpski vezista od "sto miliona evra" briljirao je u dresu Lacija, postigao 14 golova i bio vjerovatno jedan od najboljih igrača Serije A, ali poslije slabog Mundijala u Rusiji - zainatio se i predsjednik rimskog kluba Klaudio Lotito i svojim nadrealnim "cifranjima" otjerao zainteresovane strane. Odrazilo se to na Sergeja, loše je počeo prošlu sezonu i dugo mu je trebalo da uđe u ritam...

I dalje je SMS odličan fudbaler, ali jasno je da ne uživa u fudbalu kao nekada, nedostaje potreban žar koji bi mu udahnuo novi klub. I dalje se priča o Čelsiju, Interu, manje o Realu...

SERĐI ROBERTO (BARSELONA)


Kada ni sa 27 godina ne znate koja je vaša prava pozicija - možda je vreme za "prst na čelo".

Serđi Roberto je oko prvog tima Barselone još od 2010. godine kod Pepa Gvardiole, u posljednjih nekoliko godina igra preko 40 mečeva godišnje, ali malo ko ga smatra važnim igračem ovog tima. Od veziste koji je trebalo da naslijedi Ćavija, Roberto je smješten na mjesto desnog beka, pa igra i lijevog kada je to potrebno.

U ranoj fazi karijere postao je "čovjek zadatka" iako je djelovalo da može mnogo više od toga. Da li možete da se sjetite da ga je neki klub tražio? Ni mi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC