• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme raspleta u LŠ: Borusija i Inter za prolaz, Tadić opet na Ostrvu

Autor mondo.rs

Srpska "desetka" i kandidat za igrača godine u izboru "Frans fudbala" ponovo dolazi u Englesku kao fudbaler Ajaksa. Mogu li "kopljanici" da isprave grešku VAR-a iz Amsterdama? Hoće li se Barsa podići i da li Salcburg može da iznenadi?

Završio se "prvi krug" utakmica, vrijeme je za revanše!

Poslije dvije nedjelje pauze nastavlja se grupna faza Lige šampiona nakon koje bismo mogli da saznamo i prve putnike za nokaut runde na proljeće, odnosno neki od timova imaju posljednju šansu da ostanu u igri za nastavak istog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Krenućemo od Grupe "E" u kojoj se možda igra i najbolji fudbal ove jeseni, pa nas tako vrlo interesantan duel čeka na stadionu "San Paolo" gdje će Napoli dočekati Salcburg.

Ekipa italijanskog stručnjaka Karla Anćelotija uspjela je da slavi na gostovanju u Austriji poslije lude utakmice (3:2), ali evidentno je da su od tada u padu forme što će naoštreni Salcburg pokušati da iskoristi i uključi se u borbu za nokaut fazu Lige šampiona.

Vidjećemo da li će Salcburg sa preopasnim Halandom, koji je postigao već šest golova u Ligi šampiona, kazniti Napolitance u čijim redovima neće biti Malkvija i Alana.

Golovi na MONDU

Podsjećamo vas da poslije utakmica Lige šampiona na MONDU možete pronaći "hajlajtse" sa utakmica u HD formatu. Takođe, raspored prenosa na TV Arena Sport pronađite u dijelu ispod najave.

U isto vrijeme Liverpul gostuje Genku i ne bi trebalo da bude problema da upiše još jednu pobjedu, čak se može očekivati da Jirgen Klop zbog žestokog ritma utakmica odmori nekoliko svojih najvažnijih fudbalera, kao i prije dvije nedjelje u Belgiji (4:1).

Grupa "F" takođe nudi odličan fudbal. Barselona će protiv Slavije (i to u terminu od 18.55), pokušati da popravi blijedu sliku koja traje već nedjeljama, možda i duže...

I na gostovanju Pragu su se mučili i jedva slavili (2:1), da bi proteklog vikenda dožijveli bolno prizemljenje protiv Levantea (3:1). Uz to, povrijedio se Luis Suarez, ali vrijedi napomenuti da Barsa mnogo bolje igra na svom stadionu nego što je to na terenu rivala. Pobjedom bi praktično prošli dalje.

Meč između Dortmunda i Intera će ipak biti "na nož".


Na "Meaci" smo vidjeli pobjedu "nerazura" koji su se tako sa Nijemcima izjednačili sa po 4 boda u grupi, pa je jasno da je ovaj meč odlučujući...

Inter je pod velikim opterećenjem pošto Antonio Konte uglavnom forsira iste igrače, dok njegov kolega Lusijan Favr ide u drugu krajnost i previše rotira. Jasno je da će sve zavisiti od "osovine" Lautaro Martinez-Romelu Lukaku, koja je u prvenstvu Italije postigla već 14 golova u Seriji A, dok će navijači Dortmunda navijati za oporavak Marka Rojsa bez kog tim ne funkcioniše kako treba.

Ljubitelji dobrog fudbala sigurno će u utorak uveče željeti da pogledaju i derbi Grupe "F" između Čelsija i Ajaksa - gdje će na terenu biti veliki broj talentovanih fudbalera.

Nije to oduvijek bio manir "plavaca", štaviše tek od ove sezone ga primijenjuju zbog FIFA zabrane dovođenja igrača i to je definitivno upalilo Franku Lampardu koji odlično "gura" u Premijer ligi i Ligi šampiona, mada ima oscilacija.


Prije dvije nedelje su "pregrmili" gostovanje u Amsterdamu zahvaljujući kasnom golu Batšuaija, ali i VAR tehnologiji koja je bila nemilosrdna prema Ajaksovcima.

Na toj utakmici vidjeli smo veoma nervoznog Dušana Tadića koji nije uspio da se uključi u igru koliko je želio, a povratak na teren u Engleskoj možda probudi dodatni "žar" kod njega, da se još jednom pokaže Ostrvljanima da su ga četiri godine pogrešno koristili.

Pobjednik ovog meča verovatno će kao prvoplasirani u drugu rundu, dok vrijedi obratiti pažnju i na Valensiju (4 boda) i Lil (1) koji se sastaju u međusobnom duelu na "Mestalji", pošto su "doge" prethodno pred svojim navijačima došle do remija u dubokoj nadoknadi vremena. Da nije bilo tog pogotka, možda bi i Valensija ozbiljnije maštala o prvoj poziciji.

U Grupi "G", koja privlači najmanje interesovanja zbog neatraktivnih protivnika, i dalje su sva četiri tima u igri za prolaz dalje, a utorak veče moglo bi da da odgovor na pitanje ko je najbliži...

Zenit (4 boda) će pred svojim navijačima ugostiti prvoplasirani Lajpcig (6 bodova), koji je za vikend u Bundes ligi demonstrirao silu protiv Majnca (8:0), ali je druga priča meč u Sankt Peterburgu gdje svaka ekipa može da izgubi.

Interesantno će biti i u Francuskoj gdje Lion (4 boda) dočekuje Benfiku (3 boda) i pokušaće da im se revanšira za poraz u Lisabonu od prije dvije nedjelje.

LIGA ŠAMPIONA 4. KOLO PAROVI, REZULTATI I PRENOSI:


utorak

GRUPA "E"

Napoli - Salcburg (21.00, TV Arena Sport 3/Multiprenos)
Liverpul - Genk (21.00, TV Arena Sport 4)

TABELA: Napoli 7, Liverpul 6, Salcburg 3, Genk 1.

GRUPA "F"

Barselona - Slavija Prag (18.55, TV Arena Sport 1)
Dortmund - Inter (21.00, TV Arena Sport 2)

TABELA: Barselona 7, Inter 4, Dortmund 4, Slavija Prag 1.

GRUPA "G"

Zenit - Lajpcig (18.55, TV Arena Sport 2)
Lion - Benfika (21.00, TV Arena Sport 5)

TABELA: Lajpcig 6, Zenit 4, Lion 4, Benfika 3.

GRUPA "H"

Čelsi - Ajaks (21.00, TV Arena Sport 1)
Valensija - Lil (21.00)

TABELA: Čelsi 6, Ajaks 6, Valensija 4, Lil 1.

igra se u srijedu

GRUPA "A"

Pari sen Žermen - Klub Briž (21.00, TV Arena Sport 4)
Real Madrid - Galatasaraj (21.00, TV Arena Sport 2)

TABELA: PSŽ 9, Real Madrid 4, Klub Briž 2, Galatasraj 1.

GRUPA "B"

Bajern Minhen - Olimpijakos (18.55, TV Arena Sport 1)
Crvena zvezda - Totenhem (21.00, TV Arena Sport 1/RTS)

TABELA: Bajern Minhen 9, Totenhem 4, Zvezda 3, Olimpijakos 1.

GRUPA "C"

Atalanta - Mančester siti (21.00, TV Arena Sport 3/Multiprenos)
Dinamo Zagreb - Šahtjor (21.00)

TABELA: Mančester siti 9, Dinamo Zagreb 4, Šahtjor 4, Atalanta 0.

GRUPA "D"

Lokomotiva - Juventus (18.55, TV Arena Sport 2)
Bajer Leverkuzen - Atletiko (21.00, TV Arena Sport 5)

TABELA: Juventus 7, Atletiko 7, Lokomotiva 3, Bajer 0.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC