• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Her Flik" vodi Bajern u Pirej, potom na "Klasiker", a onda ko zna!

Autor mondo.ba

Hans Diter Flik, poznat po nadimku Hansi, vodiće bavarski tim protiv Olimpijakosa u srijedu u Ligi šampiona, kao i u najvećem derbiju njemačkog fudbala u subotu protiv Borusije Dortmund.

Poslije otpuštanja Nike Kovača sa klupe Bajerna, minhenski klub je saopštio da će ekipu u predstojeće dvije utakmice voditi njegov dosadašnji pomoćnik Hans Diter Flik.

Trenutno, kao prelazno rješenje do imenovanja novog trenera, ali ko zna, možda će Her Flik i ostati na toj funkciji dugoročnije.

Možda će vas zanimati

Flik je podsjetimo prije 11 godina samostalno vodio reprezentaciju Njemačke zamjenjujući tada supendovanog selektora "pancera" Joakima Leva.

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj, Nijemci su savladali Portugal (3:2) pogocima Bastijana Švajnštajgera, Miroslava Klosea i Mihaela Balaka, ali se njegov tim dosta mučio tada na stadionu "Sveti Jakov" u Bazelu.

Inače, Flik je - od 2005. godine kad je napustio mjesto glavnog trenera Hofenhajma - uvijek čovjek u pozadini. Medijski je poprilično bio nevidljiv, uglavnom je radio stvari vrlo tiho i učinkovito.

Bio je pomoćni trener u reprezentaciji Njemačke zadužen za kornere i slobodne udarce, bez kojih "panceri" ne bi postali šampioni svijeta na Mundijalu u Brazilu. Bio je sportski direktor nacionalnog tima, izvršni direktor u Hofenhajmu, prije nego što je potpisao za Bajern.

I opet na vječito drugom mjestu, kao pomoćni trener Nike Kovača.

Sad će opet dobiti priliku da iziđe iz sjenke dosadašnjeg stratega Bavaraca, kojem je presudio njegov bivši tim Ajntraht "petardom" u Frankfurtu (5:1).

Osim utakmice Lige šampiona u Atini protiv Olimpijakosa, očekuje se da će voditi Bajern i u "Klasikeru" protiv dortumndskih "milionera" naredne subote.

A onda bi ga trebao naslijediti neko od slobodnih velikih trenerskih imena, poput Masimilijana Alegrija, Ralfa Regnika ili Žozea Murinja.

Njemački mediji Flika doživljavaju kao vrlo suptilnog trenera. Pedesetčetvorogodišnji stručnjak je bio posrednik između igrača i Kovača, ima dobru reputaciju i odlične odnose, posebno sa šampionima svijeta iz 2014. godine Manuelom Nojerom, Žeromom Boatengom i Tomasom Milerom.

Kad je došao u minhenski klub, izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige je opisao Flika kao važnog pridošlicu i veliku pomoć Kovaču upravo zbog njegovog ljudskog kvaliteta, koji je selektoru Njemačke Joakimu Levu bila izuzetno važna.

"Ta pozicija mi odgovara", rekao je poslije dolaska u Bajern, a prema navodima njemačkih medija, Flik je izuzetno sposoban taktičar, sa dobrim vezama, posebno u omladinskom fudbalu.

Pitanje je da li bi trebao da postane glavni trener, sigurno će biti u Pireju i u "Klasikeru".

A poslije, ko zna?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC