• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan bi da malo odmori: Daj Bože da u srijedu nemam posla!

Autor Jovan Terzić

Zvezdin golman priželjkuje da saigrači riješe duel sa Totenhemom i omoguće mu mirnu utakmicu.

 Milan-Borjan-najava-meca-Crvena-zvezda-Totenhem-UZIVO-prenos-na-Arena-Sport-livestream Izvor: MN PRESS

Kad je teško - Milan Borjan.

Golman Crvene zvezde tokom posljednje tri sezone nebrojano puta je "panterskim" intervencijama sačuvao svoj tim primljenog gola i saigračima vraćao samopouzdanje i vjeru u podvig.

Možda će vas zanimati

Mnogo puta bio je igrač utakmice, ali zauvijek će se pamtiti odbrane protiv Krasnodara u Beogradu, Salcburga u Austriji i Kopenhagena u Danskoj, kojima je značajno doprinio da ekipa uđe u Ligu Evrope, a potom i dva puta u Ligu šampiona.

"U zadnje tri godine smo napravili izvanrednu priču. Nešto nevjerovatno i stvarno je lijepo sve ovo što se dešava u klubu", izjavio je pouzdani čuvar mreže u razgovoru sa novinarima tokom koktela na stadionu "Rajko Mitić" povodom pokretanja Zvezdinog TV kanala.

Na istom mjestu u srijedu od 21.00 moraće ponovo da briljira ne bi li pomogao ekipi da protiv Totenhema ostvari povoljan rezultat u četvrtom kolu Lige šampiona, kojim bi crveno-bijeli došli jako blizu evropskog proljeća.

"Najbolju utakmicu sam branio protiv Krasnodara, pa protiv Kopenhagena. Daj Bože da u srijedu nemam posla, da ekipa to riješi. Ja sam uvijek tu da pomognem, kao što znate za Zvezdu ostavljam srce i na terenu i van njega. I u srijedu ću da pružim svoj maksimum, pa će valjda Bog da nas pogleda i nagradi", rekao je i dodao:

"Očekuje nas veoma teška utakmica, ali izaći ćemo na teren da probamo da napravimo dobar rezultat i da probamo da prođemo grupnu fazu".


Utakmica će biti odigrana na isti dan - 6. novembar - kada je prije godinu dana savladan Liverpul 2:0, ali Borjan ne pridaje veliki značaj tom podatku.

"Podsjeća taj datum na lijepa sjećanja, ali lopta je okrugla i nikad se ne zna unaprijed šta će biti. Nadam se da će se ponoviti Liverpul i da ćemo da pobijedimo, što bi značilo svima nama u klubu i onima koji vole i prate Crvenu zvezdu". 

Navijači su baš zbog te simbolike euforičnog raspoloženja.

"Zvezdaška javnost je mnogo specifična, mnogo traži od nas, ali to je i razumljivo jer je Zvezda veliki klub. Na nama igračima je da se izborimo sa tim i da na terenu dajemo maksimum. Nadam se da ćemo i u srijedu uraditi tako i obradovati sve zvezdaše".

Junak pobjede nad Liverpulom bio je dvostruki strijelac Milan Pavkov.


"Pavkov jeste postigao dva gola, ali mi smo ekipa i moraju da se pogledaju i ostali igrači koji su ginuli taj dan protiv Liverpula i koji su uklizavali, dodavali, borili se, davali maksimum. Za mene ne postoji pojedinac već samo ekipa, a to je ono što krasi Crvenu zvezdu", naglašava iskusni golman.

Gostovanje u Londonu prije dvije nedjelje nije dobro prošlo. Crveno-bijeli su doživjeli debakl i izgubili 0:5, ali kao što je Borjan već rekao: "Lopta je okrugla".

"Moramo da slušamo naš stručni štab, koji stvarno radi izvanredan posao. Tu su i naši navijači, naš 12. igrač. Nadam se da će biti pun stadion... U Londonu smo ušli u problem jer nismo od početka radili šta nam je rečeno i šta je bio plan. Zato smo i tako ubjedljivo poraženi... Ja mnogo vjerujem u ovu ekipu i igrače. Nekada dođe do pada koncentracije i primimo gol koji nije trebalo, ali pokazali smo u ključnim momentima da smo tim i da možemo da pobijedimo bilo koga", istakao je Borjan.

Za kraj, osvrt na informaciju da bi Totenhem u Beograd mogao da dođe bez "rovitog" golgetera Harija Kejna:

"Totenhem igra kao svaka engleska ekipa, brzo i snažno. Imaju jake igrače i ko god da bude na terenu biće nam mnogo teško, ali daćemo sve od sebe da upišemo novi trijumf", najavio je Milan Borjan.

Podsjetimo, poslije tri kola Bajern Minhen ima maksimalnih devet bodova, Totenhem četiri, Zvezda tri, a Olimpijakos jedan.

Crveno-bijeli posle tima iz Londona dočekuju Bajern, pa putuju u Atinu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC