• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi put u turnirskom formatu: Žrijeb Superkupa Španije 11. novembra

Autor mondo.ba

Najviše trofeja u Superkupu ima Barselona (13), a tri manje ima ''kraljevski klub''. Ostali su daleko ispod: Deportivo La Korunja (3), Atletiko Madrid i Atletik Bilbao (2), te Sevilja, Valensija, Saragosa, Majorka i Real Sosijedad (1).

Španski fudbalski Superkup kakav danas poznajemo igra se od 1982. godine, a sada će, po PRVI put, biti igran po novom formatu!

Odlukom Fudbalskog saveza Španije, za trofej će se boriti četiri ekipe: Barselona kao šampion države, Valensija kao osvajač Kupa kralja, te madridski rivali Atletiko i Real, koji su zauzeli drugo i treće mjesto u prošloj sezoni Primere.

Žrijeb polufinalnih parova biće ''totalni'' – može da igra svako sa svakim, a za razliku od mjesta održavanja finalnog turnira, koje je još uvijek ''u magli'', termin žrijeba je poznat – održaće se 11. novembra.

Najviše trofeja u Superkupu ima Barselona (13), a tri manje ima ''kraljevski klub''. Ostali su daleko ispod: Deportivo La Korunja (3), Atletiko Madrid i Atletik Bilbao (2), te Sevilja, Valensija, Saragosa, Majorka i Real Sosijedad (1).

Takođe, poznato je i kad će utakmice biti odigrane.

Polufinala su, naime, zakazana za 8. i 9. januar, a veliko finale planirano je za 12. januarski dan.

Osvajaču takmičenja, odlukom rukovodstva saveza, pripašće dva miliona evra, finalisti će pripasti 1 400 000. Polufinalisti će u svoju kasu staviti 800 000 evra.

Trofej će braniti Barselona, koja je prošle godine u finalu rezultatom 2:1 savladala Sevilju. Bio je to prvi put od uspostavljanja takmičenja da je odigran samo jedan meč.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC